2020. január 19., vasárnap
Sára, Márió

Belföld

Orbán Viktor a nemzetközi térben is kiemelt szerepet szán Magyarországnak

Az Alapjogokért Központ igazgatója szerint Orbán Viktor kormányfő a nemzetközi térben is kiemelt szerepet szán Magyarországnak.

Szánthó Miklós az M1 aktuális csatorna péntek reggeli műsorában értékelte az újra miniszterelnökké választott Orbán Viktor csütörtöki parlamenti beszédét.


Az elemző szerint nagy ívű és nagy nemzetközi kitekintéssel bíró beszédet mondott a miniszterelnök.

Az általa elmondottak azt jelzik, Orbán Viktor nemcsak a belpolitikai problémák megoldásán gondolkodik, hanem Magyarországnak az Európai Unióban, a nemzetközi térben is kiemelt szerepet szán – közölte.

Szánthó Miklós szerint emiatt az ellenzék “frusztrációja” még inkább fokozódni fog.

Ugyanis – mint mondta – a belpolitikai csatározásokhoz szokott ellenzék egy olyan Magyarország történetében is “nagy kaliberű” miniszterelnökkel áll szemben, aki nemzetközi szinten is kiemelt szerepre törekszik.

Orbán Viktort – aki 2010 óta tölti be a kormányfői tisztséget – 134 igen szavazattal, 28 nem ellenében választották meg a képviselők csütörtökön.

További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek

 • Fidesz: Igazságos az oktatással történő kártérítés

  Fidesz: Igazságos az oktatással történő kártérítés

  A kormánypártok jónak és igazságosnak tartják a gyönyöspatai roma családoknak a kormány azon javaslatát, hogy az állam ne pénzben, hanem oktatással és képzéssel fizesse ki a szegregáció miatt megítélt kártérítést – mondta a Fidesz kommunikációs igazgatója szombaton Budapesten, sajtótájékoztatón.

 • Nagy István: Világszerte növelni kell az agrárium hatékonyságát

  Nagy István: Világszerte növelni kell az agrárium hatékonyságát

  Tovább kell javítani a mezőgazdasági termelés hatékonyságát az élelmiszer-ellátás biztosításához, mert egyre növekszik a világ népessége, az erőforrások viszont folyamatosan szűkülnek – hangsúlyozta Nagy István agrárminiszter szombaton Berlinben a Globális Élelmezési és Mezőgazdasági Fórumon (GFFA).

 • Emeli a kormányhivatali dolgozók bérét a kormány

  Emeli a kormányhivatali dolgozók bérét a kormány

  Mintegy 32 milliárd forintból emeli a kormány a területi közigazgatásban dolgozók bérét, legalább 10, de átlagosan 18 százalékkal, és a cafeteria-rendszert is újra bevezetik áprilistól a területi közigazgatásban – közölte a Miniszterelnökség szombaton az MTI-vel.