EUR: 323,17 Ft
CHF: 287,31 Ft
2018. december 11., kedd
Árpád, Árpádina

Extra

Tehetségkutatót szerveznek Fábián Juli emlékére

Fábián Juli 37 évesen, december 16-án örökre lehunyta a szemét. Az énekesnő utolsó heteiről, betegségéről, hozzáállásáról és mérhetetlen hiányáról Szepesi Mátyás, Juli menedzsere és közeli barátja mesélt a Lokálnak.

– Tragédia, hogy elvesztettük, főleg mert tényleg minden erejével azon volt, hogy meggyógyuljon, az utolsó beszélgetéseink sem erről szóltak, sokkal inkább a jövőbeli terveiről – kezdte lapunknak Szepesi Mátyás, aki végigkísérte az énekesnő harcát a rákkal.


– Menedzsereként és barátjaként nyilván elmondta, hogy kiújult nála a rák, de akkor sem volt szomorú, sőt tele volt reményekkel és tervekkel. Juli nagyon szigorú magánügynek tekintette a betegségét. Próbált pozitív lenni, és még akkor sem, ha érezte, hogy nincs jól, soha nem mutatta kifelé, mennyire harcol. Elképesztően erős volt, és annak ellenére, hogy az utolsó időkben fizikailag folyamatosan gyengült, arról beszélt, hogy a körülményekhez képest jól van – emlékezett vissza elcsukló hangon Juli menedzsere. Szepesi nemcsak munkatársának, hanem közeli barátjának tartotta Julit, ezért őt is nagyon megrázta az énekesnő elvesztése.

– Amellett, hogy Juli az én kezembe adta karrierjének egyengetését, közeli barátok is voltunk, és feltöltött a vele töltött idő. Nehéz még így, öt hónap elteltével is múlt időben beszélnem róla, de el kell engednem, mert ő minden szenvedés ellenére megbékélt az életével és a sorsával, ami nem adatik meg mindenkinek. Igazából mindig arra törekedtem, hogy segítsem a karrierjét, és ha beszélünk vagy találkozunk, azt lássa rajtam, hogy minden rendben lesz. Nagyon fáj, hogy nincs már mellettem, és szerencsés vagyok, hogy ismerhettem őt – vallott őszintén Szepesi Mátyás, aki a családdal közösen létrehozott alapítvánnyal szeretné megőrizni barátja emlékét.


– Több zenész társával, családjával és barátjával összeültünk, és akkor pattant ki a fejükből az alapítvány ötlete, amelynek én leszek az ügyvezetője, de több szakmabelivel együtt visszük majd. Az alapítvány egyfajta terápia nekünk is, és az a célunk, hogy olyan zenészeknek nyújtsunk segítséget, akik betegségük miatt nem tudnak dolgozni. A május 6-ai emlékkoncert bevételéből szeretnénk elindítani, ami egy katartikus élmény volt minden szempontból. Mivel Juli temetése nagyon szűk körben történt, sokaknak – fellépőknek és hallgatóknak egyaránt – ez volt az igazi búcsúzás. Szomorú és gyönyörű volt egyszerre. Ezenkívül tervezünk még tehetségkutatókat és egyéb rendezvényeket is, amelyekkel méltóképpen tudunk emlékezni a mi mindig mosolygós és pozitív Fábián Julinkra.

Kapcsolódó Cikkek

 • Jáksó László újra szerelmes

  Jáksó László újra szerelmes

  Titokzatos hölgyet szeret Jáksó László, aki állítja, új párja miatt változott meg az élete és úgy érzi magát, mintha kicserélték volna.

 • Ki akarták rabolni Szőcs Reniéket

  Ki akarták rabolni Szőcs Reniéket

  Szőcs Reni szerelmével, Márkkal nagyon boldog, mert ő előző párjával ellentétben támogatja zenei karrierjét. A szerelmesek nemrég Bakuban jártak, ahol sajnos rossz élményekkel is gazdagodtak, ugyanis ketten is megpróbálták kirabolni őket.

 • Gergely az új pókerkirály

  Gergely az új pókerkirály

  Vasárnap éjszaka véget ért Magyarország legrangosabb pókerversenye, a Las Vegas Casino Atrium Eurocenterben megrendezett Budapest Poker Open.