EUR: 322,60 Ft
CHF: 283,64 Ft
2018. augusztus 19., vasárnap
Huba

Belföld

Orbán: A migráció szervezése bűncselekmény

Az illegális migráció szervezése nemzetbiztonsági érdekeket sértő bűncselekménynek számít, ezért a magyar államnak kötelessége fellépni, meg kell tiltani, szankcionálni kell ezt a tevékenységet – mondta Orbán Viktor a Kossuth rádióban. A miniszterelnök szerint Brüsszel emberi jogi kérdésnek tartja a migráció szervezését, pénzügyi, jogi támogatását, Magyarország viszont nemzetbiztonsági kérdésként tekint rá.

MTI Fotó: Illyés Tibor

– Fel kell lépni ellene, mert csak így lehet megvédeni a magyar emberek biztonságát – jelentette ki Orbán.
A Stop Soroshoz kapcsolódó alkotmánymódosítási javaslatról úgy fogalmazott a kormányfő: ahhoz, hogy meg lehessen védeni Magyarországot az illegális bevándorlással szemben, új szabályokat kell alkotni, amelyek képesek visszaverni a brüsszeli támadásokat, ezért van szükség a tervezett alkotmánymódosításra.
– Ha az alkotmány rögzíti, hogy Magyarországra tilos betelepíteni, akkor könnyebb megalkotni a részletszabályokat, és megvédeni azokat itthon és a nemzetközi színtéren – tette hozzá. Orbán Viktor hangsúlyozta azt, amit nemrég Emmanuel Macron francia államfővel folytatott megbeszélésén is világossá tett: Magyarország nem támogat olyan szabályozást, amely elvenné a döntés jogát a magyaroktól, hogy ők mondhassák meg, kik tartózkodhatnak az országunkban. – Legyen a víz tiszta a pohárban: Magyarország szuverenitását nem veheti el tőlünk Brüsszel – szögezte le Orbán.

További cikkek:


Kapcsolódó Cikkek

  • Potápi: A kormánynak minden magyar fontos, éljen bárhol a világon

    Potápi: A kormánynak minden magyar fontos, éljen bárhol a világon

    A magyar kormány számára minden magyar fontos, éljen akár Magyarországon, akár a Kárpát-medencében vagy a diaszpórában – jelentette ki a Miniszterelnökség nemzetpolitikáért felelős államtitkára az Ópusztaszeri Nemzeti Történeti Emlékparkban megrendezett Magyarok Országos Gyűlésén vasárnap.

  • A jövő hét végére mérséklődik a meleg

    A jövő hét végére mérséklődik a meleg

    A következő napokban is sok lesz a napsütés, többfelé 35 fokos meleg valószínű. A hét második felében várható egyre többfelé zápor, zivatar, vasárnap néhol már csak 22 fokig melegszik a levegő – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat országos, középtávú előrejelzéséből, amelyet vasárnap juttattak el az MTI-nek.