EUR: 324,96 Ft
CHF: 281,79 Ft
2018. június 24., vasárnap
Iván

Életmód

3+1 tévhit a reggeliről

A reggelizés körüli hiedelmek oda vezetnek, hogy tízből három magyar teljesen kihagyja az egyik legfontosabb főétkezést. Pedig nem is gondoljuk, hogy mekkora szerepe van a helytelen vagy kihagyott étkezésnek. Az Okoscímke.hu azt mutatta be, miként válhat a mindennapok részévé az egészséges és tápláló reggeli.

Happy family having breakfast at home, Image: 309212606, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: yes, Credit line: Profimedia, Wavebreak

1. tévhit: „Ha nem reggelizem, lefogyok.” Bár már az óvodában megtanították a mondást, hogy reggelizz úgy, mint egy király, sokan arra hivatkoznak, hogy délelőtt egyáltalán nem éhesek, vagy éppen úgy hiszik, hogy hatékonyabban fogynak, ha kihagyják ezt a főétkezést. Valójában pont fordítva igaz, hiszen a reggeli kihagyásával számos vitamintól és hasznos energiaforrástól fosztjuk meg a szervezetünket, amit nem is tudunk pótolni a nap folyamán, így azon kapjuk magunkat, hogy szakaszosan tör ránk a falhatnék.


2. tévhit: „Elég pár falat.” A reggeli nem nassolást jelent, hanem főétkezés, mert fontos, hogy miből és mennyit fogyasztunk a nap indításához. Ha nincs elég időnk reggel, a hétvégén készítsünk el előre egy nagyobb adag péksüteményt, fagyasszuk le, így reggelente csak be kell dobni a sütőbe pár percre, és kész is a friss pékáru.

3. tévhit: „Édes péksüti és gyümölcslé a legjobb választás.” Akár az is lehetne, de ha figyelni akarunk a cukor- és kalóriabevitelünkre, nem biztos, hogy ez a legjobb megoldás. Ha magunknak készítjük a péksüteményt, váltsuk ki a cukor egy részét édesítőszerrel, a fehér lisztet teljes kiőrlésűvel.


+1. tévhit: „A reggeli kávé, tea nem számít bele a kalóriabevitelbe.” Minden falat és korty számít. Az ideális reggelinek a napi kalóriabevitelünk harmadát kell kitennie, amibe az italok szintén beletartoznak, így ebben az esetben is tehetünk édesítőszert a kávéba, teába.

Címkék

Kapcsolódó Cikkek

 • Létezik egészséges elhízás?

  Létezik egészséges elhízás?

  A metabolikus szindróma más elemeit nélkülöző elhízás akár még az egészséges kategóriába is sorolható néhány kuztatás szerint, ez az elképzelés azonban megdőlni látszik.

 • Bormustra a minőségi borfogyasztásért

  Bormustra a minőségi borfogyasztásért

  A hazai borkultúra fejlesztése, a minőségi borfogyasztás ösztönzése, közben egy izgalmas versenysorozat a borászok között. Egyebek mellett ezt kínálja ” A Magyar Bor Ünnepe 2018 – Tállya” című rendezvénysorozat, melynek záróeseményére októberben kerül sor a tállyai Mailloth-kastélyban.

 • A közösségi médiát használjuk hírforrásként

  A közösségi médiát használjuk hírforrásként

  Magyarországon a közösségi média lett az első számú hírforrás – áll a Reuters Institute nemrég közzétett, digitális hírfogyasztásról szóló 2018-as elemzésében, amely a YouGov 37 ország 74 ezer online hírolvasójának bevonásával készített felmérésén alapul.