2018. október 24., szerda
Salamon

Belföld

Toroczkai taknyos zsepinek érzi magát

Manipulálták a küldöttgyűlést a Vona Gáborhoz kötődő, a néppártosodás folytatása mellett elkötelezett emberek. Ez volt a lényege annak a Facebook-posztnak, melyet a vesztes elnökjelölt Toroczkai László írt a Jobbik hétvégi kongresszusa kapcsán.

A Jobbikon belül perifériára szorított Toroczkai László a Facebook-oldalán tette közzé gondolatait a szombati Jobbik-küldöttgyűléssel kapcsolatban. A bejegyzésben konkrét utalásokat tesz arra, hogy a Vona Gáborhoz kötődő, a néppártosodás folytatása mellett lándzsát törő kör tisztességtelen eszközöktől sem riadt vissza a küldöttgyűlés kimenetelének manipulálása érdekében.


Ahogy fogalmaztam, számomra most azok a legfontosabbak, akik mellém álltak, velük fogok először beszélni, nem fogom őket…

Gepostet von Toroczkai László am Montag, 14. Mai 2018

„22 küldöttön múlott, ez nagyon kevés, főleg mivel a küldöttek soraiban olyan emberek is ültek, mint a jól fizetett kommunikációs igazgató, vagy mi a szösz, akinek a mozgalmi élethez semmi köze” – írta az ásotthalmi polgármester.Toroczkai László
MTI Fotó: Szigetváry Zsolt

Kifejtette, igazságtalanul és nemtelen eszközökkel lehetetlenítették el őt a Jobbik elnöki posztjáért folytatott versenyben. Ezen eszközök közé sorolta többek között a tisztújítás előtt átírt alapszabályt; azt a tényt, hogy kongresszusi beszédét az előzetesen meghatározott 15 percről előző éjjel 12-re rövidítették, ráadásul úgy, hogy előtte Vona Gábor időkeret nélkül kampányolhatott ellene – írta a Pesti Srácok.

Toroczkai László (középen) és Vona Gábor (jobbra)
MTI Fotó: Németh György

Toroczkai László az Echo Tv-nek adott interjújában még a Facebook-posztjánál is keményebben fogalmazott.

„Ha én most felállok, akkor valószínűleg a tagság többsége velem jön, és akkor a Jobbiknak marad egy frakciója, …nem látok túl rózsás jövőt.”

Felemlegette, hogy 2016-ban még Vona Gábor könyörgött neki, hogy a migrációs krízis közepette adja a nevét a Jobbikhoz és vállalja el az alelnökséget. Csalódását úgy jellemezte: „most kicsit úgy érzem magam, mint egy zsebkendő, amibe belefújták az orrukat, aztán el kell dobni, csakhogy nekem ebben 25 évem van benne”.

Ismert: többen is választási csalást és pártszakadást emlegetnek a Jobbikban azok után, hogy a hétvégén Toroczkai László alig pár szavazattal maradt alul Sneider Tamással szemben a pártelnöki címért folytatott küzdelemben.

 

További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek

  • Nemzetbiztonsági kockázatot jelent az LMP-s

    Nemzetbiztonsági kockázatot jelent az LMP-s

    Azzal, hogy megpróbálta hírbe hozni a miniszterelnököt, Demeter Márta a honvédelmi bizottság alelnöke bizalmas adatokat hozott nyilvánosságra, ezért Németh Szilárd honvédelmi államtitkár felszólította az LMP-t: hívja vissza képviselőjét a bizottságból.

  • Orbán: Európa erejét a nemzetállamok adják

    Orbán: Európa erejét a nemzetállamok adják

    Európa nagyságát, erejét és dicsőségét az egymással egyszerre versenyző és együttműködő nemzetállamok adták – jelentette ki Orbán Viktor miniszterelnök a budapesti Terror Háza Múzeumnál mondott beszédében az 1956-os forradalom és szabadságharc emléknapján.