2019. január 23., szerda
Rajmund, Zelma

Belföld

Orbán: A migráció szervezése bűncselekmény

Az illegális migráció szervezése nemzetbiztonsági érdekeket sértő bűncselekménynek számít, ezért a magyar államnak kötelessége fellépni, meg kell tiltani, szankcionálni kell ezt a tevékenységet – mondta Orbán Viktor a Kossuth rádióban. A miniszterelnök szerint Brüsszel emberi jogi kérdésnek tartja a migráció szervezését, pénzügyi, jogi támogatását, Magyarország viszont nemzetbiztonsági kérdésként tekint rá.

MTI Fotó: Illyés Tibor

– Fel kell lépni ellene, mert csak így lehet megvédeni a magyar emberek biztonságát – jelentette ki Orbán.
A Stop Soroshoz kapcsolódó alkotmánymódosítási javaslatról úgy fogalmazott a kormányfő: ahhoz, hogy meg lehessen védeni Magyarországot az illegális bevándorlással szemben, új szabályokat kell alkotni, amelyek képesek visszaverni a brüsszeli támadásokat, ezért van szükség a tervezett alkotmánymódosításra.
– Ha az alkotmány rögzíti, hogy Magyarországra tilos betelepíteni, akkor könnyebb megalkotni a részletszabályokat, és megvédeni azokat itthon és a nemzetközi színtéren – tette hozzá. Orbán Viktor hangsúlyozta azt, amit nemrég Emmanuel Macron francia államfővel folytatott megbeszélésén is világossá tett: Magyarország nem támogat olyan szabályozást, amely elvenné a döntés jogát a magyaroktól, hogy ők mondhassák meg, kik tartózkodhatnak az országunkban. – Legyen a víz tiszta a pohárban: Magyarország szuverenitását nem veheti el tőlünk Brüsszel – szögezte le Orbán.

További cikkek:


Kapcsolódó Cikkek

 • Húsz bérlakást adnak hajléktalanoknak

  Húsz bérlakást adnak hajléktalanoknak

  Húsz józsefvárosi, fővárosi tulajdonú bérlakást hoznak lakható állapotba, hogy azokba hajléktalan emberek költözhessenek egy európai uniós és állami támogatású program révén.

 • Tovább nő az influenza megbetegedések száma

  Tovább nő az influenza megbetegedések száma

  Intenzíven terjed az influenza: az év harmadik hetében – január 14. és 20. között – kétszer annyi, 38 200 beteg fordult orvoshoz panaszával, mint egy héttel korábban – derült ki a Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) szerdán közzétett heti jelentéséből.

 • A baloldal soha nem a gyermekes családok mellé állt

  A baloldal soha nem a gyermekes családok mellé állt

  A baloldal soha nem állt a magyar családok mellé; Gyurcsány és a szocialisták kormányzásuk alatt mindig csak elvettek a gyermekesektől – jelentette ki Czunyiné Bertalan Judit, a Fidesz országgyűlési képviselője szerdán Komáromban.

 • Ady Endrére emlékezik a közmédia

  Ady Endrére emlékezik a közmédia

  Ady Endre halálának 100. évfordulója alkalmából pályázatot hirdet az M5 kulturális csatorna, amely a Kossuth Rádióval együtt tematikus nap keretében is megemlékezik a költőről január 27-én.