EUR: 322,77 Ft
CHF: 281,53 Ft
2018. október 21., vasárnap
Orsolya

Belföld

Orbán: A migráció szervezése bűncselekmény

Az illegális migráció szervezése nemzetbiztonsági érdekeket sértő bűncselekménynek számít, ezért a magyar államnak kötelessége fellépni, meg kell tiltani, szankcionálni kell ezt a tevékenységet – mondta Orbán Viktor a Kossuth rádióban. A miniszterelnök szerint Brüsszel emberi jogi kérdésnek tartja a migráció szervezését, pénzügyi, jogi támogatását, Magyarország viszont nemzetbiztonsági kérdésként tekint rá.

MTI Fotó: Illyés Tibor

– Fel kell lépni ellene, mert csak így lehet megvédeni a magyar emberek biztonságát – jelentette ki Orbán.
A Stop Soroshoz kapcsolódó alkotmánymódosítási javaslatról úgy fogalmazott a kormányfő: ahhoz, hogy meg lehessen védeni Magyarországot az illegális bevándorlással szemben, új szabályokat kell alkotni, amelyek képesek visszaverni a brüsszeli támadásokat, ezért van szükség a tervezett alkotmánymódosításra.
– Ha az alkotmány rögzíti, hogy Magyarországra tilos betelepíteni, akkor könnyebb megalkotni a részletszabályokat, és megvédeni azokat itthon és a nemzetközi színtéren – tette hozzá. Orbán Viktor hangsúlyozta azt, amit nemrég Emmanuel Macron francia államfővel folytatott megbeszélésén is világossá tett: Magyarország nem támogat olyan szabályozást, amely elvenné a döntés jogát a magyaroktól, hogy ők mondhassák meg, kik tartózkodhatnak az országunkban. – Legyen a víz tiszta a pohárban: Magyarország szuverenitását nem veheti el tőlünk Brüsszel – szögezte le Orbán.

További cikkek:


Kapcsolódó Cikkek