EUR: 322,18 Ft
CHF: 281,27 Ft
2018. október 17., szerda
Hedvig

Extra

Tehetségkutatót szerveznek Fábián Juli emlékére

Fábián Juli 37 évesen, december 16-án örökre lehunyta a szemét. Az énekesnő utolsó heteiről, betegségéről, hozzáállásáról és mérhetetlen hiányáról Szepesi Mátyás, Juli menedzsere és közeli barátja mesélt a Lokálnak.

– Tragédia, hogy elvesztettük, főleg mert tényleg minden erejével azon volt, hogy meggyógyuljon, az utolsó beszélgetéseink sem erről szóltak, sokkal inkább a jövőbeli terveiről – kezdte lapunknak Szepesi Mátyás, aki végigkísérte az énekesnő harcát a rákkal.


– Menedzsereként és barátjaként nyilván elmondta, hogy kiújult nála a rák, de akkor sem volt szomorú, sőt tele volt reményekkel és tervekkel. Juli nagyon szigorú magánügynek tekintette a betegségét. Próbált pozitív lenni, és még akkor sem, ha érezte, hogy nincs jól, soha nem mutatta kifelé, mennyire harcol. Elképesztően erős volt, és annak ellenére, hogy az utolsó időkben fizikailag folyamatosan gyengült, arról beszélt, hogy a körülményekhez képest jól van – emlékezett vissza elcsukló hangon Juli menedzsere. Szepesi nemcsak munkatársának, hanem közeli barátjának tartotta Julit, ezért őt is nagyon megrázta az énekesnő elvesztése.

– Amellett, hogy Juli az én kezembe adta karrierjének egyengetését, közeli barátok is voltunk, és feltöltött a vele töltött idő. Nehéz még így, öt hónap elteltével is múlt időben beszélnem róla, de el kell engednem, mert ő minden szenvedés ellenére megbékélt az életével és a sorsával, ami nem adatik meg mindenkinek. Igazából mindig arra törekedtem, hogy segítsem a karrierjét, és ha beszélünk vagy találkozunk, azt lássa rajtam, hogy minden rendben lesz. Nagyon fáj, hogy nincs már mellettem, és szerencsés vagyok, hogy ismerhettem őt – vallott őszintén Szepesi Mátyás, aki a családdal közösen létrehozott alapítvánnyal szeretné megőrizni barátja emlékét.


– Több zenész társával, családjával és barátjával összeültünk, és akkor pattant ki a fejükből az alapítvány ötlete, amelynek én leszek az ügyvezetője, de több szakmabelivel együtt visszük majd. Az alapítvány egyfajta terápia nekünk is, és az a célunk, hogy olyan zenészeknek nyújtsunk segítséget, akik betegségük miatt nem tudnak dolgozni. A május 6-ai emlékkoncert bevételéből szeretnénk elindítani, ami egy katartikus élmény volt minden szempontból. Mivel Juli temetése nagyon szűk körben történt, sokaknak – fellépőknek és hallgatóknak egyaránt – ez volt az igazi búcsúzás. Szomorú és gyönyörű volt egyszerre. Ezenkívül tervezünk még tehetségkutatókat és egyéb rendezvényeket is, amelyekkel méltóképpen tudunk emlékezni a mi mindig mosolygós és pozitív Fábián Julinkra.

Kapcsolódó Cikkek

  • Tápai Szabina: Azonnal beleszeretettem Kucserába

    Tápai Szabina: Azonnal beleszeretettem Kucserába

    Tápai Szabina és Kucsera Gábor megismerkedésének története akár egy hollywoodi filmbe is beleillene. Románcuk azonban nem volt zökkenőmentes, egyszer még szakítottak is, öt év külön töltött idő után azonban rájöttek: egymásnak teremtették őket.

  • 45 napig sírt Will Smith neje

    45 napig sírt Will Smith neje

    Will Smith felesége, Jada néhány hónappal ezelőtt indította el saját beszélgetős műsorát, a Red Table Talkot. Az elmúlt időszakban számtalan meglepő családi titokról rántotta le a leplet a kamerák előtt: kiderült például, hogy lányuk tinédzserként depressziós volt, és többször is megvagdosta magát.