EUR: 321,33 Ft
CHF: 284,53 Ft
2019. január 16., szerda
Gusztáv

PR

25 millió forinttal kecsegtet Kleopátra

Több mint kétezer évvel rejtélyes halála után most újra a vágy tárgya Kleopátra. Hogyan? Egyiptom királynőjének kincsével kecsegtet ugyanis a Szerencsejáték Zrt. legújabb sorsjegye, amelyet a legismertebb és egyben utolsó fáraó után Kleopátra kincsének neveztek el.

Június elsejétől a Kleopátra kincsével bővült a Fortuna által kínált nyerési lehetőségek sora: az új sorsjeggyel 25 millió forinttal gazdagodhat, aki megcsípi a fődíjat. Az új sorsjegy, a Kleopátra kincse és a Fáraók kincse így, együtt sorsjegycsaláddá vált: A Kleopátra kincse ugyanis  a 2000 őszétől megvásárolható Fáraók kincse sorsjegy „kistestvére”. A 18 éves Fáraók kincséből bevezetése óta összesen mintegy 155 millió (154 847 205) darabot értékesített a lottótársaság.


A Kleopátra kincse és a Fáraók kincse sorsjegycsaláddá válását az indokolja, hogy a Szerencsejáték Zrt. Európa vezető lottótársaságaihoz hasonlóan egy nemzetközileg már bevált gyakorlatot követ. Ehhez a 2014-ben bevezetett, majd állandó sorsjeggyé vált Szuper Black Jack, majd a 2017-ben bevezetett és újrarendelt Mega Bankó sorsjegyek sikere is adta az inspirációt.

Nem véletlenül lett Kleopátra a névadója a lottótársaság új termékének, tudniillik alakja tökéletes megtestesítője a rejtélyességnek, a titokzatosságnak, mindannak, amit az emberiség nagy, egyetemes játékaiban is szeretünk. Így a sorsjegyekben is…


És ha már sors, jegyezzük meg: Kleopátra titkai azért is rendkívüliek, mert többnek a nyitjára máig nem jött rá senki, legalábbis életének számos eseményét igazi rejtély övezi. Például halálának valódi körülményeit sem ismerjük mind a mai napig, így továbbra is él a legenda, amely szerint kígyómarás áldozata lett. Sírhelyét sem lelték meg ez idáig, bár sokan és sokszor kutattak utána.

Most viszont ismerkedjünk meg néhány izgalmas ténnyel a világ egyik legkülönlegesebb uralkodónőjének életéből!

5+1 érdekesség Egyiptom királynőjéről:

Kleopátra egyik legismertebb megformálója Liz Taylor

 1. Egyiptom legismertebb női uralkodója a makedón Nagy Sándor egyik hadvezérét tartotta felmenőjének. Eszerint pedig a Ptolemaiosz-család sarjaként valójában görög származásúnak tekintendő. Művelt és magával ragadó egyéniség volt, aki több nyelven beszélt, járatos volt a matematikában, a filozófiában, az irodalomban, és könyveket is írt.
 2. Trónra jutása akár a Trónok harca sorozatot is idézhetné: családi viszályok és véres küzdelmek övezik hatalomra kerülését. Apja halála után Egyiptomban átmenetileg együtt uralkodott 12 éves testvérével, aki viszont néhány év múlva rejtélyesen elhunyt…
 3. Igazi divatdiktátornak számított, szűkebb és tágabb környezetét egyaránt erőteljesen befolyásoló személyiség volt, aki kora, de az egész ókor első – mai szóhasználattal – „celebjévé” vált. A római arisztokrácia körében divatot teremtett frizurájával, keleties stílusával. Szépségápolási titkait, köztük az egyik legismertebbet, a szamártejes-mézes fürdőt napjainkban is „másolják” a legnagyobb kozmetikai cégek.
 4. Szerelmi élete birodalmak sorsára volt hatással. Az ókori Róma két legbefolyásosabb politikusát is meghódította. A krónikák szerint Julius Caesar, majd Antonius pillanatok alatt vált végzetesen a rabjává, előbbinek egy, utóbbinak három gyermeket szült.
 5. A csábítás, a fortély, az akkori szépségideál megtestesítője, akinek nemcsak női kisugárzása volt legendás: még ellenségei is rendkívül okos nőnek és politikusnak tartották.

+1. Örök ikon, aki számos művészt megihletett: megannyi festő, szobrász fantáziáját mozgatta meg, híres drámák állítottak neki emléket. Az életét bemutató alkotások közül is legendásnak számít az az 1963-as film, amely Liz Taylor és Richard Burton főszereplésével készült, és a mai napig minden idők legdrágább hollywoodi produkciójának számít.

Kleopátra kincse most 25 milliós főnyereménnyel vár mindenkit! 

Új sorsjeggyel bővült a Szerencsejáték Zrt. kínálata: az 5 játékot kínáló Kleopátra kincsével most akár 25 millió forintot is nyerhet! A lottótársaság legújabb, 500 forintos sorsjegye a nagy népszerűségnek örvendő Fáraók kincsével egy családot alkotva az ókori piramisok és fáraók világát idézi. A 25 milliós jackpot mellett a szerencsevadászokat 5 darab 5 millió forintos nyeremény is várja… Tegye próbára Ön is a szerencséjét! Üsse meg a főnyereményt, vagy gazdagodjon milliós, százezres nyereményekkel: ha pedig a szerencse kegyeibe fogadja, akár egzotikus útra is indulhat, és megtekintheti – családjával, barátaival, barátnőivel – az ókori Egyiptom legismertebb nevezetességeit! Egy nagyobb nyereményből akár egy értékesebb ékszerrel is gazdagodhat… Hiszen nincs az a nő, akinek ne állna jól egy kis szerencse!

Kapcsolódó Cikkek

 • Cooky: Hiszek a számmisztikában

  Cooky: Hiszek a számmisztikában

  Cooky hiszi, hogy egész életét végigkíséri a szerencse, ezért is olyan jókedvű és vidám személyiség. Hisz a számisztikában, a négyes a szerencseszáma.

 • Papír helyett eRecept

  Papír helyett eRecept

  2017. november 1-jétől működik az Elektronikus Egészségügyi Szolgáltatási Tér (EESZT). Az egészségügyi intézmények ide töltik fel a betegek ellátása során keletkező összes dokumentumot.