EUR: 317,96 Ft
CHF: 280,53 Ft
2019. január 23., szerda
Rajmund, Zelma

Belföld

Össztűz zúdul Magyarországra

Az országgyűlésiképviselő-választás óta már a negyedik EP-bizottság javasolta a 7-es cikkely megindítását Magyarország ellen – valamilyen indokkal. A támadások azóta sűrűsödnek, hogy a magyarok ismét a betelepítéseket elutasító kormányra szavaztak. Fogy az idő, hiszen Dimitrisz Avramopulosz migrációügyi biztos szerint júniusig meg kell győzni a menekültügyi kvóták elfogadásáról a „vonakodó tagállamokat”. Persze a háttérben most is Soros György áll.

2018. április 12.


Nyilvánosságra hozta az Európai Parlament (EP) Állampolgári Jogi, Bel- és Igazságügyi Bizottsága (LIBE) a jelentéstervezetét, amely szerint „Magyarországon rendszerszintű fenyegetés éri a demokráciát, a jogállamot és az alapvető jogokat, illetve súlyosan megsértik az Európai Unió alapértékeit”, ezért azt javasolják, hogy élesítsék a 7-es cikkelyt Magyarországgal szemben, aminek az is következménye lehet, hogy csökkentik a hazánknak járó támogatásokat vagy megvonják Magyarország szavazati jogát az EU-ban.

2018. április 16.


Soros György zárt ajtók mögött, a sajtó kizárásával tárgyalt Frans Timmermansszal, az EP első alelnökével.

2018. április 19.

Az Európai Unió döntött: mintegy 400 milliárd forint értékben támogatja az európai civil szervezeteket, amelyek közül számos köthető Soros Györgyhöz, és amelyek Magyarországon elsősorban a migrációt támogató és a kormányzatot támadó tevékenységet folytatnak.

Ugyanezen a napon az unió migrációügyi biztosa úgy nyilatkozott: júniusig meg kell állapodni a menekültügyi kvótarendszer elfogadásáról, addig kell meggyőzni erről a „vonakodó tagállamokat”.

2018. április 25.

Az EP Költségvetési Ellenőrzési Bizottsága (CONT) véleményezi a LIBE-jelentést, és szintén javasolja a 7-es cikkely megindítását Magyarország ellen.

2018. április 26.

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter felszólal a LIBE-bizottság ülésén, ahol hazánkat megpróbálták pellengérre állítani. A miniszter szerint a Judith Sargentini nevével fémjelzett jelentés hazugságokon alapul.

2018. május 2.

Jean-Claude Juncker, az Európai Bizottság elnöke bejelentette: a jogállamiság követelményeinek meglétéhez kötnék az uniós kifizetéseket.

2018. május 15.

Az EP Nőjogi és Esélyegyenlőségi Bizottsága (FEMM) is elmarasztaló jelentést készített a magyarországi nők helyzetéről, és javasolta a 7-es cikkely életbe léptetését.

2018. május 16.

Az EP Kulturális és Oktatásügyi Bizottsága (CULT) tegnap szavazta meg, hogy a LIBE-jelentés alapján indítsák meg Magyarország ellen a 7-es cikkely szerinti eljárást.

Kapcsolódó Cikkek

 • Húsz bérlakást adnak hajléktalanoknak

  Húsz bérlakást adnak hajléktalanoknak

  Húsz józsefvárosi, fővárosi tulajdonú bérlakást hoznak lakható állapotba, hogy azokba hajléktalan emberek költözhessenek egy európai uniós és állami támogatású program révén.

 • Tovább nő az influenza megbetegedések száma

  Tovább nő az influenza megbetegedések száma

  Intenzíven terjed az influenza: az év harmadik hetében – január 14. és 20. között – kétszer annyi, 38 200 beteg fordult orvoshoz panaszával, mint egy héttel korábban – derült ki a Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) szerdán közzétett heti jelentéséből.

 • A baloldal soha nem a gyermekes családok mellé állt

  A baloldal soha nem a gyermekes családok mellé állt

  A baloldal soha nem állt a magyar családok mellé; Gyurcsány és a szocialisták kormányzásuk alatt mindig csak elvettek a gyermekesektől – jelentette ki Czunyiné Bertalan Judit, a Fidesz országgyűlési képviselője szerdán Komáromban.

 • Ady Endrére emlékezik a közmédia

  Ady Endrére emlékezik a közmédia

  Ady Endre halálának 100. évfordulója alkalmából pályázatot hirdet az M5 kulturális csatorna, amely a Kossuth Rádióval együtt tematikus nap keretében is megemlékezik a költőről január 27-én.