EUR: 321,20 Ft
CHF: 281,49 Ft
2018. november 18., vasárnap
Jenő

Belföld

Sneider nem veszi komolyan a cukisodást

Hangfelvétel buktatta le Sneider Tamás újdonsült Jobbik-elnököt, aki szerint ő szívesebben lenne „harcos”, mintsem a parlamentben „egy kedves, aranyos gyerek”. Sneider fiai viszont nem alakoskodnak: ma állnak bíróság elé közösség tagja elleni erőszak vádja miatt.

Furcsa figura a Jobbik most megválasztott elnöke, hiszen Sneider Tamás „Roy”, az egykori egri szkinhedvezér látszólag teljes mellszélességgel kiállt a néppártosodás mellett, olyannyira, hogy a radikálisnak tartott Toroczkai László ellenében választották a párt élére.


Sneider az Országgyűlés alelnöke volt már, amikor elismerte, hogy a Jobbik csak másként kommunikál, de a lényeg változatlan
MTI Fotó: Soós Lajos

Sneider, akit korábban garázdaság miatt jogerősen elítéltek, mert kopasz társaival összevertek egy cigány férfit, már akkor leleplezte a Jobbik valódi arcát, amikor a párt útjára indította a néppártosodást célzó cukiságkampányt, hiszen a Vigyázó blogon megjelent 2014-es hangfelvételen hosszasan magyarázza, mennyire jó is az, hogy a Betyársereg és a Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom (HVIM) megteheti azokat a radikális lépéseket, amelyeket ő a parlamentben nem, mert ott „másképp kell kommunikálni”.

Sneider fiai azért állnak bíróság elé ma, mert a Betyársereg tagjaival zaklattak egy cigány családot Fotó: Facebook

„Nekem arra kell figyelni, hogy az egyszerű polgár esetében, akiben semmi nemzeti érzés nincsen, szimpatikus legyen a Jobbik, és rá fog szavazni. Ez nem könnyű dolog. Én magam szívesebben lennék idézőjelben harcos, továbbra is… Nem magam raktam oda, ahol vagyok, hanem a többiek mondták, hogy kerüljek oda. Ettől függetlenül nem változott semmi különösen az elképzelésünkben, sőt egyáltalán nem változott, csak a kommunikáció, arra kell figyelni, hogy hogyan…” – fogalmazott Sneider, aki a hangfelvételen megerősíti azt a már egyébként általános Jobbik-irányvonalnak tűnő elvet, miszerint: „inkább muzulmán, mint zsidó”.


Ismert: többen is választási csalást és pártszakadást emlegetnek a Jobbikban azok után, hogy a hétvégén Toroczkai László alig pár szavazattal maradt alul Sneider Tamással szemben a pártelnöki címért folytatott küzdelemben.

Bíróság előtt a fiai

Miközben a Jobbik új elnöke látszólag megpróbál szalonképes politikusként viselkedni, fiai, Erik és Márk rasszista indítékú bűncselekmény miatt ma állnak az Egri Járásbíróság elé. A Sneider fiúkat közösség tagja elleni erőszakkal és más bűncselekményekkel vádolják, mert a Betyársereghez tartozó ismerőseikkel hetekig zaklattak és megfélemlítettek egy cigány családot a Heves megyei Szúcson.

Betiltják a Facebookot?

Komoly szankciók elé nézhetnek azok a jobbikosok, akik a közösségi oldalakon formálnak véleményt a párttal kapcsolatban – írta a Ripost. Minderre azután volt szükség, hogy Toroczkai László elnökjelölt és Novák Előd korábbi alelnök is bírálta a pártvezetést.

További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek

 • Egyre kevesebb a gyermekeknek szóló tévéreklám

  Egyre kevesebb a gyermekeknek szóló tévéreklám

  Egyre kevesebb a gyermekeknek szóló tévéreklám a médiatanács által elfogadott tanulmány szerint – közölte Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) Kommunikációs Igazgatóság az MTI-vel pénteken.

 • Rippl-Rónai egyik portréja kelt el a legmagasabb áron

  Rippl-Rónai egyik portréja kelt el a legmagasabb áron

  Rippl-Rónai József Kékruhás lány virágos kalapban című festménye 75,6 millió forintért kelt el a BÁV kétnapos őszi aukcióján, amelyen a festmények mellett műtárgyakat és ékszereket kínáltak az érdeklődőknek.

 • Tarlós: Körülbelül ezermilliárdot jelent a fővárosnak a kormányfővel megkötött megállapodás

  Tarlós: Körülbelül ezermilliárdot jelent a fővárosnak a kormányfővel megkötött megállapodás

  Körülbelül ezermilliárd forintot jelent Budapestnek az Orbán Viktor miniszterelnökkel szombaton aláírt – a főváros és a kormány együttműködéséről szóló, 15 pontból álló – megállapodás, amelynek része a Fővárosi Közfejlesztések Tanácsának (FKT) létrehozása is – mondta Tarlós István főpolgármester a testület megalakulását követő budapesti sajtótájékoztatón.

 • Kiváló a magyar hal minősége

  Kiváló a magyar hal minősége

  Kiváló a Magyarországon termelt, kifogható és elfogyasztható halak minősége a sajtóban sugalmazott álláspontoktól eltérően – közölte Szűcs Lajos, a Magyar Országos Horgász Szövetség (MOHOSZ) elnöke pénteken az MTI-vel.