EUR: 331,25 Ft
CHF: 301,53 Ft
2019. október 18., péntek
Lukács

Belföld

Saját szalonjában robbantották fel Ildikót

Felrobbantottak egy 48 éves magyar nőt saját szépségszalonjában a kaliforniai Aliso Viejóban. K. Ildikó meghalt, hárman megsebesültek. A hatóságok szerint pokolgép robbant a Magyar Kozmetikában. Az FBI az ügyben letartóztatta az 59 éves Stephen Bealt, Ildikó korábbi szerelmét.

Stephen Beal-t tartóztatták le az ügyben.

Több mint 12 éve vezette saját kozmetikáját a 48 esztendős K. Ildikó Aliso Viejóban, miközben Fülöp-szigeteki származású férjével, Nilóval és fiukkal, Keanu Laszlóval boldogan éltek, de a nő életét kedden


egy hatalmas robbanást okozó pokolgép oltotta ki. Ildikó azonnal életét vesztette a kedden, helyi idő szerint 13 óra után bekövetkezett robbanásban (a hatóságok szerdán jelentették be az esetet). Három másik személy is súlyos sérülést szenvedett. A rendőrség kizárta a baleset lehetőségét, azt valószínűsítik, hogy egy csomagban rejlett a pokolgép.

Csütörtök délután az FBI letartóztatta az ügyben az 59 éves Stephen Bealt, Ildikó korábbi szerelmét. A férfit robbanóanyaggal való visszaéléssel gyanúsítják.


A robbanás hatalmas erejű volt, eltörölte a nyomok egy részét Fotó: L. A. Times

Bóni Éva, Ildikó unokatestvére és Irene White, a család barátja közleményt olvasott fel a sajtónak, amelyben elmondták: sokkolták őket az események. – Ildikó számára mindig a család volt az első – fogalmazott Irene White.

Ildikó és fia

Ildikó fia, Keanu László tanulmányai helyszínén, a Washington Egyetemen értesült anyja haláról, de nem tud elutazni a nyugati parti államba, nem engedheti meg magának, ezért Irene White és Ildikó férje, Nilo is arra kért mindenkit, adakozzanak a családnak. A férfi egy Facebook-posztban búcsúzott Ildikótól, amelyben közölte: magyarázatot várnak a hatóságoktól arra, miért kellett fiának csodálatos anyját elveszítenie.

A Lokál megkereste Ildikó testvérét, a Tiszaújvárosban élő Lászlót, aki sok időt töltött mostanság húgával, hiszen alig három hete volt nála látogatóban Kaliforniában, majd Ildikó utazott Magyarországra, ahonnan csak napokkal ezelőtt tért vissza a tengerentúlra. A keddi volt szabadsága után az első munkanapja. A férfi elcsukló hangon csak annyit tudott mondani munkatársunknak, hogy mennyire meg vannak rendülve.

Ildikó néhány hét múlva ünnepelte volna 49. születésnapját, amire már készült, erről közösségi oldala is tanúskodik.

Az FBI is vizsgálódik

A helyi hatóságok gőzerővel kezdték el a nyomozást, amihez azóta már az USA tűzfegyverekkel és robbanóanyagokkal foglalkozó irodája mellett az FBI is csatlakozott. Utóbbi laboratóriumában folyik a robbanószerkezet vizsgálata, ami akár napokig is eltarthat. Az FBI-ügynökök tegnap több helyen is kutakodtak: elsőként Ildikó Wagon Wheel-beli ingatlanját, majd egy Long Beach-i címet (itt lakott Ildikó letartóztatott volt párja Stephen Beal) is alaposan, robbanószerkereső kutyákkal kutattak át.

 

Korábban történt:

Kapcsolódó Cikkek

 • Orbán Viktor: Továbbra is érvényes a fővárosi egyezség

  Orbán Viktor: Továbbra is érvényes a fővárosi egyezség

  A miniszterelnök ugyanolyan bátor és magabiztos kormányzást szeretne látni, mint az előző kilenc évben. Orbán Viktor a Hír TV-nek a kihelyezett Fidesz-frakcióülés helyszínén adott nyilatkozatában azt is elmondta, hogy változatlanul érvényben tartja azokat a megállapodásokat, amelyeket az elmúlt időszakban Tarlós István leköszönő főpolgármesterrel kötött.

 • A Liget Projektről is hazudott Karácsony

  A Liget Projektről is hazudott Karácsony

  Bár a programjában Karácsony Gergely ellenzéki főpolgármester azt ígérte, hogy leállítja a Liget Projektet, ezt az ígéretét kénytelen volt módosítani arra, hogy a Városligetben nem kaphat új épület építési engedélyt.

 • Négyes karambol miatt teljes útzár a 33-as főúton

  Négyes karambol miatt teljes útzár a 33-as főúton

  Összeütközött négy jármű a 33-as főúton Hortobágynál csütörtök délután, a balesetben ketten súlyosan megsérültek, az érintett szakaszt teljes szélességében lezárták – közölte a Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság a honlapján.