EUR: 332,58 Ft
CHF: 302,62 Ft
2019. október 15., kedd
Teréz

Belföld

Toroczkai taknyos zsepinek érzi magát

Manipulálták a küldöttgyűlést a Vona Gáborhoz kötődő, a néppártosodás folytatása mellett elkötelezett emberek. Ez volt a lényege annak a Facebook-posztnak, melyet a vesztes elnökjelölt Toroczkai László írt a Jobbik hétvégi kongresszusa kapcsán.

A Jobbikon belül perifériára szorított Toroczkai László a Facebook-oldalán tette közzé gondolatait a szombati Jobbik-küldöttgyűléssel kapcsolatban. A bejegyzésben konkrét utalásokat tesz arra, hogy a Vona Gáborhoz kötődő, a néppártosodás folytatása mellett lándzsát törő kör tisztességtelen eszközöktől sem riadt vissza a küldöttgyűlés kimenetelének manipulálása érdekében.


Ahogy fogalmaztam, számomra most azok a legfontosabbak, akik mellém álltak, velük fogok először beszélni, nem fogom őket…

Gepostet von Toroczkai László am Montag, 14. Mai 2018

„22 küldöttön múlott, ez nagyon kevés, főleg mivel a küldöttek soraiban olyan emberek is ültek, mint a jól fizetett kommunikációs igazgató, vagy mi a szösz, akinek a mozgalmi élethez semmi köze” – írta az ásotthalmi polgármester.Toroczkai László
MTI Fotó: Szigetváry Zsolt

Kifejtette, igazságtalanul és nemtelen eszközökkel lehetetlenítették el őt a Jobbik elnöki posztjáért folytatott versenyben. Ezen eszközök közé sorolta többek között a tisztújítás előtt átírt alapszabályt; azt a tényt, hogy kongresszusi beszédét az előzetesen meghatározott 15 percről előző éjjel 12-re rövidítették, ráadásul úgy, hogy előtte Vona Gábor időkeret nélkül kampányolhatott ellene – írta a Pesti Srácok.

Toroczkai László (középen) és Vona Gábor (jobbra)
MTI Fotó: Németh György

Toroczkai László az Echo Tv-nek adott interjújában még a Facebook-posztjánál is keményebben fogalmazott.

„Ha én most felállok, akkor valószínűleg a tagság többsége velem jön, és akkor a Jobbiknak marad egy frakciója, …nem látok túl rózsás jövőt.”

Felemlegette, hogy 2016-ban még Vona Gábor könyörgött neki, hogy a migrációs krízis közepette adja a nevét a Jobbikhoz és vállalja el az alelnökséget. Csalódását úgy jellemezte: „most kicsit úgy érzem magam, mint egy zsebkendő, amibe belefújták az orrukat, aztán el kell dobni, csakhogy nekem ebben 25 évem van benne”.

Ismert: többen is választási csalást és pártszakadást emlegetnek a Jobbikban azok után, hogy a hétvégén Toroczkai László alig pár szavazattal maradt alul Sneider Tamással szemben a pártelnöki címért folytatott küzdelemben.

 

További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek

  • Alstrom-ügy: Tárgyalás lesz

    Alstrom-ügy: Tárgyalás lesz

    Felfüggesztett börtönbüntetés kiszabását indítványozták a vádlottakra, ha beismerik a bűncselekmény elkövetését, az Alstom-ügyben kedden – közölte a Fővárosi Törvényszék az MTI-vel.

  • Megkezdődött a jövő évi keresztféléves felvételi eljárás

    Megkezdődött a jövő évi keresztféléves felvételi eljárás

    Keddtől lehet jelentkezni a 2020 februárjában induló keresztféléves felsőoktatási képzésekre. A jelentkezők november 15-ig dönthetik el, hogy mely egyetem vagy főiskola mely képzésén szeretnének továbbtanulni – közölte az Oktatási Hivatal az MTI-vel.