EUR: 324,32 Ft
CHF: 281,48 Ft
2018. június 22., péntek
Paulina

Belföld

Pártszakadás szélére került a Jobbik

„Mi magunk” néven önálló platformot alakítottunk a Jobbikon belül – jelentette be tegnap Toroczkai László. Ásotthalom jobbikos polgármestere a pártszakadást sem zárta ki azok után, hogy Sneider Tamással szemben alulmaradt az elnökválasztó kongresszuson.

Forrnak az indulatok a Jobbikban azután, hogy Toroczkai László korábbi alelnök alulmaradt az elnökválasztási kongresszuson a korábbi szkinhedvezér Sneider Tamással szemben. Toroczkai korábban egy új párt vagy mozgalom elindítását sem zárta ki, tegnap végül egy párton belüli platform alapítását jelentette be.


A platformhoz Toroczkai elmondása szerint a jobbikos polgármesterek közül már heten csatlakoztak, számos középvezetővel és Dúró Dóra országgyűlési képviselővel együtt. A hivatalos zászlóbontás június 23-án Ásotthalmon lesz, ahová Toroczkai több ezer embert vár. Szerinte a platform célja, hogy a közösséget visszavigyék az alapító okiratban lefektetett értékekhez, és segítsék a párt jövő évi önkormányzati választásokra való felkészülését.

Toroczkai hozzátette, hogy jelenleg a Jobbik alapszabálya nem biztosítja platform működését a párton belül, ezért erről a kérdésről tárgyalni kell az újonnan megválasztott elnökséggel.


– Párton belül létrehozni egy másik pártot, az a párt ellen hat – reagált Toroczkai bejelentésére Jakab Péter, a Jobbik szóvivője. – Mindenkinek tudomásul kell vennie a kongresszus döntését, az pedig már megszavazta a Jobbik jövőbeli irányát, amely a nemzeti néppárti irány – tette egyértelművé a párton belüli ellentéteket Jakab. A párt vezetése csütörtökön tárgyal Toroczkai platformjáról.

Sneider Tamás, a Jobbik új elnöke
MTI Fotó: Mónus Márton

– Toroczkaiék arra alapoznak, hogy megvárják a 2020-as tisztújítást, amikorra a mostani vezetés elkopik, míg a jelenlegi elnökség minél hamarabb ki akarja „szekálni” Toroczkaiékat a pártból – mondta a Lokálnak Kiszelly Zoltán politológus, aki a platformot a pártszakadás előszobájának nevezte.

Korábban a Párbeszéd és a DK is az LMP-n, illetve az MSZP-n belüli platform volt, minkét esetben utána következett a pártszakadás.

További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek

 • Budapesten tárgyalt Orbán Viktorral Donald Tusk

  Budapesten tárgyalt Orbán Viktorral Donald Tusk

  A jövő heti EU-csúcs előkészítése keretében Donald Tusk, az Európai Tanács elnöke felkereste hivatalában Orbán Viktor miniszterelnököt – tájékoztatta az MTI-t Havasi Bertalan, a Miniszterelnöki Sajtóirodát vezető helyettes államtitkár.

 • Szijjártó: Nem csorbulhatnak a kárpátaljai magyar közösség jogai

  Szijjártó: Nem csorbulhatnak a kárpátaljai magyar közösség jogai

  A jó magyar-ukrán kapcsolatokban “vagyunk érdekeltek, de mindent megteszünk annak érdekében, hogy a Kárpátalján élő magyar nemzeti közösség jogai semmilyen formában se csorbulhassanak” – jelentette ki Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter pénteken az Ungvárhoz közeli Alsószlatina gyógyüdülőhelyen.

 • Kukában landoltak a szemetesek!

  Kukában landoltak a szemetesek!

  Nem akármilyen szelfivel rukkoltak elő az FKF munkatársai, akik jelentkeztek a Meglepkék Legőrültebb Brigád elnevezésű felhívására.

 • Változik az Eurojackpot ára

  Változik az Eurojackpot ára

  A Szerencsejáték Zrt. közleményben tudatta, hogy az Eurojackpot alapjátékának ára az elmúlt hét euró árfolyam-változása miatt a Részvételi Szabályzat értelmében 2018.