2019. január 19., szombat
Sára, Márió

Extra

25 milliót bukott pere miatt Oszter Sándor

Véget ért Oszter Sándor másfél éve húzódó bírósági ügye. Bár a színészt felmentette a bíróság a vádak alól, nem felhőtlen az öröme. Elmondása szerint 25 milliót bukott a per miatt, és úgy érzi, örökre folt marad a nevén. 

Tegnap első fokon véget ért Oszter Sándor bírósági ügye, ahol a színészt ötödrendű vádlottként befolyással való üzérkedéssel vádolták. A Budapest Környéki Törvényszék bizonyítottság hiányában kihirdette: a színész nem vett részt a befolyásolásban. A hét vádlott közül egyedül őt mentette fel a bíróság, a többi vádlottat első fokon kötelező közm


unkára, több év szabadságvesztésre, illetve pénzbüntetésre ítélték.

Oszter Sándor ugyan örül, hogy végre bizonyosságot nyert ártatlansága, de állítja: a bírósági ügye miatt több tízmillió forinttól esett el. – Meg voltam győződve, hogy ez lesz a vége. Én ide járok már másfél éve. Tetszenek tudni, mennyi pénzbe kerül ez nekem? Ki fizeti ezt meg nekem? Ki fizeti ki nekem azt a három hetet, amit leforgattam a film miatt? Hiába mondja a bíróság, hogy K. Sándort megbüntetik 58 millió forintra, nekem abból nem adják meg azt az összeget, amivel tartozik. Körülbelül 25 millió forintot buktam az ügy miatt, ugyanis a filmalap is igazolni tudja, hogy én ennyire voltam beárazva az ÁVH-s filmre – adott hangot felháborodásának a színész, aki úgy érzi, hiába mentették fel, besározták a nevét.


– Kijelenthetem, hogy meghurcoltak az elmúlt másfél év alatt. Ez egy bélyeg, ami rajtam marad. Hiába mondta ki a bíróság, hogy felmentettek, mindenkiben csak az fog megmaradni, hogy benne voltam, három dologban is megvádoltak. És persze ki tudja, hogy az ügy miatt milyen felkérésektől estem el – zárta le a beszélgetést Oszter Sándor, akit vádlott-társaival együtt befolyással való üzérkedéssel vádoltak. Az ügy iratai szerint a híres fogathajtó üzletembernek, V. T. T.-nek ötvenmillió forintért cserébe segítséget ajánlottak, mondván, a férfi korábbi adócsalási ügyéből kimosdatják: megkennek bírókat, és megszerzik azokat az elmeorvosi papírokat, amelyekkel a férfi szabadlábon védekezhet.

További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek