EUR: 321,73 Ft
CHF: 282,10 Ft
2018. november 15., csütörtök
Albert, Lipót

Életmód

3+1 tévhit a reggeliről

A reggelizés körüli hiedelmek oda vezetnek, hogy tízből három magyar teljesen kihagyja az egyik legfontosabb főétkezést. Pedig nem is gondoljuk, hogy mekkora szerepe van a helytelen vagy kihagyott étkezésnek. Az Okoscímke.hu azt mutatta be, miként válhat a mindennapok részévé az egészséges és tápláló reggeli.

Happy family having breakfast at home, Image: 309212606, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: yes, Credit line: Profimedia, Wavebreak

1. tévhit: „Ha nem reggelizem, lefogyok.” Bár már az óvodában megtanították a mondást, hogy reggelizz úgy, mint egy király, sokan arra hivatkoznak, hogy délelőtt egyáltalán nem éhesek, vagy éppen úgy hiszik, hogy hatékonyabban fogynak, ha kihagyják ezt a főétkezést. Valójában pont fordítva igaz, hiszen a reggeli kihagyásával számos vitamintól és hasznos energiaforrástól fosztjuk meg a szervezetünket, amit nem is tudunk pótolni a nap folyamán, így azon kapjuk magunkat, hogy szakaszosan tör ránk a falhatnék.


2. tévhit: „Elég pár falat.” A reggeli nem nassolást jelent, hanem főétkezés, mert fontos, hogy miből és mennyit fogyasztunk a nap indításához. Ha nincs elég időnk reggel, a hétvégén készítsünk el előre egy nagyobb adag péksüteményt, fagyasszuk le, így reggelente csak be kell dobni a sütőbe pár percre, és kész is a friss pékáru.

3. tévhit: „Édes péksüti és gyümölcslé a legjobb választás.” Akár az is lehetne, de ha figyelni akarunk a cukor- és kalóriabevitelünkre, nem biztos, hogy ez a legjobb megoldás. Ha magunknak készítjük a péksüteményt, váltsuk ki a cukor egy részét édesítőszerrel, a fehér lisztet teljes kiőrlésűvel.


+1. tévhit: „A reggeli kávé, tea nem számít bele a kalóriabevitelbe.” Minden falat és korty számít. Az ideális reggelinek a napi kalóriabevitelünk harmadát kell kitennie, amibe az italok szintén beletartoznak, így ebben az esetben is tehetünk édesítőszert a kávéba, teába.

Címkék

Kapcsolódó Cikkek

  • Segítség a fogyatékos embereknek

    Segítség a fogyatékos embereknek

    A KézenFogva Alapítvány és a Fruccola együtt találta ki, hogy olyan embereknek adhassanak munkát és egy jól működő szolgáltatást, akik noha fogyatékossággal élnek, de annál szorgalmasabban tevékenykednének a food truck működtetésében.

  • Ezért fontos a cukorbetegség megelőzése

    Ezért fontos a cukorbetegség megelőzése

    A diabétesz világviszonylatban az egyik legtöbb embert érintő betegség, ma már több, mint 250 millió ember szenved a betegség valamely típusában világszerte, és ez a szám évente 7 millióval nő.