EUR: 322,97 Ft
CHF: 286,01 Ft
2018. december 14., péntek
Szilárda

Sport

Regény született a kajakvilág árnyékos oldaláról

Ritkaságszámba menő könyvvel jelentkezett újságíró kollégánk, Novák Miklós. Sport témájú munkáknak eddig sem voltunk híján, a Magyar Idők rovatvezetője azonban Lapáton című művével sportregényt alkotott.

Ezek után nem nehéz kitalálni, hogy sikersportágunk, a kajak-kenu rejtelmeibe próbál betekintést nyújtani. Avatott módon, hiszen azon túl, hogy szakíró, maga is lelkesen lapátol, amikor csak ideje engedi. Szóval bennfentes, aki jól ismeri ezt a világot. Amely az elmúlt években alapos megrázkódtatáson esett át, hiszen az ünnepelt bajnokok megsüvegelendő teljesítményére is árnyékot vetettek a doppingügyek.


A szerző azonban nem botrányt akart kelteni, inkább egy fiktív történet elmesélésével tett kísérletet arra, hogy a munkája során megismert, és nyilvánossságra nehezen hoztható eseményekre világítson. A könyv szereplői, és a hús, vér portolók, vezetők közötti hasonlóság pedig alighanem csak a véletlen műve.

  • A könyv megírására az az információhalmaz ösztönzött, amelyet az elmúlt években a mindennapi munkám során megismertem – mondta a szerző, aki reméli, hogy a Lapáton minél több sportoló, főleg kajakos kezében is megfordul majd.

A könyv a Sophia Nostra Kiadó gondozásában jelent meg, és 2900 forintba kerül a Líra-hálózat boltjaiban.

Kapcsolódó Cikkek