2019. január 19., szombat
Sára, Márió

Belföld

Uniós tagságunk örömére futottak

Ismert emberek is rajthoz álltak az idei Európa-napi fesztivál délelőtti futóversenyén. Kovács Katalin többszörös Európa-, világ- és olimpiai bajnok kajakos, Tatár Csilla műsorvezető, Molnár Andrea táncművész, Michl Juli színész, valamint Gömöri András Máté színész-műsorvezető is teljesítette az uniós csatlakozásunk 14. évfordulóját szimbolizáló 14 kilométeres távot.

Kellemes tavaszi idő várta az Európa-napi fesztivál résztvevőit vasárnap a Szabadság téren. Hazánk uniós csatlakozásának évfordulója alkalmából évről évre egyre hosszabb szakaszt teljesítenek a futók, az indulók idén váltóban is (7-7 kilométer) teljesíthették az akadálymentes útvonalat.


Hírességek a rajtnál: Gömöri András Máté (balról), Molnár Andi, Michl Juli, Tatár Csilla, Kovács Katalin és Molnár Karesz

– Volt két holtpontom, egyszer az elején, egyszer a végén, de büszke vagyok magamra, mert nagyon régen futottam – mesélte Kovács Katalin olimpiai bajnok kajakos, aki Tatár Csillával futott váltóban. 

A népszerű műsorvezető, Tatár Csilla lelkesen készült a vasárnapra.


– Jó időt futottam, az emelkedőket azért megéreztem, hiszen sík terepen szoktam edzeni, de kifejezetten elégedett vagyok magammal. 14 évvel ezelőtt a csatlakozást ünneplő estét pont a kollégáimmal töltöttem, emlékszem, hatalmasat buliztunk. Mindig kellemes élmény marad, és belépésünk az unióba többek között azt is lehetővé tette, hogy szabadon utazhassunk, aminek azért is örültem nagyon, mert imádom felfedezni a különböző országokat és kultúrákat – vette át a szót Tatár Csilla.

Résztvevők a 14 év – 14 km elnevezésű futóversenyen az Európa-napon az idősebb Antall József rakparton 
MTI Fotó: Mohai Balázs

A délután folyamán családi programok, kvízek, az EU&ME elnevezésű uniós kampány, valamint koncertek várták a Szabadság térre kilátogatókat. Az Európa-napi rendezvényeket az Európai Bizottság Magyarországi Képviselete és az Európai Parlament Magyarországi Kapcsolattartó Irodája szervezte, a Miniszterelnökséggel és a fővárossal együttműködésben.

Kapcsolódó Cikkek