EUR: 329,90 Ft
CHF: 300,14 Ft
2019. október 21., hétfő
Orsolya

Belföld

Per­döntő bi­zo­nyí­ték? Ezen bukhat el a Teréz körúti robbantó

P. László Gergelyt gyanúsítják a 2016-os, Teréz körúti robbantással, amelyben két rendőr súlyosan megsérült, egy járókelő pedig könnyebben. A férfi beismerő vallomást tett, amit később visszavont, és megpróbálta magát bolondnak beállítani – írja a Ripost.

Azóta tagadja, hogy ő lenne a Teréz körúti robbantó. A rendőrségnek sok bizonyítéka van a férfi ellen, de most előkerülhetett egy olyan kamerafelvétel, amin a robbantó arca is látszik. Így már biztos, hogy a vádlott robbantott.


A robbantás helyszínéhez közel van egy parkolóház, ahol egy kamerát szereltek fel bokamagasságban illegálisan. Erre azért volt szükség, mert az épület elé kirakott hamutartót mindig ellopták, ezért a parkolóház tulajdonosai olyan kamerafelvételeket akartak, amin tisztán látszik a tolvajok arca.

/Fotó: MTI

Ezért ez a kamera alacsonyan van és felfelé néz. Az ilyen kamerák illegálisak, mert minden járókelő arca tisztán kivehető a felvételeiken.


2016-ban a robbantás után a rendőrség minden környékbeli kamera felvételét begyűjtötte, így találták meg a parkolóház kameráját is. Az eset után a robbantó pont a kamera előtt sétált el ugyanabban a ruhában, amiben a robbantást rögzítő köztéri kamera felvételein látható. Mivel alulról veszi a kamera, ezért a kalap nem takarja az arcát, tisztán felismerhető.

Mint arról korábban beszámoltunk, a 24 éves P. László 2016 szeptember 24-én késő este a fővárosi Teréz körút – Király utca sarkán saját készítésű, szögekkel megnövelt hatású pokolgéppel támadt egy gyalogos rendőrjárőrre, amelynek hölgytagját életveszélyesen, férfitagját súlyosan megsebesítette.

További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek