EUR: 317,58 Ft
CHF: 280,03 Ft
2019. február 24., vasárnap
Mátyás

Életmód

3+1 tévhit a reggeliről

A reggelizés körüli hiedelmek oda vezetnek, hogy tízből három magyar teljesen kihagyja az egyik legfontosabb főétkezést. Pedig nem is gondoljuk, hogy mekkora szerepe van a helytelen vagy kihagyott étkezésnek. Az Okoscímke.hu azt mutatta be, miként válhat a mindennapok részévé az egészséges és tápláló reggeli.

Happy family having breakfast at home, Image: 309212606, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: yes, Credit line: Profimedia, Wavebreak

1. tévhit: „Ha nem reggelizem, lefogyok.” Bár már az óvodában megtanították a mondást, hogy reggelizz úgy, mint egy király, sokan arra hivatkoznak, hogy délelőtt egyáltalán nem éhesek, vagy éppen úgy hiszik, hogy hatékonyabban fogynak, ha kihagyják ezt a főétkezést. Valójában pont fordítva igaz, hiszen a reggeli kihagyásával számos vitamintól és hasznos energiaforrástól fosztjuk meg a szervezetünket, amit nem is tudunk pótolni a nap folyamán, így azon kapjuk magunkat, hogy szakaszosan tör ránk a falhatnék.


2. tévhit: „Elég pár falat.” A reggeli nem nassolást jelent, hanem főétkezés, mert fontos, hogy miből és mennyit fogyasztunk a nap indításához. Ha nincs elég időnk reggel, a hétvégén készítsünk el előre egy nagyobb adag péksüteményt, fagyasszuk le, így reggelente csak be kell dobni a sütőbe pár percre, és kész is a friss pékáru.

3. tévhit: „Édes péksüti és gyümölcslé a legjobb választás.” Akár az is lehetne, de ha figyelni akarunk a cukor- és kalóriabevitelünkre, nem biztos, hogy ez a legjobb megoldás. Ha magunknak készítjük a péksüteményt, váltsuk ki a cukor egy részét édesítőszerrel, a fehér lisztet teljes kiőrlésűvel.


+1. tévhit: „A reggeli kávé, tea nem számít bele a kalóriabevitelbe.” Minden falat és korty számít. Az ideális reggelinek a napi kalóriabevitelünk harmadát kell kitennie, amibe az italok szintén beletartoznak, így ebben az esetben is tehetünk édesítőszert a kávéba, teába.

Címkék

Kapcsolódó Cikkek

 • A házi kenyér a legfinomabb

  A házi kenyér a legfinomabb

  Nagyanyáink, dédanyáink otthon sütötték a kenyeret, és bizony komoly munka volt a dagasztás, a kelesztés és a ropogósra sütés. A sütéshez már előző nap felkészültek, de másnap kora reggel 4-5 órakor kezdődött az igazi munka, hogy délre elkészüljön a friss kenyér, ami minősítette a háziasszonyt.

 • Gyömbérport tiltott be a Nébih

  Gyömbérport tiltott be a Nébih

  Olyan rákkeltő anyagot mért határérték feletti mennyiségben a kínai Flying Tiger őrölt gyömbértermékében a NÉBIH, amely az emberi örökítőanyagon keresztül a születendő gyermekeknél súlyos mutációt okozhat, ezért figyelmeztetnek: aki ilyet vett, ne fogyassza el.

 • Bemutatjuk a Vitarák legkisebb királyfiját

  Bemutatjuk a Vitarák legkisebb királyfiját

  Bátran kijelenthetjük, hogy kifejezetten jól sikerült a Suzuki Vitara újragondolása. A tavaly 30. születésnapját ünneplő széria felújított változata még szinte tininek számít, hiszen hazánkban 2015-ben gördült le a szerelősorról az első frissített vonalvezetésű modell, amelyen a megjelenés mellett több újítás is dicséri a tervezők keze munkáját.