EUR: 322,77 Ft
CHF: 281,53 Ft
2018. október 21., vasárnap
Orsolya

Sport

Visszavonul minden idők egyik legjobb jégkorongozója

Egészségi okokra hivatkozva bejelentette visszavonulását Marian Hossa, minden idők egyik legjobb szlovák jégkorongozója.

Az észak-amerikai profi jégkorongligában (NHL) érdekelt Chicago Blackhawks játékosa 19 év tengerentúli szereplés után intett búcsút a sportágnak úgy, hogy még három év hátravan a szerződéséből.


“Nem hokizom többé. Hiába van érvényes megállapodásom, az egészségemre kell figyelnem” – nyilatkozta a Novy Cas című lapnak a 39 éves csatár, aki az NHL-ben 1309 mérkőzésen 525 alkalommal talált kapuba és 609 gólpasszt adott, azaz 1134 pontot szerzett.

Hossa bőrrendellenesség miatt a teljes 2017/18-as szezont kihagyta, így utolsó meccsét tavaly április 20-án játszotta, amikor csapata kiesett a rájátszás első körében a később Stanley Kupa-döntős Nashville Predators ellen. Pályafutása során szerepelt az Ottawa Senators, az Atlanta Thrashers, a Pittsburgh Penguins, a Detroit Red Wings színeiben is, de a három Stanley Kupáját Chicagóban szerezte 2010-ben, 2013-ban és 2015-ben.

Kapcsolódó Cikkek

  • Veszélyben Mourinho állása

    Veszélyben Mourinho állása

    Akár az állásába is kerülhet José Mourinhónak, a Manchester United vezetőedzőjének, ha szombat délután vereséget szenved korábbi sikerei helyszínén, a Chelsea otthonában az angol labdarúgó-bajnokság kilencedik fordulójának nyitómérkőzésén.

  • 24 éremmel zártuk az ifjúsági olimpiát

    24 éremmel zártuk az ifjúsági olimpiát

    Magyarország 24 éremmel – 12 arannyal, 7 ezüsttel és 5 bronzzal – zárta a Buenos Aires-i ifjúsági olimpiát. Ez minden idők legjobb szereplése. Fiatal sportolóink közül az úszó Milák Kristóf és Késely Ajna volt a legeredményesebb három-három győzelemmel, előbbinek pedig még egy ezüstje is van.