2018. október 19., péntek
Nándor

Belföld

Szövetségbe hívja az új agrárminiszter az ország gazdáit

Az összefogás és a közös munka a siker kulcsa az új kormány agrárminisztere szerint. Nagy István a Magyar Időknek elmondta, jelentős intézkedések várhatók a munkaerőhiány csökkentése, az öntözésfejlesztés, a közös osztatlan földtulajdon felszámolása, a piaci folyamatokból adódó gazdálkodói kockázatok mérséklése terén, és azon lesz, hogy a falu ne a múltat, hanem a biztos megélhetést nyújtó jövőt jelentse az új generáció számára.

A lap pénteki számában megjelent interjúban a változások között említette, hogy a tárca visszakapta a vidékfejlesztés feladatkörét, így mindaz, ami a vidéki életet meghatározza, az agrártárcánál összpontosulhat. Hozzátette, zöld minisztériumot szeretne kialakítani.


Nagy István jelentős előrelépést szeretne elérni a pályázatok elbírálása és a kifizetések terén, lerövidítve a döntéshozatali folyamatokat.

Az európai uniós Közös Agrárpolitikával kapcsolatban elmondta, céljuk, hogy megőrizzék az erős, két pilléren alapuló támogatáspolitikát.


További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek

  • Megteltek a szállodák a hosszú hétvégére

    Megteltek a szállodák a hosszú hétvégére

    Teltház várható a magyar szállodákban az október 23-i ünnepi hosszú hétvégén, a Szállás.hu adatai szerint egyre inkább népszerűek a belföldi utazások a magyarok körében – mondta Keresztes Nóra, a szállásközvetítő portál marketing menedzsere az M1 aktuális csatornán pénteken.

  • Adjunk nevet Orbán Viktor rinocéroszának!

    Adjunk nevet Orbán Viktor rinocéroszának!

    A miniszterelnök pénteken reggel a Nyíregyházi Állatpark egyik legifjabb lakójáról, a két hete született indiai páncélos rinocéroszról osztott meg egy képet közösségi oldalán.