EUR: 323,13 Ft
CHF: 286,40 Ft
2018. augusztus 16., csütörtök
Ábrahám

Egyéb Szekszárd

Szekszárd is csatlakozott a nemzetközi klímavédelmi együttműködéshez

Áder János köztársasági elnök az elmúlt hetekben hivatalában fogadta Tarlós István főpolgármestert és a Megyei Jogú Városok Szövetségének tagjait. A tolnai megyeszékhelyet Ács Rezső polgármester képviselte az egyeztetésen – értesültünk Szekszárd Polgármesteri Kabinetjének közleményéből.

Ács Rezső az egyeztetésen kiemelte, hogy több olyan helyi fejlesztés is az együttműködés mellett szól, amelyek a középtávoli tervek között szerepelnek. Ilyen a például a város távhőellátásának összekötése az atomerőművel vagy a közösségi közlekedés esetleges elektromotorizálása. Hozzátette továbbá, hogy a történelmi borvidék klímájának védelme szintén rendkívül fontos. A köztársasági elnök kezdeményezésének célja, hogy a csatlakozók vállalják 2050-ig, hogy 80 százalékkal csökkentik az üvegházhatású gázok kibocsátását.

Címkék

Kapcsolódó Cikkek

  • Ejtőernyős-világbajnokság

    Ejtőernyős-világbajnokság

    Elkezdődött a 42. Katonai Ejtőernyős Világbajnokság Szolnokon, a szandaszőlősi sportrepülőtéren. A város az 1974-es civil ejtőernyős-világbajnokságot követően ad újra otthont ilyen jellegű versenynek.

  • Elektromos töltőállomások

    Elektromos töltőállomások

    Az Új Főnix Terv közlekedésfejlesztési program keretein belül Debrecenben 10 db új elektromos töltőállomás és parkolóhely létesül. A debreceni önkormányzat a Nemzetgazdasági Minisztérium „Jedlik Ányos Terv – Elektromos töltőállomás alprogram helyi önkormányzatok részére” tárgyú pályázatra jelentkezett.