EUR: 317,97 Ft
CHF: 280,60 Ft
2019. január 23., szerda
Rajmund, Zelma

Külföld

Szakértő: Romániában szelektíven alkalmazzák a törvényeket

Romániában a meglévő törvényeket sem tartják be, vagy szelektíven alkalmazzák őket – mondta Pászkán Zsolt Románia-szakértő vasárnap az M1 aktuális csatornán azzal kapcsolatban, hogy a Romániai Magyar Demokrata Szövetség (RMDSZ) Mikó Imre Jogvédelmi Szolgálatának 2017-es jelentése szerint az élet szinte minden területén felerősödött a magyarellenesség Romániában.

Pászkán Zsolt példaként említette, hogy hiába biztosítja a jog az anyanyelv használatát az igazságszolgáltatásban, a gyakorlatban ez felemás módon valósul meg.

Elmondta, az Európai Unió gyakorlatilag belügynek tekinti a kérdést.

Némi előrelépést jelent ugyanakkor Pászkán Zsolt szerint, hogy sikeres volt az őshonos európai kisebbségek érdekében indított Minority SafePack európai kisebbségvédelmi polgári kezdeményezés, amelyet 1 millió 200 ezren támogattak aláírásukkal.

Kapcsolódó Cikkek

  • Salvini: Nem probléma, ha véget ér a Sophia misszió

    Salvini: Nem probléma, ha véget ér a Sophia misszió

    Olaszország számára nem okozna gondot, ha véget érne az embercsempész-hálózatok felderítése, illetve felszámolása érdekében a Földközi-tengeren tevékenykedő európai uniós Sophia haditengerészeti művelet – mondta Matteo Salvini olasz miniszterelnök-helyettes szerdán Rómában arra reagálva, hogy előző nap Németország úgy döntött, felfüggeszti részvételét a műveletben.