EUR: 317,96 Ft
CHF: 280,53 Ft
2019. január 23., szerda
Rajmund, Zelma

Belföld

Tejbotrány: nincs mérgezés, csak fenyegetés

Jelenleg több mint 40 ezer doboz tej van zárolva az áruházakban – mondta el Helik Ferenc, a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) Kiemelt Ügyek Igazgatóságának vezetője az ATV Start című műsorában az esetlegesen szennyezett tejekkel kapcsolatban. Mint a Lokál is beszámolt róla, még szombaton kapott több áruház fenyegető üzenetet, miszerint az üzleteikben a tartós tejeket és néhány más tejterméket szándékosan megmérgezték. Helik Ferenc azt is elmondta: 200 forint/dobozzal számolva is nyolcmilliós veszteséget jelent ez, de a presztízsveszteség még jelentősebb.

A Nébihnek jelen állás szerint nincs információja arra vonatkozóan, hogy valóban szennyezett lenne a tej valamelyik üzletláncban, mint ahogyan arról sem, hogy bárki is megbetegedett volna szennyezett terméktől, ezért egyelőre fenyegetésként kezelik az ügyet – nyilatkozta Helik Ferenc. A Nébih azt javasolja, hogy aki tartós tejet vásárol, mindenképp ellenőrizze a kupakot, az alatta lévő fóliát, és azt, hogy alatta nem szivárog-e a doboz.


A rendőrség zsarolás miatt nyomoz az ügyben ismeretlen tettes ellen.

Kapcsolódó Cikkek

 • Húsz bérlakást adnak hajléktalanoknak

  Húsz bérlakást adnak hajléktalanoknak

  Húsz józsefvárosi, fővárosi tulajdonú bérlakást hoznak lakható állapotba, hogy azokba hajléktalan emberek költözhessenek egy európai uniós és állami támogatású program révén.

 • Tovább nő az influenza megbetegedések száma

  Tovább nő az influenza megbetegedések száma

  Intenzíven terjed az influenza: az év harmadik hetében – január 14. és 20. között – kétszer annyi, 38 200 beteg fordult orvoshoz panaszával, mint egy héttel korábban – derült ki a Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) szerdán közzétett heti jelentéséből.

 • A baloldal soha nem a gyermekes családok mellé állt

  A baloldal soha nem a gyermekes családok mellé állt

  A baloldal soha nem állt a magyar családok mellé; Gyurcsány és a szocialisták kormányzásuk alatt mindig csak elvettek a gyermekesektől – jelentette ki Czunyiné Bertalan Judit, a Fidesz országgyűlési képviselője szerdán Komáromban.

 • Ady Endrére emlékezik a közmédia

  Ady Endrére emlékezik a közmédia

  Ady Endre halálának 100. évfordulója alkalmából pályázatot hirdet az M5 kulturális csatorna, amely a Kossuth Rádióval együtt tematikus nap keretében is megemlékezik a költőről január 27-én.