EUR: 315,90 Ft
CHF: 281,35 Ft
2019. március 26., kedd
Emánuel

Belföld

Orbán Viktor a nemzetközi térben is kiemelt szerepet szán Magyarországnak

Az Alapjogokért Központ igazgatója szerint Orbán Viktor kormányfő a nemzetközi térben is kiemelt szerepet szán Magyarországnak.

Szánthó Miklós az M1 aktuális csatorna péntek reggeli műsorában értékelte az újra miniszterelnökké választott Orbán Viktor csütörtöki parlamenti beszédét.


Az elemző szerint nagy ívű és nagy nemzetközi kitekintéssel bíró beszédet mondott a miniszterelnök.

Az általa elmondottak azt jelzik, Orbán Viktor nemcsak a belpolitikai problémák megoldásán gondolkodik, hanem Magyarországnak az Európai Unióban, a nemzetközi térben is kiemelt szerepet szán – közölte.

Szánthó Miklós szerint emiatt az ellenzék “frusztrációja” még inkább fokozódni fog.

Ugyanis – mint mondta – a belpolitikai csatározásokhoz szokott ellenzék egy olyan Magyarország történetében is “nagy kaliberű” miniszterelnökkel áll szemben, aki nemzetközi szinten is kiemelt szerepre törekszik.

Orbán Viktort – aki 2010 óta tölti be a kormányfői tisztséget – 134 igen szavazattal, 28 nem ellenében választották meg a képviselők csütörtökön.

További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek

 • Gigajátszótér épül a Ligetben

  Gigajátszótér épül a Ligetben

  Megkezdődik Magyarország legnagyobb és legkorszerűbb játszóterének kivitelezése a Liget Budapest projekt keretében; az úgynevezett Nagyjátszótér több mint 13 ezer négyzetméteren kap helyet a park dél-keleti részén.

 • Hatalmas siker volt a TeSzedd!

  Hatalmas siker volt a TeSzedd!

  A március 18-24. között tartott idei TeSzedd! önkéntes szemétszedési akció sikere azt mutatja, hogy összefogott az ország egy tisztább környezetért – jelentette ki Weingartner Balázs, az Innovációs és Technológiai Minisztérium fenntarthatóságért felelős államtitkára.

 • Védett tanú azonosíthatta F. Haszant

  Védett tanú azonosíthatta F. Haszant

  Nyugati titkosszolgálatok információi mellett egy külföldi védett tanú vallomása alapján gyanítják a hatóságok, hogy a múlthéten Budapesten elfogott F.

 • Science Park épül Józsefvárosban

  Science Park épül Józsefvárosban

  Történelmi pillanatnak lehetünk tanúi, ugyanis egy Egészségipari-Biotechnológiai Science Park létrehozásáról kötött megállapodást Budapest három nagy egyeteme a VIII.