EUR: 332,40 Ft
CHF: 302,54 Ft
2019. október 14., hétfő
Helén

Egyéb Szekszárd

Szekszárd is csatlakozott a nemzetközi klímavédelmi együttműködéshez

Áder János köztársasági elnök az elmúlt hetekben hivatalában fogadta Tarlós István főpolgármestert és a Megyei Jogú Városok Szövetségének tagjait. A tolnai megyeszékhelyet Ács Rezső polgármester képviselte az egyeztetésen – értesültünk Szekszárd Polgármesteri Kabinetjének közleményéből.

Ács Rezső az egyeztetésen kiemelte, hogy több olyan helyi fejlesztés is az együttműködés mellett szól, amelyek a középtávoli tervek között szerepelnek. Ilyen a például a város távhőellátásának összekötése az atomerőművel vagy a közösségi közlekedés esetleges elektromotorizálása. Hozzátette továbbá, hogy a történelmi borvidék klímájának védelme szintén rendkívül fontos. A köztársasági elnök kezdeményezésének célja, hogy a csatlakozók vállalják 2050-ig, hogy 80 százalékkal csökkentik az üvegházhatású gázok kibocsátását.

Címkék

Kapcsolódó Cikkek

 • Újabb játszóteret adtak át

  Újabb játszóteret adtak át

  Újabb játszóteret adtak át Pécsett, ahol az egészséges és a fogyatékkal élő gyerekek együtt is tudnak játszani. A Béke parkban kialakított többállomásos, hintával, körfogóval, mászókákkal és csúszdával ellátott játszótér létesítését a Szerencsejáték Zrt.

 • Csökken a zaj, életbe lép a büntetés

  Csökken a zaj, életbe lép a büntetés

  Október elsejétől érvényesíti díjszabályzatában az éjjeli repülési műveletek visszaszorítását célzó díjtételt a fővárosi repülőtér üzemeltetője.

 • Mi lesz a kultúrával?

  Mi lesz a kultúrával?

  Botka László ebben az időpontban és helyszínen fogja megtartani kampányzáró rendezvényét, ezért marad el a Chili Weekend.

 • A szépkorúakat köszöntötték

  A szépkorúakat köszöntötték

  Az ENSZ közgyűlése 1991-ben nyilvánította október 1-jét az idősek világnapjává. Ez a nap is emlékeztet, hogy figyeljünk az idősek problémáira, segítsük őket a mindennapokban, és köszönetet mondjunk mindazért, mit tőlük kapunk.