EUR: 326,05 Ft
CHF: 280,82 Ft
2018. július 23., hétfő
Lenke

Sport

Regény született a kajakvilág árnyékos oldaláról

Ritkaságszámba menő könyvvel jelentkezett újságíró kollégánk, Novák Miklós. Sport témájú munkáknak eddig sem voltunk híján, a Magyar Idők rovatvezetője azonban Lapáton című művével sportregényt alkotott.

Ezek után nem nehéz kitalálni, hogy sikersportágunk, a kajak-kenu rejtelmeibe próbál betekintést nyújtani. Avatott módon, hiszen azon túl, hogy szakíró, maga is lelkesen lapátol, amikor csak ideje engedi. Szóval bennfentes, aki jól ismeri ezt a világot. Amely az elmúlt években alapos megrázkódtatáson esett át, hiszen az ünnepelt bajnokok megsüvegelendő teljesítményére is árnyékot vetettek a doppingügyek.


A szerző azonban nem botrányt akart kelteni, inkább egy fiktív történet elmesélésével tett kísérletet arra, hogy a munkája során megismert, és nyilvánossságra nehezen hoztható eseményekre világítson. A könyv szereplői, és a hús, vér portolók, vezetők közötti hasonlóság pedig alighanem csak a véletlen műve.

 • A könyv megírására az az információhalmaz ösztönzött, amelyet az elmúlt években a mindennapi munkám során megismertem – mondta a szerző, aki reméli, hogy a Lapáton minél több sportoló, főleg kajakos kezében is megfordul majd.

A könyv a Sophia Nostra Kiadó gondozásában jelent meg, és 2900 forintba kerül a Líra-hálózat boltjaiban.

Kapcsolódó Cikkek

 • Sok góllal rajtolt az NB I

  Sok góllal rajtolt az NB I

  A labdarúgó OTP Bank Liga 2018/19-es idényének első, szombati játéknapja 3,5-es gólátlagot hozott. Az új szezon első meccsén, a Puskás Akadémia–Debrecen találkozón csupán egy találat született, este azonban Kispesten öt, Mezőkövesden, valamint a felcsúti MOL Vidi FC–Kisvárda mérkőzésen négy-négy gól esett.

 • Nőket zaklattak a migránsok a világbajnoki buliban

  Nőket zaklattak a migránsok a világbajnoki buliban

  Miután Franciaország megnyerte a világbajnokságot igazi örömünnep vette kezdetét az ország nagyobb városaiban. Azonban ezek a bulik hamar átcsaptak vad őrjöngésekben és tömeges szexuális zaklatásokra került sor, amelyeket hogy-hogy nem migránsok követtek el.

 • Így nyaralnak a futballsztárok

  Így nyaralnak a futballsztárok

  Bár már több nagy csapat is megkezdte a felkészülést a 2018/19-es szezonra a legnagyobb sztárok, illetve azok, akik legalább a világbajnokság negyeddöntőéig meneteltek még a szabadságukat töltik.