EUR: 321,62 Ft
CHF: 282,47 Ft
2019. április 25., csütörtök
Márk

Belföld

Polgárőrség: Mindenki nyugodjon meg! Senkit nem esznek meg a medvék

A napokban elszaporodtak a medveészlelések Magyarországon, legutóbb Füzesabonyban egy kerítésen is benézett egy barnamedve. Ennek kapcsán a helyi polgárőrség adott ki egy rövid közleményt, amiben elmondják, mit tegyünk, ha találkozunk egy medvével.

A Lokál is beszámolt róla, hogy kedden medvét láttak Füzesabony utcáin, amiről még videó is készült.


Az eset akkora riadalmat okozott a városban, hogy a helyi polgárőrség egy rövid Facebook-posztban igyekezett megnyugtatni az embereket arról, hogy a medve – szó szerint idézzük – “senkire nem fogja hajnalban rávetni magát munkába menet és megenni.”


Gepostet von Joana Koetz am Dienstag, 29. Mai 2018

Íme a teljes közlemény:

“Tisztelt Füzesabonyiak! A hajnali medvelátogatás után sokan kerestek, hogy mi is a helyzet, mit kell ilyenkor tenni. A válasz az, hogy semmit. A barnamedvéknél május-június a párzási időszakuk, ilyenkor messzi területekre is elvándorolnak. Egy fiatal hím egyedről van szó, aki épp vándorol… senkit nem akar bántani, alapvetően a barnamedve nem veszélyes az emberre. Senkire nem fogja hajnalban rávetni magát munkába menet és megenni. Nem tekint bennünket táplálékforrásnak! DE NEM SZABAD AUTÓVAL ÜLDÖZNI, KÖZEL MENNI, IJESZTGETNI, ETETNI PEDIG KIFEJEZETTEN TILOS!!!!!!AKI LÁTJA, TISZTES TÁVOLBÓL ÉRTESÍTSE A HATÓSÁGOKAT A 112-ES SEGÉLYHÍVÓ SZÁMON!!!!!. OSSZÁTOK!!!!!!”

Tisztelt Füzesabonyiak! A hajnali medvelátogatás után sokan kerestek, hogy mi is a helyzet, mit kell ilyenkor tenni. A…

Gepostet von Füzesabonyi Polgárőrség am Dienstag, 29. Mai 2018

Az elmúlt időszakban egyébként egyre több helyen láttak medvét: szombaton hajnalban Pétervásárán, a belvárosban szaladgált egy maci, míg a MÁV pályamunkásai múlt héten éppen a vasúti pályát ellenőrizték Somoskőújfalunál, amikor a magyar–szlovák határtól alig száz méterre egy medvét pillantottak meg. Az állat az észlelés után percekkel már el is tűnt az emberek szeme elől, és visszament a fák közé.

További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek

 • A Maccabi Európa Játékok jó válasz a hamis hírekre

  A Maccabi Európa Játékok jó válasz a hamis hírekre

  Büszkék vagyunk azokra a zsidó származású magyarokra, akik a sporton keresztül gazdagabbá tették a magyar sport örökségét – mondta Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter a Maccabi VAC Hungary Sportegyesület kiállításának New York-i megnyitóján.

 • Orbán Balázs: Európa sorskérdése a migráció

  Orbán Balázs: Európa sorskérdése a migráció

  Két fronton kell harcolnia a magyar kormánynak: a bevándorláspárti nemzetközi erőkkel és az őket támogató hazai ellenzékkel, de a választók támogatásával megnyerhetők ezek a küzdelmek – fogalmazott lapunknak Orbán Balázs, a Miniszterelnökség miniszterhelyettese, parlamenti és stratégiai államtitkára.

 • Mikor is volt diktatúra?

  Mikor is volt diktatúra?

  1919. április 7-én tanácsválasztásokat tartottak. Nem választhattak a korábbi hatalom képviselői és a papság, valamint csak a szociáldemokrata és kommunista pártok egyesülése után létrejött Magyarországi Szocialista Párt indíthatott jelölteket.