EUR: 323,13 Ft
CHF: 282,49 Ft
2018. október 18., csütörtök
Lukács

Belföld

Össztűz zúdul Magyarországra

Az országgyűlésiképviselő-választás óta már a negyedik EP-bizottság javasolta a 7-es cikkely megindítását Magyarország ellen – valamilyen indokkal. A támadások azóta sűrűsödnek, hogy a magyarok ismét a betelepítéseket elutasító kormányra szavaztak. Fogy az idő, hiszen Dimitrisz Avramopulosz migrációügyi biztos szerint júniusig meg kell győzni a menekültügyi kvóták elfogadásáról a „vonakodó tagállamokat”. Persze a háttérben most is Soros György áll.

2018. április 12.


Nyilvánosságra hozta az Európai Parlament (EP) Állampolgári Jogi, Bel- és Igazságügyi Bizottsága (LIBE) a jelentéstervezetét, amely szerint „Magyarországon rendszerszintű fenyegetés éri a demokráciát, a jogállamot és az alapvető jogokat, illetve súlyosan megsértik az Európai Unió alapértékeit”, ezért azt javasolják, hogy élesítsék a 7-es cikkelyt Magyarországgal szemben, aminek az is következménye lehet, hogy csökkentik a hazánknak járó támogatásokat vagy megvonják Magyarország szavazati jogát az EU-ban.

2018. április 16.


Soros György zárt ajtók mögött, a sajtó kizárásával tárgyalt Frans Timmermansszal, az EP első alelnökével.

2018. április 19.

Az Európai Unió döntött: mintegy 400 milliárd forint értékben támogatja az európai civil szervezeteket, amelyek közül számos köthető Soros Györgyhöz, és amelyek Magyarországon elsősorban a migrációt támogató és a kormányzatot támadó tevékenységet folytatnak.

Ugyanezen a napon az unió migrációügyi biztosa úgy nyilatkozott: júniusig meg kell állapodni a menekültügyi kvótarendszer elfogadásáról, addig kell meggyőzni erről a „vonakodó tagállamokat”.

2018. április 25.

Az EP Költségvetési Ellenőrzési Bizottsága (CONT) véleményezi a LIBE-jelentést, és szintén javasolja a 7-es cikkely megindítását Magyarország ellen.

2018. április 26.

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter felszólal a LIBE-bizottság ülésén, ahol hazánkat megpróbálták pellengérre állítani. A miniszter szerint a Judith Sargentini nevével fémjelzett jelentés hazugságokon alapul.

2018. május 2.

Jean-Claude Juncker, az Európai Bizottság elnöke bejelentette: a jogállamiság követelményeinek meglétéhez kötnék az uniós kifizetéseket.

2018. május 15.

Az EP Nőjogi és Esélyegyenlőségi Bizottsága (FEMM) is elmarasztaló jelentést készített a magyarországi nők helyzetéről, és javasolta a 7-es cikkely életbe léptetését.

2018. május 16.

Az EP Kulturális és Oktatásügyi Bizottsága (CULT) tegnap szavazta meg, hogy a LIBE-jelentés alapján indítsák meg Magyarország ellen a 7-es cikkely szerinti eljárást.

Kapcsolódó Cikkek

  • Buszok ütköztek a XI. kerületében

    Buszok ütköztek a XI. kerületében

    Összeütközött két busz Budapest XI. kerületében, a Jagelló út és a Hegyalja út kereszteződésében csütörtök délután – közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság a rendőrség honlapján.

  • Rengeteg kárt okoznak a poloskák világszerte

    Rengeteg kárt okoznak a poloskák világszerte

    Jelentős, a becslések szerint több milliárd eurónyi gazdasági kárt okoznak világszerte a Közép-Európában, így Magyarországon is megtelepedett észak-afrikai eredetű zöld vándorpoloskák és az ázsiai márványos poloskák – mondta Aponyi Lajos, a Magyar Növényvédő Mérnöki és Növényorvosi Kamara főtitkára az MTI-nek.