EUR: 324,96 Ft
CHF: 281,79 Ft
2018. június 24., vasárnap
Iván

Belföld

A Big Bus lopott buszokat közlekedtet Budapesten?

Újabb meghökkentő, bizonyítékokkal alátámasztott dokumentumokat juttattak el az Origo szerkesztőségébe. A papírok szerint a Big Bus hamis, törvénysértő módon megvariált alvázszámokkal futtatja a botrányos városnéző turistabuszokat a pesti utcán.

Ezek a bizonytalan eredet miatt akár lopottak is lehetnek. Vagy olyan másutt már leselejtezett járművek, amikre utólag hegesztettek valamiféle újabb alvázszámot. A dokumentumok azt is részletezik, hogy milyen trükkös módon sikerült félrevezetniük a hatóságokat – írja az Origo.


A Lokálban már több alkalommal is beszámoltunk arról, hogy bűnszervezetekhez hasonló módszerekkel tüntetik el papíron a bevételt, hogy hazánkban lehetőleg egy forint adót se kelljen fizetniük.

A fővárosi piacot szabályosan lerabló, a 6 ezer forintos jegyek és turisták ezrei ellenére másfél milliárdos veszteséget kimutató cégről már nap-nap után derülnek ki nem egyszer bűncselekményre utaló részletek. A hatalmas napi készpénzforgalom miatt, amit aztán a könyvelésben veszteséggé varázsolnak át még a pénzmosás gyanúja is felmerült – ismerteti az Origo.


A portál beszámolója szerint arról szólnak a dokumentumok, sőt egy igazságügyi szakvélemény is, hogy a városnéző buszok előbb hamis, később törvényszegő módon „felülírt” alvázszámokkal közlekednek.

Az még nem egészen világos, hogy erre miért van szűksége a cégnek, de elképzelhető, hogy ezek a buszok másutt – Londonban? – már leselejtezett, forgalomból kivont járművek, amiket ezzel a trükkel csempésztek vissza a forgalomba, hasznosítottak újra. Talán arra gondoltak, hogy Budapestre jó lesz ez is…

Az Origóhoz eljuttatott dokumentumok és az igazságügyi szakértő jelentése szerint egyértelműen bűncselekményről, a BTK-ba ütköző bűntettről van szó, egyedi azonosító jelzés meghamisításáról.

Ráadásul ez esetben a hamisítást üzletszerűen, bűnszövetségben, rendszeres haszonszerzés céljából követhették el, ami így akár 5 évi börtönbüntetéssel is sújtható.

A szerkesztőségbe eljuttatott dokumentumok azt is részletezik, hogy az alvázszám-cserélgetés ügyében a cég felelős vezetői hogyan egyeztettek, készítettek haditervet, ki milyen részét, hogyan intézte a többféle szabályt megszegő műveleteknek.

Kedden arról számoltunk be, hogy  át­veri a tu­ris­tá­kat a Big Bus Bu­da­pest – ez derül ki a Tri­pad­vi­sor nevű uta­zási hon­la­pon köz­zé­tett vé­le­mé­nyek­ből is. A por­tá­lon kül­földi uta­sok szá­zai pa­nasz­kod­nak a cégre. A ha­zánk ne­ve­ze­tessége­ire kí­ván­csi ven­dé­gek sú­lyos kri­ti­ká­kat fo­gal­maz­nak meg. Azt mond­ják, a cég szé­gyent hoz Ma­gyar­or­szágra.

Kapcsolódó Cikkek

  • Egy hét múlva élesben indul az online számlázás

    Egy hét múlva élesben indul az online számlázás

    Több mint kétmillió számla érkezett az online számla tesztfelületére június 22-ig; a július 1-jén induló rendszer tehermentesíti a vállalkozásokat és növeli az államkassza bevételét is, a számlázó programok adóhivatalhoz történő bekötésével ugyanis évi 50 ezer milliárd forint összegű számlaforgalom válik láthatóvá és követhetővé az adóhatóság számára – hívta fel a figyelmet a Pénzügyminisztérium (PM) vasárnap.

  • Egyházi kitüntetést kapott Tarlós István

    Egyházi kitüntetést kapott Tarlós István

    Szent Adalbert-díjat kapott a főpolgármester. Az Esztergom-Budapesti Főegyházmegye kitüntetését Erdő Péter bíboros, prímás, érsek adta át Tarlós Istvánnak vasárnap Óbudán, a Szent Péter és Pál-templomban szentmise keretében.