2018. május 22., kedd
Júlia, Rita

Belföld

Össztűz zúdul Magyarországra

Az országgyűlésiképviselő-választás óta már a negyedik EP-bizottság javasolta a 7-es cikkely megindítását Magyarország ellen – valamilyen indokkal. A támadások azóta sűrűsödnek, hogy a magyarok ismét a betelepítéseket elutasító kormányra szavaztak. Fogy az idő, hiszen Dimitrisz Avramopulosz migrációügyi biztos szerint júniusig meg kell győzni a menekültügyi kvóták elfogadásáról a „vonakodó tagállamokat”. Persze a háttérben most is Soros György áll.

2018. április 12.


Nyilvánosságra hozta az Európai Parlament (EP) Állampolgári Jogi, Bel- és Igazságügyi Bizottsága (LIBE) a jelentéstervezetét, amely szerint „Magyarországon rendszerszintű fenyegetés éri a demokráciát, a jogállamot és az alapvető jogokat, illetve súlyosan megsértik az Európai Unió alapértékeit”, ezért azt javasolják, hogy élesítsék a 7-es cikkelyt Magyarországgal szemben, aminek az is következménye lehet, hogy csökkentik a hazánknak járó támogatásokat vagy megvonják Magyarország szavazati jogát az EU-ban.

2018. április 16.


Soros György zárt ajtók mögött, a sajtó kizárásával tárgyalt Frans Timmermansszal, az EP első alelnökével.

2018. április 19.

Az Európai Unió döntött: mintegy 400 milliárd forint értékben támogatja az európai civil szervezeteket, amelyek közül számos köthető Soros Györgyhöz, és amelyek Magyarországon elsősorban a migrációt támogató és a kormányzatot támadó tevékenységet folytatnak.

Ugyanezen a napon az unió migrációügyi biztosa úgy nyilatkozott: júniusig meg kell állapodni a menekültügyi kvótarendszer elfogadásáról, addig kell meggyőzni erről a „vonakodó tagállamokat”.

2018. április 25.

Az EP Költségvetési Ellenőrzési Bizottsága (CONT) véleményezi a LIBE-jelentést, és szintén javasolja a 7-es cikkely megindítását Magyarország ellen.

2018. április 26.

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter felszólal a LIBE-bizottság ülésén, ahol hazánkat megpróbálták pellengérre állítani. A miniszter szerint a Judith Sargentini nevével fémjelzett jelentés hazugságokon alapul.

2018. május 2.

Jean-Claude Juncker, az Európai Bizottság elnöke bejelentette: a jogállamiság követelményeinek meglétéhez kötnék az uniós kifizetéseket.

2018. május 15.

Az EP Nőjogi és Esélyegyenlőségi Bizottsága (FEMM) is elmarasztaló jelentést készített a magyarországi nők helyzetéről, és javasolta a 7-es cikkely életbe léptetését.

2018. május 16.

Az EP Kulturális és Oktatásügyi Bizottsága (CULT) tegnap szavazta meg, hogy a LIBE-jelentés alapján indítsák meg Magyarország ellen a 7-es cikkely szerinti eljárást.

Kapcsolódó Cikkek

 • Saci néni lett az év tanára

  Saci néni lett az év tanára

  Interjút adott a Lokálnak az a budapesti pedagógus, aki a minap egy anyaországi és két külhoni kollégájával együtt kapta meg az Év tanára 2018 címet. A díjazottak személyére pedagógusszervezetek és diákközösségek egyaránt tehettek javaslatot.

 • Ma szétszakadhat a Jobbik

  Ma szétszakadhat a Jobbik

  Ma jár le az a határidő, amit magának szabott a Jobbik elnöki pozíciójáért induló harcban alulmaradt Toroczkai László. Ásotthalom polgármestere arról dönt, hogy a párt tagja marad-e, vagy a mögötte állókkal más úton indul el.

 • Dübörög a lombikturizmus

  Dübörög a lombikturizmus

  Egyre több külföldi látogat hazánkba, hogy részt vegyen a magyarországi lombikprogramban. Beszámolóikból kiderül, hogy a hazai egészségügyet érő kritikák ellenére a magyarországi meddőségi kezelések, beültetések elvégzésének színvonala  kiemelkedő a közép-európai térségben.

 • Orbán: Mi vagyunk Európa jövője

  Orbán: Mi vagyunk Európa jövője

  “Az Európai Unió leggyorsabban fejlődő régióját Közép-Európa országai adják. 1990-ben még Európa volt a mi jövőnk, ma pedig mi vagyunk Európa jövője” – hangsúlyozta Orbán Viktor miniszterelnök pénteken a Parlamentben, a negyedik Orbán-kormány minisztereinek eskütétele előtt.