EUR: 329,44 Ft
CHF: 301,04 Ft
2019. december 15., vasárnap
Valér

Belföld

Portik hamarosan borít?

Egy sokkal nagyobb horderejű botrány része a Portik–Gyárfás-ügy – állítja a Magyar Idők. Arra már korábban is figyelmeztettek az esetet ismerők, hogy a baloldali politikusokhoz, egykori rendőri vezetőkhöz több szálon is köthető bűnöző 2012 óta nem beszélt, de most, hogy négy évig biztosan nem számíthat „baráti” baloldali kormányra, hirtelen előkerültek hangfelvételek, amelyek létezéséről szinte csak ő tudhatott.

Az alvilág bankáraként ismert Kisbandi, vagyis Lakatos András, aki saját bevallása szerint jó néhányszor forgatta Portik Tamás pénzét, 2017 januárjában börtöninterjút adott a Pesti Srácoknak, amelyben elmondta: szerinte Portik, aki a 90-es évek végén érinthetetlennek tűnt, akkor rontotta el a „karrierjét”, amikor beszállt a politikába.


– Vallom, hogy Portik bukását az okozta, hogy erőltette a Laborc-találkozót, és felajánlotta, hogy ő a baloldalt mindenben támogatja – mesélte Kisbandi. A Portik és Laborc Sándor, a Nemzetbiztonsági Hivatal élére a Gyurcsány-kormány által kinevezett vezető találkozásáról készült, hivatalosan el nem ismert leirat szerint az olajbűnöző valóban azt ajánlotta Laborcéknak, hogy a befolyása alá tartozó internetes portálok irányításával szavazókat szerez az akkor ellenzékben lévő baloldalnak.

Ráadásul Kisbandi szerint Portik azért nem beszélt soha politikai kapcsolatairól a hatóságoknak, vagyis azért nem „borított”, mert remélte, hogy újra az „ő kormánya”, vagyis baloldali vezetés lesz hatalmon, de ha erre nem számíthat, akkor az alvilág bankárja szerint „sokaknak tudna ártani”. Mint ismert, a Portik Tamás által készített hangfelvételek alapján Gyárfás Tamást a 2018-as parlamenti választások után kilenc nappal vették őrizetbe.


A két emberölésre való felbujtásért már 28 évre elítélt és most a Fenyő-gyilkosságban is felbujtóként gyanúsított Portik az akkori hírek szerint nem „csak” Laborccal volt kapcsolatban a baloldalon. Anyósának azzal kérkedett, hogy Horn Gyula miniszterelnök őt három percen belül visszahívja, az pedig köztudott volt, hogy Kuncze Gábor akkori belügyminiszter unokahúga, Vankó Krisztina az Energol Rt. titkárságvezetőjeként dolgozott. Kunczét a Fenyő-gyilkosság ügyében ki is hallgatták, mert a rendőrök szerint Fenyő János halála előtt egy 120 oldalas bizonyítékot adott át a hatóságoknak üzleti riválisáról, Gyárfás Tamásról, amely iratok az azóta elhunyt Kiss Ernő tábornokon keresztül Kunczénél landoltak, de a paksamétából azután húsz oldal eltűnt.

További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek