EUR: 322,45 Ft
CHF: 281,75 Ft
2018. október 16., kedd
Gál

Külföld

Úgy hazudnak a migránsok Svédországban, mint a vízfolyás

Egy svéd újság, az Expressen írt arról, hogy kutatást végeztek 9000 – elvileg – fiatalkorú afgán migráns ügyében, és megdöbbentő eredményre jutottak. Kiderült, hogy a 9000 migráns legalább 78%-a hazudott a koráról, kijátszva ezzel a svéd szabályozást, így „kíséret nélküli fiatalkorúként” Svédországban maradhattak – írja az Origo. 

Az Expressen felmérése 9000, elvileg fiatalkorú afgán migránst érintett. Kiderült, hogy a 9000-ből legalább 7000-en hazudtak az életkorukat illetően, hogy ne utasítsák ki őket Svédországból. Mivel egy svéd szabályozás szerint maradhatnak, amennyiben „kíséret nélküli fiatalkorúnak” vagy gyerekkorúnak minősülnek.


Ezt könnyen megtehették, mivel egyikük sem – konkrétan 0%-uk – rendelkezett érvényes személyazonosító dokumentummal, amikor a Svéd Migrációs Tanácshoz fordultak menedékkérelemért. További megdöbbentő tény, ami az Expressen kutatásából kiderült, hogy a fenti 9000 ember 99,4 százaléka férfi volt. Az átverés költsége Svédországnak 3 év alatt akár 2,9 milliárd svéd koronájába (290 millió eurót) került – írja a lap.

További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek

  • A nap képe: Tök jó

    A nap képe: Tök jó

    Egy 415 és egy 505 kilogrammos, hatalmas takarmánytököt vizsgál kikerekedett szemekkel egy fiatal fiú a moldovai főváros, Chisinau alapításának 582.

  • IPad helyett egy agyagdarabot vett

    IPad helyett egy agyagdarabot vett

    Nem kötött túl jó üzletet egy Kanadában élő férfi, aki 216 ezer forintnak megfelelő összeget költött egy iPad-re, ám csúnyán átverték.