2019. szeptember 17., kedd
Zsófia

Belföld

Püspökre köpködtek a tüntetők

Három, a Parlamentből kilépő férfira támadt rá a Kossuth téri tüntetők egy csoportja kedden az Országgyűlés alakuló ülése idején. Mostanra kiderült: református egyházi vezetőket hazaárulózott és köpködött le a demokráciát féltő csőcselék.

Rendőri kísérettel kellett kimenteni kedden a Kossuth térről a református egyház három vezetőjét, mert rájuk támadt az alakuló ülés idejére odacsődített demonstrálók egy csoportja. A tüntetők lökdösték, köpködték a három egyházfit, miközben azt fröcsögték: „Nem vagytok magyarok! Szégyelljétek magatokat! Mocskos hazaárulók! Gyilkosok!”


Az Index videóján egy piros pólós férfi többször is üt a háttérben vonuló, nyakkendős Gér András zsinati tanácsos felé Fotó: facebook/indexhu

A reformatus.hu beszámolója szerint az incidens mindhármukat megviselte.

„Közeledem a nyolcvan év felé, de még soha nem fordult elő, hogy készenléti rendőrök menekítsenek ki egy épületből” – mondta a portálnak Huszár Pál egyetemi tanár, műfordító, a Magyarországi Református Egyház Zsinatának világi elnöke, akit a rendőrök sorfala mögött is társainak kellett támogatni, nehogy felborítsák a rendőröket lökdöső, kapálózó támadók.


Az eszüket vesztett tüntetők különösen kikeltek Szenn Péter, a Horvátországi Református Keresztyén Kálvini Egyház püspöke ellen, csak mert a vallási vezető, aki – az alakuló ülésre társaival vendégként érkezett – bocskait viselt.

„Nem szeretnénk semmi rosszat mondani a tüntetőkre… Mindannyian méltatlannak éreztük a helyzetet, hiszen annyi ocsmányságot zúdítottak ránk, anélkül, hogy tudták volna, kik is vagyunk valójában” – magyarázta a reformatus.hu-nak Gér András, a Magyarországi Református Egyház Zsinatának tanácsosa.

 

Kapcsolódó Cikkek

 • Magyarország első okosvárosa lesz a Ligetben

  Magyarország első okosvárosa lesz a Ligetben

  Magyarország egyik első okosvárosrésze jön létre 2023-ra a Liget Budapest Projekt révén. A Smart Liget koncepciója az Európában is egyedülálló megoldásokkal a városrészt a főváros egyik legkörnyezetbarátabb, zéró károsanyag-kibocsátással működő helyévé teszi.

 • Újra beégett Karácsony

  Újra beégett Karácsony

  Tarlós István főpolgármestert akarta lejáratni legújabb videójában Karácsony Gergely, de visszanyalt a fagyi, ugyanis az ellenzéki jelölt kisfilmjében rosszul írták le azt, hogy Budapest.

 • Sérült gyerekek az állatkertben

  Sérült gyerekek az állatkertben

  A kormány fontosnak tartja, hogy a fogyatékkal élők is ugyanolyan részesei legyenek a társadalomnak, mint ép társaik – jelentette ki Nyitrai Zsolt, a kiemelt társadalmi ügyekért felelős miniszterelnöki megbízott a 28.

 • Bűnöző migránsokat hozott a Soros-hajó

  Bűnöző migránsokat hozott a Soros-hajó

  A szicíliai rendőrség elfogott három migránst, akiket líbiai táborokban elkövetett bűncselekményekkel, köztük embercsempészettel, kínzással, gyilkossággal és nemi erőszakkal vádolnak.