EUR: 322,85 Ft
CHF: 275,90 Ft
2018. július 16., hétfő
Valter

Budapest

Temperamentumos ízek az olaszoktól

Az olasz gasztronómia az egyik legismertebb a világon.  A fogások elkészítése nem igényel bonyolult konyhatechnikai ismereteket, nincs szükség különleges alapanyagokra.  Nézzük, hogyan varázsolhatunk a konyhánkba néhány alaprecepttel temperamentumos olasz hangulatot.

Pizza


Hozzávalók: 1/2 kg liszt, 25 g élesztő, 1 tk. cukor, 300-350 ml meleg víz, 2 ek. olívaolaj, só.
Elkészítés: az élesztőt a meleg vízben cukorral és olívaolajjal felfuttatjuk, a lisztet és a sót deszkára szitáljuk és egy lyukat formázunk a közepébe. A felfutott élesztőt beleöntjük a lyukba és összekeverjük. Sima tésztává gyúrjuk, kézzel kb. 10 percig dagasztjuk. Akkor jó a végeredmény, ha nem ragad. Veszünk egy tálat, kikenjük olívaolajjal és beletesszük a tésztát, majd kb. 1 órán át duplájára kelesztjük (lefedve). Ha letelt az idő, lisztezett deszkán tetszőleges vékonyra nyújtjuk, formázzuk és megpakoljuk a választott feltétekkel. A sütőben 200 fokon kb. 10 percig sütjük.

Profimedia, Panthermedia

Bolognai spagetti


Hozzávalók: 50 dkg tészta, 40 dkg darált marhahús, 15 dkg paradicsompüré, 10 dkg szalonna, 5 dkg zeller, 2 evőkanál olívaolaj, 2 db vöröshagyma, 2 db fokhagyma, 1 evőkanál cukor, 1 szál sárgarépa, 1 késhegynyi fahéj, bazsalikom, oregánó, só, bors.

Profimedia, Panthermedia

Elkészítés: a szalonnát pirítsuk meg, tegyük a tűzre, amíg zsírt enged, majd a vöröshagymát kezdjük el benne dinsztelni. Ezután adjuk hozzá az apróra vágott zöldségeket, kicsit később a darált húst, és jól keverjük össze. Öntsük rá a paradicsompürét, és ízesítsük sóval, borssal, oregánóval, bazsalikommal, zúzott fokhagymával, cukorral és fahéjjal. Kis lángon rotyogtassuk a szószt két órán keresztül. Időnként keverjük meg, és öntsünk alá egy kevés vizet. Közben főzzük meg a tésztát bőséges mennyiségű, sós vízben, körülbelül hét perc alatt. Szűrjük le, majd keverjük össze a szósszal, és tálaláskor szórjuk meg sajttal.

 

Tiramisu

Hozzávalók: 40 dkg babapiskóta, 6 tojás, főzött kávé, amit ízlés szerint cukrozhatunk, 12 dkg cukor, 500 g mascarpone, cukrozatlan kakaópor.

Profimedia, Panthermedia

Elkészítés: felverjük a hat tojás sárgáját a cukor felével, amíg a cukor el nem olvad benne. Hozzáadjuk a mascarponét, és elkeverjük. A fehérjéket a maradék cukorral kemény habbá verjük, és óvatosan hozzákeverjük a mascarponés krémhez. A babapiskótákat egyenként belemártjuk a kávéba, és egy tálba egymás mellé leterítjük őket. Erre a rétegre kenjük rá a mascarponekrém felét, és szórjuk meg a tetejét a kakaóporral. A következő rétegben a babapiskóták merőlegesen legyenek, majd jöhet a mascarponekrém másik fele és megint a kakaópor. A tiramisu tetejét fedje be teljesen a kakaópor, ezután tegyük a tálat 2-3 órára hűtőszekrénybe, hogy az ízek összeérjenek.

Címkék

Kapcsolódó Cikkek

  • Könyv készül a 70-es évek nagy színházi rendezőjéről

    Könyv készül a 70-es évek nagy színházi rendezőjéről

    Az Angyalföldön lakó színész, táncos, rendező színházi koreográfus mindig kitalál valami érdekeset. Legutóbb most pedig a 60-as, 70-es évek nagy színházi egyéniségéről volt Kazán István rendezőről, színészpedagógusról szerkeszt egy könyvet.

  • A Madárfészekben találkoztak a kezdők

    A Madárfészekben találkoztak a kezdők

    Az Újpesten található Madárfészek Ökölvívó Akadémia adott otthont az I. Kezdők Ökölvívó Találkozójának, ahol tehetséges fiatalok léptek szorítóba bemutató- és edzőmérkőzéseken.

  • Cél a harmadik csillag

    Cél a harmadik csillag

    A harmincadik bajnoki cím megszerzése, azaz a harmadik csillag megszerzése a célja az előttünk álló NB I-es labdarúgó bajnokságban a Ferencváros csapatának.