EUR: 315,90 Ft
CHF: 281,35 Ft
2019. március 26., kedd
Emánuel

Belföld

Nem akart kerítést a Jobbik

Válságba került és a pártszakadás szélére sodródott a Jobbik. Miközben a jobbikosok között megy az adok-kapok és a helyezkedés, Novák Előd korábbi alelnök beismerte: ha pártján múlik, sosem épül határkerítés.

Az Origo információi szerint kicsit sem nyugodt mostanság a Jobbik élére javasolt Gyöngyösi Márton–Sneider Tamás duó, mert kihívóik, a pártelnökségre bejelentkezett Toroczkai László és az általa elnökhelyettes-jelöltnek felkért Dúró Dóra jól haladnak saját kampányukkal.


Mindeközben a hat alelnöki hely egyikére bejelentkezett Dúró Dóra férje, a Vona által a párt vezetéséből korábban kiebrudalt Novák Előd, aki a választási bukta óta igen aktívan bírálja a Facebookon a pártvezetést. Olyannyira, hogy lerántotta a leplet egy orbitális hazugságról is.

„Történelemhamisításhoz nem szeretnék asszisztálni, ezért most, a választások után úgy korrekt, ha tisztázok valamit, önkritikával is élve: még a részvételemmel működő Jobbik-elnökségben valóban felmerült a határkerítés ötlete 2015 júniusában, de a vezetőség elvetette, így a Jobbik sosem javasolta azt, amit a Fidesz-kormány egy-két hónapra rá megcsinált. Bár Toroczkai László valóban felvetette fél évvel korábban, de ő akkor még nem volt elnökségi tag, pártvezetésünk elvetette az ötletet, a »tűzparancs« szintjén kezelve a kerítés javaslatát, mondván: abszurd egy újabb vasfüggöny, ilyet az EU-ben nem lehet. E kishitűséggel szemben pedig a kormány megcsinálta” – fogalmazott Facebook-bejegyzésében az egykori alelnök, aki elismerte: „ha Jobbik-kormány lett volna 2015-ben, az nem építette volna meg a határkerítést akkor, hiszen még ellenzékből sem merte felvetni, pedig ott köztudottan bátrabban lehet fogalmazni”.


Történelemhamisításhoz nem szeretnék asszisztálni, ezért most, a választások után úgy korrekt, ha tisztázok valamit,…

Gepostet von Novák Előd am Samstag, 28. April 2018

Kértük a Jobbikot reagáljon Novák kijelentésére, de csak szánalmas magyarázkodásra futotta tőlük. “A Jobbik a Fidesszel ellentétben mindig támogatta a határkerítés megépítését”– írták, holott Novák épp az ellenkezőjét állította. 

Eközben Simicska egyik leghűségesebb embere, Varga-Damm Andrea beleszállt az oligarchával szakítani akaró Toroczkai–Dúró kettősbe: „Sajnos az önértékelési zavar bármikor, bármely közösségben előfordulhat. De szerencsére gyógyítható” – írta a Facebookon.

 

További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek

 • Gigajátszótér épül a Ligetben

  Gigajátszótér épül a Ligetben

  Megkezdődik Magyarország legnagyobb és legkorszerűbb játszóterének kivitelezése a Liget Budapest projekt keretében; az úgynevezett Nagyjátszótér több mint 13 ezer négyzetméteren kap helyet a park dél-keleti részén.

 • Hatalmas siker volt a TeSzedd!

  Hatalmas siker volt a TeSzedd!

  A március 18-24. között tartott idei TeSzedd! önkéntes szemétszedési akció sikere azt mutatja, hogy összefogott az ország egy tisztább környezetért – jelentette ki Weingartner Balázs, az Innovációs és Technológiai Minisztérium fenntarthatóságért felelős államtitkára.

 • Védett tanú azonosíthatta F. Haszant

  Védett tanú azonosíthatta F. Haszant

  Nyugati titkosszolgálatok információi mellett egy külföldi védett tanú vallomása alapján gyanítják a hatóságok, hogy a múlthéten Budapesten elfogott F.

 • Science Park épül Józsefvárosban

  Science Park épül Józsefvárosban

  Történelmi pillanatnak lehetünk tanúi, ugyanis egy Egészségipari-Biotechnológiai Science Park létrehozásáról kötött megállapodást Budapest három nagy egyeteme a VIII.