EUR: 323,35 Ft
CHF: 287,82 Ft
2018. december 11., kedd
Árpád, Árpádina

Extra

140 milliót fizettek Han Solo pisztolyáért

Több mint félmillió dollárért (140 millió forintért) kelt el Han Solo legendás sugárpisztolya egy Las Vegas-i árverésen.

A fegyvert Han Solo (Harrison Ford) a Star Wars – A jedi visszatér című epizódjában használta. A sugárpisztolyért előzetesen 300–500 ezer dollárt, nagyjából 120 millió forintot várt az aukciósház, a győztes licit ezt is meghaladta. A kellékpisztolyt James L. Schoppe, a film díszlettervezője készítette, a forgatás után pedig neki ajándékozták sok más kellékkel együtt, amelyet 35 éven át őrzött magángyűjteményében. Két példány készült a sugárvetőből a forgatásra, a másik hollétéről azonban nem tud az árverés szervezője.

/Fotó: Profimedia, Abaca

Kapcsolódó Cikkek

 • Vége! Liptai Claudia befejezte

  Vége! Liptai Claudia befejezte

  Komoly döntést hozott a műsorvezető, aki elmondása szerint már arra vágyik, hogy a maga ura legyen, ráadásul szeretne minél több időt a gyermekeivel tölteni.

 • Jáksó László újra szerelmes

  Jáksó László újra szerelmes

  Titokzatos hölgyet szeret Jáksó László, aki állítja, új párja miatt változott meg az élete és úgy érzi magát, mintha kicserélték volna.

 • Ki akarták rabolni Szőcs Reniéket

  Ki akarták rabolni Szőcs Reniéket

  Szőcs Reni szerelmével, Márkkal nagyon boldog, mert ő előző párjával ellentétben támogatja zenei karrierjét. A szerelmesek nemrég Bakuban jártak, ahol sajnos rossz élményekkel is gazdagodtak, ugyanis ketten is megpróbálták kirabolni őket.