EUR: 317,87 Ft
CHF: 280,52 Ft
2019. január 23., szerda
Rajmund, Zelma

Belföld

Jobban figyel a világ Orbán Viktorra, mint Angela Merkelre

„Európa jövője” címmel nemzetközi V4-konferenciát rendeznek a budapesti Várkert Bazárban. A szerdán kezdődő kétnapos programon több mint 30 külföldi politikus és szakember tart előadást, többek között a migrációról. A nyitónapon a brit Douglas Murray, az Európa furcsa halála című könyv szerzője is felszólalt.

A Századvég Alapítvány és a Közép- és Kelet-európai Történelem és Társadalom Kutatásáért Közalapítvány által szervezett konferenciát Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter nyitotta meg.

Szijjártó Péter
Fotó: Mészáros Diána

– A parlamenti választáson az emberek egyértelmű döntést hoztak, azt a pártcsaládot választották, amely világossá tette, hogy számára a magyar emberek biztonsága az első. Az emberek azt szeretnék, hogy Magyarország magyar ország maradjon, és a kormány ezt szem előtt tartva áll bele az európai vitákba – jelentette ki.


Douglas Murray, aki a migráció árnyoldalait bemutató, Európa furcsa halála című könyvével Magyarországon is sikert aratott, előadásában kifejtette: a nemzetközi média úgy próbálta eladni a 2015-ös menekültválságot, hogy azt hazudták, csak a szíriai polgárháborúból menekülő emberek érkeztek Európába, azonban hamar kiderült, hogy ez nem így van. Tudatosan összemosták a valódi menekülteket a gazdasági bevándorlókkal.

Arra is kitért, hogy az emberek egyetlen esélye a szavazóurnák előtt lehet, ahol beleszólhatnak a dolgok alakulásába. Ha viszont nem úgy szavaznak, ahogy elvárnák tőlük, akkor jön a megbélyegzés.


Douglas Murray (Fotó: Mészáros Diána)

— Magyarországot és Orbán Viktort antiszemitának nevezték, amikor Soros György tevékenységét bírálta, ezzel szemben az igazság az, hogy Németországban burjánzik a zsidógyűlölet, ahol zsidó gyerekeket vernek meg fényes nappal az utcán. Nem véletlen, hogy az emberek háromszor választották meg Orbánt, nem is akármilyen felhatalmazással – mondta.

Európa furcsa halála /Fotó: Orbán Viktor Facebook

Elmondása szerint korábban egy német konferencián vett részt, ahol egy német vezető politikus azt állította, hogy a migránsválság miatt a világ Orbánhoz igazodik, nem pedig Merkelhez.

További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek

 • Húsz bérlakást adnak hajléktalanoknak

  Húsz bérlakást adnak hajléktalanoknak

  Húsz józsefvárosi, fővárosi tulajdonú bérlakást hoznak lakható állapotba, hogy azokba hajléktalan emberek költözhessenek egy európai uniós és állami támogatású program révén.

 • Tovább nő az influenza megbetegedések száma

  Tovább nő az influenza megbetegedések száma

  Intenzíven terjed az influenza: az év harmadik hetében – január 14. és 20. között – kétszer annyi, 38 200 beteg fordult orvoshoz panaszával, mint egy héttel korábban – derült ki a Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) szerdán közzétett heti jelentéséből.

 • A baloldal soha nem a gyermekes családok mellé állt

  A baloldal soha nem a gyermekes családok mellé állt

  A baloldal soha nem állt a magyar családok mellé; Gyurcsány és a szocialisták kormányzásuk alatt mindig csak elvettek a gyermekesektől – jelentette ki Czunyiné Bertalan Judit, a Fidesz országgyűlési képviselője szerdán Komáromban.