2019. szeptember 22., vasárnap
Móric

Külföld

Putyin kért elnézést testőrei túlbuzgósága miatt – Videó!

A május 9-i katonai parádén kissé túlaggódták a testőrök Vlagyimir Putyin védelmét. Mondjuk érthető a dolog, hiszen Oroszország első embere a világ legveszélyeztetettebb vezetői közé tartozik.

Az elnök az Alekszandrov kertben lévő örökmécseshez igyekezett a szerb kormányfő, Aleksandar Vučić társaságában, amikor megközelítette egy egyenruhás veterán. A testőrök ezt nem nézték jó szemmel és arrébb tolták az idős katonát annak ellenére, hogy jól láthatóan el volt eresztve kitüntetésekkel.

Putyin ezt látva azonnal odament a veteránhoz, elnézést kért és felajánlotta neki, hogy közösen sétáljanak az örökmécsesig. Ezután a náci Németország felett aratott győzelem 73. évfordulója alkalmából a moszkvai Vörös téren tartott katonai díszszemle előtt mondott beszédet az orosz elnök.

Kapcsolódó Cikkek

  • Orbán Viktor: A baloldal be akarja hozni a migránsokat

    Orbán Viktor: A baloldal be akarja hozni a migránsokat

    Magyarország készen áll, hogy ahol tud, ott segítséget nyújtson Olaszországnak, így ha végre elszánja magát, hogy a határokat megvédi, segítünk, és abban is, hogy az itt lévő migránsokat hazavigyék – mondta Orbán Viktor miniszterelnök a jobboldali Olasz Testvérek (FdI) párttalálkozóján, szombaton Rómában.

  • Gyújtogatások, erőszak és agresszió a párizsi klímameneten

    Gyújtogatások, erőszak és agresszió a párizsi klímameneten

    Az anarchista “black blocs” (Fekete blokk) csoportokhoz tartozó szélsőségesek incidenseket kezdeményeztek szombaton Párizsban az éghajlat védelmében rendezett felvonuláson, a rendőrség a tüntetőket elhatárolódásra kérte a rendbontóktól, miközben a város más pontjain olyan kormányellenes sárgamellényes tiltakozókat állítottak elő, akik tiltott helyszíneken próbáltak meg gyülekezni.