EUR: 314,57 Ft
CHF: 278,89 Ft
2019. március 21., csütörtök
Benedek

Belföld

Vége a facebookozásnak a Jobbikban

Durván felpaprikázta a Jobbik új elnökségét, hogy a párt belső ellenzéke Toroczkai Lászlóval, Novák Előddel és Dúró Dórával az élen a Facebookon tették közzé véleményüket a Vona-féle politikáról – írja a Ripost.

Ahogy a lázadó tagszervezeteknek, úgy az ellenvéleményt kifejtőknek is komoly szankciókkal, akár azonnali statáriális kizárással kell szembenézniük. Mint ismeretes a választási vereséget követően módosították az alapszabályt, így lehetővé vált, hogy azokat az alapszervezeteket, amelyek bírálni merik a Vona-féle irányvonalat, azonnali hatállyal fel lehet oszlatni. Elsőként a párt egyik legrégebbi alapszervezetét, a székesfehérvárit számolták fel.


Az új elnök, Sneider Tamás ezt a statáriumot azokra is ki akarja terjeszteni, akik Facebookon vagy bármilyen más módon kritizálni mernek. A durva retorzió annak a következménye lesz, hogy Toroczkai László és Novák Előd miután a Jobbik lakásmédiája minden más lehetőségtől elzárta őket, a közösségi médiában bírálta Vona Gábor megalkuvó politikáját és árulását.

– A parlamenti frakcióban és a pártban is olyan újabb szabálymódosításra készülnek, ami lehetővé teszi ezekben az esetekben is az azonnali statáriális kizárást a pártból. Ha Toroczkai és Novák Előd ezután bármiben is más véleményt mer megfogalmazni, mint Vonáék, azonnal kizárják őket – mondta Sneider Tamás.  A rövidesen bevezetett statáriális szabály elsősorban a Facebookra, de bármilyen más közösségi médiára is érvényes lesz – írja a lap.


További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek