EUR: 330,69 Ft
CHF: 301,57 Ft
2019. december 06., péntek
Miklós

Belföld

Orbán: Mi vagyunk Európa jövője

„Az Európai Unió leggyorsabban fejlődő régióját Közép-Európa országai adják. 1990-ben még Európa volt a mi jövőnk, ma pedig mi vagyunk Európa jövője” – hangsúlyozta Orbán Viktor miniszterelnök pénteken a Parlamentben, negyedik kormánya minisztereinek eskütétele előtt. A miniszterelnök köszönetet mondott a választóknak, a vállalkozóknak az új munkahelyek teremtéséért, a fiataloknak a családalapításért.

Áder János köztársasági elnök és Orbán Viktor miniszterelnök (középen), valamint az új kabinet tagjai
MTI Fotó: Kovács Tamás

„Egy országot csak úgy lehet vezetni, ha a tervek hosszú távra szólnak” – fogalmazott Orbán Viktor, aki nem négy évekre szabdalva, hanem egyben látja a 2010–2030-as időszakot, és aki szerint régen álltak olyan jól a csillagok hazánk felett, mint most. „A biztató első nyolc év után is csak a munka felénél tartunk. Ehhez kellett igazítanom az új kormány személyi összetételét” – mondta Orbán Viktor, majd leszögezte: biztonsági és szellemi fenyegetettséggel is szembe kell néznünk, mert Európát még hosszan fogja fenyegetni a tömeges migráció. „Tízmilliók állnak készen, hogy Európa felé induljanak, ezért a határok szilárd őrizetére, a biztonsági kockázatok higgadt kezelésére van szükség” – közölte a kormányfő.

 

További cikkek:


Kapcsolódó Cikkek

 • Már nem érdekli a 3-as metró Karácsonyt

  Már nem érdekli a 3-as metró Karácsonyt

  Bár korábban még tüntettek és aláírást is gyűjtöttek a 3-as metró felújításáért, most Karácsony Gergely főpolgármester szerint lehet, hogy nem is lett volna fontos felújítani a korábban folyamatosan leálló és kigyulladó vonalat.

 • Zaklatással vádolják Gyurcsány jobbkezét

  Zaklatással vádolják Gyurcsány jobbkezét

   Zaklatással vádolta meg egy ismert zenész Gréczy Zsolt DK-s politikust, amit nyílt levélben közölt a közösségi oldalán. Gréczy állítólag évek óta zaklatja a népszerű dobos, Zsoldos Dedy párját, aki egy gyermek édesanyja.

 • Orbán: Isten óvja Japánt és a magyarokat!

  Orbán: Isten óvja Japánt és a magyarokat!

  Orbán Viktor miniszterelnök Japánba utazott, ahol megnyitotta a Kincsek Budapestről: európai és magyar mesterművek a budapesti Szépművészeti Múzeumból és a Magyar Nemzeti Galériából című tárlatot a tokiói Szépművészeti Múzeumban.