EUR: 323,17 Ft
CHF: 280,03 Ft
2018. június 20., szerda
Rafael

Belföld

Orbán: A migráció szervezése bűncselekmény

Az illegális migráció szervezése nemzetbiztonsági érdekeket sértő bűncselekménynek számít, ezért a magyar államnak kötelessége fellépni, meg kell tiltani, szankcionálni kell ezt a tevékenységet – mondta Orbán Viktor a Kossuth rádióban. A miniszterelnök szerint Brüsszel emberi jogi kérdésnek tartja a migráció szervezését, pénzügyi, jogi támogatását, Magyarország viszont nemzetbiztonsági kérdésként tekint rá.

MTI Fotó: Illyés Tibor

– Fel kell lépni ellene, mert csak így lehet megvédeni a magyar emberek biztonságát – jelentette ki Orbán.
A Stop Soroshoz kapcsolódó alkotmánymódosítási javaslatról úgy fogalmazott a kormányfő: ahhoz, hogy meg lehessen védeni Magyarországot az illegális bevándorlással szemben, új szabályokat kell alkotni, amelyek képesek visszaverni a brüsszeli támadásokat, ezért van szükség a tervezett alkotmánymódosításra.
– Ha az alkotmány rögzíti, hogy Magyarországra tilos betelepíteni, akkor könnyebb megalkotni a részletszabályokat, és megvédeni azokat itthon és a nemzetközi színtéren – tette hozzá. Orbán Viktor hangsúlyozta azt, amit nemrég Emmanuel Macron francia államfővel folytatott megbeszélésén is világossá tett: Magyarország nem támogat olyan szabályozást, amely elvenné a döntés jogát a magyaroktól, hogy ők mondhassák meg, kik tartózkodhatnak az országunkban. – Legyen a víz tiszta a pohárban: Magyarország szuverenitását nem veheti el tőlünk Brüsszel – szögezte le Orbán.

További cikkek:


Kapcsolódó Cikkek

 • 56 ezer idős ember bentlakásos ellátásáról gondoskodik az állam

  56 ezer idős ember bentlakásos ellátásáról gondoskodik az állam

  Magyarországon 56 ezer idős ember bentlakásos ellátásáról gondoskodik az állam, részben önkormányzati, egyházi és civil fenntartású intézményeken keresztül. Erre a célra évente 56 milliárd forint támogatást fordít a kormány – mondta az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) szociális ügyekért és társadalmi felzárkózásért felelős államtitkára szerdán Pécsen.

 • Szijjártó: Magyarország sikeresen áll át a digitális gazdaság korszakára

  Szijjártó: Magyarország sikeresen áll át a digitális gazdaság korszakára

  Magyarország sikeresen áll át a gazdaság forradalmi megújulását jelentő digitális korszakra, ezt mutatják az olyan baden-württembergi óriásvállalatok beruházásai is, mint a Bosch, a Daimler és az SAP – mondta Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter szerdán az MTI-nek a német tartomány fővárosában, Stuttgartban folytatott tárgyalásait értékelve.

 • Politológus: Az EU támadássorozatot folytat Magyarország ellen

  Politológus: Az EU támadássorozatot folytat Magyarország ellen

  Az Európai Unió összehangolt támadássorozatot folytat Magyarország ellen, amelynek következő lépése, hogy a Fideszt ki akarják zárni az Európai Néppártból (EPP) – mondta Deák Dániel politológus, a Figyelő munkatársa az M1 aktuális csatorna szerdai műsorában.