EUR: 323,97 Ft
CHF: 285,38 Ft
2018. szeptember 26., szerda
Jusztina

Belföld

2019-ben tovább erősödhetnek a magyar családok

Jövőre tovább erősödhetnek a magyar családok – mondta Nacsa Lőrinc, a KDNP-frakció szóvivője csütörtökön Budapesten, a kormánypártok nevében értékelve a jövő évi költségvetést.

Nacsa Lőrinc újságíróknak nyilatkozva kifejtette: a legkisebb közösség a család, amire a jövő alapjaként, értékhordozó, értékteremtő “egységként” tekintenek, s amit segíteni, támogatni, védeni kell.


Hozzátette: a Fidesz-KDNP politikájában mindig a család volt az első, éppen ezért örömmel látták, hogy a jövő évi költségvetésben a legfőbb cél a családok megerősítése.

Rámutatott: újabb intézkedések, adócsökkentések segítik a következő esztendőben a magyar családokat. 2019-ben lesz kilencedik éve, hogy a családi adórendszer működik, ez már eddig is jelentős adócsökkentést jelentett a gyermekeseknek. Jövőre a kétgyermekesek családi adókedvezménye havi 40 ezer forintra fog nőni, ez már a duplája a három évvel ezelőtti összegnek – részletezte a kormánypárti képviselő.

Nacsa Lőrinc kiemelte: minden eddiginél magasabb összeg, 242 milliárd fog rendelkezésre állni a családok otthonteremtésének támogatására. A családot alapítókat is támogatják, a többi közt a friss házasok adókedvezményével, a hároméves gyessel vagy a gyed extrával.

A kormány jövőre is biztosítja több százezer gyermek számára az ingyenes étkezést és az ingyenes tankönyvet. Folytatódnak a bölcsőde, az óvoda- és iskolafejlesztési programok, 10 milliárd forint áll rendelkezésre családbarát szülészetek kialakítására.

A kormánypárti politikus rögzítette: a Fidesz-KDNP pártszövetség álláspontja egyértelmű, a bevándorlók helyett a magyar családokat kívánják támogatni, hogy olyan környezetet hozzanak létre, ahol minden pár meg tudja hozni döntését a gyermekvállalásról, és ahol a kívánt gyermekek minden esetben megszülethetnek.

Kapcsolódó Cikkek

 • Megműtötték a soroksári gyilkost

  Megműtötték a soroksári gyilkost

  Szakértők vizsgálják a soroksári gyilkos cellájában lévő mobiltelefonokat. Az egyik készülék feltehetően az áldozaté. Az is kiderült, hogy Kardosné Gyurik Krisztina orrba üthette R.

 • Magyarország nem enged a zsarolásnak

  Magyarország nem enged a zsarolásnak

  Az Országgyűlés európai ügyek bizottsága azt kéri, hogy a parlament ne engedjen a bevándorláspárti brüsszeli zsarolásnak a Soros-Sargentini-jelentéssel kapcsolatban.

 • A jövő közlekedése Budapesten

  A jövő közlekedése Budapesten

  A Hello Tomorrow idén januárban alakult magyar képviseletének bemutatkozó rendezvényén Európa legizgalmasabb, mobilitással foglalkozó vállalkozásai is jelen lesznek.

 • Orbán Viktor megmutatta unokáját

  Orbán Viktor megmutatta unokáját

  Jó reggelt, Magyarország! – köszöntötte Orbán Viktor miniszterelnök követőit a Facebook oldalán, egy friss fotóval. Karjában harmadik unokája, Anna Adél, Orbán Ráhel és Tiborcz István második lánygyermeke, ezzel hivatalosan is bemutatták az Orbán család legújabb tagját.