2018. december 11., kedd
Árpád, Árpádina

Külföld

5 milliárdos váza porosodott a padláson

Nagyon jó döntést hozott egy francia férfi azzal, hogy a vidéki háza padlásán talált vázát nem dobta ki, nem ajándékozta el, hanem egy cipősdobozban bevitte a Sotheby’s aukciósház párizsi kirendeltségére.

Ugyanis a dísztárgy egy XVIII. századi, a mandzsu Csing-dinasztia korából származó kínai váza, amelyet elárverezése előtt nagyjából 160 millió forintra becsültek. A Csien-lung császárnak készített dísztárgyat a szakértők még alul is értékelték, ugyanis az aukción 16,2 millió euróért, vagyis több mint 5 milliárd forintért kelt el.

Kapcsolódó Cikkek

 • Rekordot állított fel az Aquaman

  Rekordot állított fel az Aquaman

  Az év egyik leggyengébb mozis hétvégéjén is a Ralph lezúzza a netet: Rontó Ralph 2 végzett az élen, az animációs film 16,1 millió dollárral növelte hazai bevételét, amely így három hét alatt elérte a 161 milliót.

 • Erősebb lehet Merkel utódja

  Erősebb lehet Merkel utódja

  Kíváncsian várják az elemzők, hogy elhagyja-e elődje erősen migránspárti politikáját az Angela Merkel pártelnöki helyére hajszállal megválasztott Annegret Kramp-Karrenbauer. A Nézőpont Intézet ügyvezető igazgatója szerint a német Kereszténydemokrata Unió (CDU) új elnöke, politikailag akár erősebb is lehet, mint elődje, aki lényegében a migrációs politikájába bukott bele.

 • Elfogadták Soros migránspaktumát

  Elfogadták Soros migránspaktumát

  Elfogadta 150 ENSZ tagállam képviselőjének többsége azt a globális menekültügyi csomagot, amelyről a világszervezet közgyűlése 19-én szavaz majd, de több mint tucatnyi ország lépett ki már a csomag egyeztetési folyamatából.