2019. február 20., szerda
Aladár, Álmos

Belföld

Toroczkai: A Jobbik súlyos vezetőválságban szenved

Minimum valamilyen platformban gondolkodunk a Jobbikon belül, de könnyen megeshet, hogy egy új és önálló mozgalmat alakítunk – mondta Toroczkai László a Blogstarnak. A politikus a portálnak adott interjújában többek között arról is beszélt, hogy elege van a kettős mércéből a Jobbikon belül.

Toroczkai László most arról beszélt, hogy a kongresszus óta eltelt napokban egyértelművé és világossá vált, hogy a legtöbb megyében bojkottálták a bemutatkozását, nem juttatták el a meghívóját a megyei és helyi önkormányzati képviselőkhöz, a párttagokhoz. Valójában még nyolc olyan megye sem volt, ahol teljes körű tájékoztatást kaptak az érintettek – írja az Origo.


Ugyanakkor azt sem rejtem véka alá, hogy súlyos döntések vannak készülőben. Minimum valamilyen platformban gondolkodunk a Jobbikon belül, de könnyen megeshet, hogy egy új és önálló mozgalmat alakítunk, hiszen a tagság többségének határozott igénye van erre.

Belső válság a Jobbikban

Az idő mindenesetre sürget, hiszen a Jobbik vezetőválságban szenved, egyre színtelenebb és szagtalanabb, ráadásul a szürreális kettős mérce szétfeszíti a kereteket. Ha én elmegyek mondjuk a Polgárok Házába, akkor azonnal keresztre feszítenek a párt irányítói mint Fidesz-bérencet, de a Spinoza-házban mosolygó Vona Gábort nem nevezik a baloldal ügynökének?

A politikus a Blogstarnak adott interjújában kitért Vona Gábor beszédére is, amin szerinte még Gyurcsány Ferenc is elmosolyodott.


Ha Gyurcsány Ferenc hallotta a beszédet, valószínűleg még ő is elmosolyodott.

 

További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek