2019. október 15., kedd
Teréz

Belföld

Jobban figyel a világ Orbán Viktorra, mint Angela Merkelre

„Európa jövője” címmel nemzetközi V4-konferenciát rendeznek a budapesti Várkert Bazárban. A szerdán kezdődő kétnapos programon több mint 30 külföldi politikus és szakember tart előadást, többek között a migrációról. A nyitónapon a brit Douglas Murray, az Európa furcsa halála című könyv szerzője is felszólalt.

A Századvég Alapítvány és a Közép- és Kelet-európai Történelem és Társadalom Kutatásáért Közalapítvány által szervezett konferenciát Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter nyitotta meg.

Szijjártó Péter
Fotó: Mészáros Diána

– A parlamenti választáson az emberek egyértelmű döntést hoztak, azt a pártcsaládot választották, amely világossá tette, hogy számára a magyar emberek biztonsága az első. Az emberek azt szeretnék, hogy Magyarország magyar ország maradjon, és a kormány ezt szem előtt tartva áll bele az európai vitákba – jelentette ki.


Douglas Murray, aki a migráció árnyoldalait bemutató, Európa furcsa halála című könyvével Magyarországon is sikert aratott, előadásában kifejtette: a nemzetközi média úgy próbálta eladni a 2015-ös menekültválságot, hogy azt hazudták, csak a szíriai polgárháborúból menekülő emberek érkeztek Európába, azonban hamar kiderült, hogy ez nem így van. Tudatosan összemosták a valódi menekülteket a gazdasági bevándorlókkal.

Arra is kitért, hogy az emberek egyetlen esélye a szavazóurnák előtt lehet, ahol beleszólhatnak a dolgok alakulásába. Ha viszont nem úgy szavaznak, ahogy elvárnák tőlük, akkor jön a megbélyegzés.


Douglas Murray (Fotó: Mészáros Diána)

— Magyarországot és Orbán Viktort antiszemitának nevezték, amikor Soros György tevékenységét bírálta, ezzel szemben az igazság az, hogy Németországban burjánzik a zsidógyűlölet, ahol zsidó gyerekeket vernek meg fényes nappal az utcán. Nem véletlen, hogy az emberek háromszor választották meg Orbánt, nem is akármilyen felhatalmazással – mondta.

Európa furcsa halála /Fotó: Orbán Viktor Facebook

Elmondása szerint korábban egy német konferencián vett részt, ahol egy német vezető politikus azt állította, hogy a migránsválság miatt a világ Orbánhoz igazodik, nem pedig Merkelhez.

További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek

 • Kormánypárti sikerek Budapesten

  Kormánypárti sikerek Budapesten

  A nyolcadik önkormányzati választáson a 23 fővárosi kerület közül tizennégyben ellenzéki, hétben kormánypárti  kettőben pedig a kormánypártok által támogatott független polgármesterjelölt nyert.

 • Holnaptól már nem lesz a Fidesz tagja Borkai Zsolt

  Holnaptól már nem lesz a Fidesz tagja Borkai Zsolt

  A külföldön tartózkodó Orbán Viktor, a Fidesz elnöke kérésére Kövér László, a Fidesz választmányának elnöke és Kubatov Gábor alelnök budapesti konzultációra hívta Borkai Zsoltot, a botrányba keveredett, ám vasárnap újraválasztott győri polgármestert.

 • Elgázolt egy embert a vonat Nyírbogdánynál

  Elgázolt egy embert a vonat Nyírbogdánynál

  Elgázolt egy embert a Záhonyból Ceglédre tartó vonat Nyírbogdánynál, emiatt 10-15 perccel nőhet a menetidő Nyíregyháza és Záhony között – írta a Mávinform hétfő kora este a honlapján.