EUR: 321,20 Ft
CHF: 281,49 Ft
2018. november 18., vasárnap
Jenő

Külföld

A bolgár kormányfő szerint le kell zárni az EU határait a migránsok előtt

Bojko Boriszov bolgár kormányfő az Európai Unió külső határainak lezárására szólított fel hétfőn Szófiában az illegális migráció kapcsán – jelentette a BGNES bolgár hírügynökség.

“Az EU határainak azonnali lezárását javasoljuk. Azoknak, akik az EU-ba hivatalosan akarnak belépni, ezt a határátkelőhelyeken kell tenniük. Elengedhetetlen segítséget nyújtani azoknak az államoknak, amelyek az első vonalban vannak, hogy a migránsáradat a határátkelőhelyeken keresztül töténjék” – hangsúlyozta Boriszov.


“Amennyiben ezek a követelmények nem teljesülnek, a határsértőknek vissza kell térniük abba az országba, ahonnan jöttek” – húzta alá a bolgár miniszterelnök. Boriszov emlékeztetett: országa megbízható határellenőrzést alakított ki Törökországgal közös határán. Egyben súlyos hibának nevezte a EU-n belüli határellenőrzéseket.

A 24chasa.bg bolgár hírportál szerint Boriszov olyan javaslatot is előterjesztett, amely ösztönözné a migránsokat befogadó államokat, ahelyett, hogy büntetnék az ezt megtagadó országokat. Felvetése értelmében az EU minden egyes migráns befogadását 10 ezer euróval támogatná az erre hajlandó államok esetében.

További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek

  • Verekedés tört ki a Srí Lanka-i parlamentben

    Verekedés tört ki a Srí Lanka-i parlamentben

    Ismét egymásnak estek a képviselők Srí Lankán pénteken, miután a parlament újfent megvonta bizalmát az államfő által október végén sebtében kinevezett Mahinde Radzsapaksze miniszterelnöktől és kormányától az ellenzék által kezdeményezett bizalmatlansági indítvány eredményeképpen.

  • Rekordáron cserélt gazdát David Hockney festménye

    Rekordáron cserélt gazdát David Hockney festménye

    Kortárs művész esetében aukciós rekordot jelentő 90,3 millió dollárért (25,5 milliárd forint) cserélt gazdát a britek egyik leghíresebb művészeként számon tartott David Hockney egy festménye a Christie’s aukciósház csütörtök esti licitjén New Yorkban.