2019. január 23., szerda
Rajmund, Zelma

Külföld

Sorosék kizárólag baloldali szervezeteket támogatnak

Kizárólag baloldali szervezeteket támogat Soros György Nyílt Társadalom Alapítványok (OSF) hálózata – állítja a milliárdos fia, aki az izraeli Jediót Ahronótnak adott interjút.

Alex Soros az OSF alelnökeként nyilatkozott, s lényegében egyenlőségjelet tett az emberi jogokat, a demokráciát, az átláthatóságot, a szólásszabadságot, a kisebbségeket támogató, a zsarnokság és a korrupció ellen küzdő szervezetek és a baloldaliság közé, s ennek a nyíltan vállalt baloldaliságnak tudta be azt, hogy őt, de mindenekelőtt apját világszerte támadások érik – írja az interjúra hivatkozva a Magyar Idők.


Soros fia egyébként felidézte, hogy az OSF a világ 43 országában eddig 14 milliárd dollárt fordított különböző programok támogatására, és manapság évente nagyjából egymilliárd dollárral gazdálkodik.

Apjával kapcsolatban hosszasan bizonygatta, milyen szentimentális és mennyire fontosnak tartja megosztani a vagyonát másokkal. Ehhez azonban a cikk szerzője fontosnak tartotta hozzátenni saját tapasztalatain nyugvó véleményét, amely szerint a nemzetközi tőzsdespekuláns éles szemű, minden szentimentalizmust nélkülöző elemzője a nemzetközi helyzetnek: üzletember, nem Che Guevara – ismerteti a Magyar Idők.


További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek