2018. október 19., péntek
Nándor

Belföld

Nagyon durva lesz! Hatalmas mennyiségű eső szakad ránk

Figyelmeztetést adott ki az Országos Meteorológiai Szolgálat több megyére is, miután előreláthatólag hatalmas mennyiségű csapadék várható szerdán.

Egy észak felé haladó csapadékzónából a nap első felében a Tiszántúlon várható jelentős vagy nagy mennyiségű eső. Területi átlagban 15-30 mm, de egy-egy intenzívebb góchoz kötődve akár 40 mm-t meghaladó napi összegre is van esély – írják a honlapon.

A kiterjedt csapadékzónában az intenzívebb gócokat villámtevékenység is kísérheti, emellett főként a délutáni, esti órákban helyenként már máshol is kialakulhat (várhatóan nem heves) zivatar.

A széllökéssel kísért zivatarhoz akár jégeső is társulhat.

Kapcsolódó Cikkek

  • Bemutatták a felújított Voit-orgonát

    Bemutatták a felújított Voit-orgonát

    Október 22-én, az intézményalapító Liszt Ferenc születésnapján rendezendő ünnepélyes koncerten szólal meg újra a budapesti Zeneakadémia nagytermében a felújított Voit-orgona, amelyet pénteken mutattak be Budapesten.

  • Megteltek a szállodák a hosszú hétvégére

    Megteltek a szállodák a hosszú hétvégére

    Teltház várható a magyar szállodákban az október 23-i ünnepi hosszú hétvégén, a Szállás.hu adatai szerint egyre inkább népszerűek a belföldi utazások a magyarok körében – mondta Keresztes Nóra, a szállásközvetítő portál marketing menedzsere az M1 aktuális csatornán pénteken.