EUR: 323,27 Ft
CHF: 277,38 Ft
2018. július 17., kedd
Endre, Elek

Külföld

A bolgár kormányfő szerint le kell zárni az EU határait a migránsok előtt

Bojko Boriszov bolgár kormányfő az Európai Unió külső határainak lezárására szólított fel hétfőn Szófiában az illegális migráció kapcsán – jelentette a BGNES bolgár hírügynökség.

“Az EU határainak azonnali lezárását javasoljuk. Azoknak, akik az EU-ba hivatalosan akarnak belépni, ezt a határátkelőhelyeken kell tenniük. Elengedhetetlen segítséget nyújtani azoknak az államoknak, amelyek az első vonalban vannak, hogy a migránsáradat a határátkelőhelyeken keresztül töténjék” – hangsúlyozta Boriszov.


“Amennyiben ezek a követelmények nem teljesülnek, a határsértőknek vissza kell térniük abba az országba, ahonnan jöttek” – húzta alá a bolgár miniszterelnök. Boriszov emlékeztetett: országa megbízható határellenőrzést alakított ki Törökországgal közös határán. Egyben súlyos hibának nevezte a EU-n belüli határellenőrzéseket.

A 24chasa.bg bolgár hírportál szerint Boriszov olyan javaslatot is előterjesztett, amely ösztönözné a migránsokat befogadó államokat, ahelyett, hogy büntetnék az ezt megtagadó országokat. Felvetése értelmében az EU minden egyes migráns befogadását 10 ezer euróval támogatná az erre hajlandó államok esetében.

További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek

 • Elkezdődött Macedónia uniós csatlakozásának előkészítése

  Elkezdődött Macedónia uniós csatlakozásának előkészítése

  Macedónia és az Európai Unió között a jövő év júniusában kezdődhetnek meg a hivatalos csatlakozási tárgyalások, az előkészítő folyamat pedig már most megkezdődött – jelentette ki Zoran Zaev macedón kormányfő kedden Szkopjéban miután tárgyalást folytatott Johannes Hahn uniós bővítési biztossal.

 • Zuhanórepülésben a Netflix

  Zuhanórepülésben a Netflix

  Miután a vártnál kevésbé nőtt a Magyarországon is jelen lévő amerikai Netflix internetes tartalomszolgáltató felhasználóinak száma a második negyedévben, zuhant a cég árfolyama a New York-i tőzsdén.

 • Íme Putyin és Trump nyilatkozata a csúcstalálkozóról

  Íme Putyin és Trump nyilatkozata a csúcstalálkozóról

  Ne hagyjuk, hogy országaink viszonya az amerikai vizsgálatok foglya legyen – mondta a többi között Vlagyimir Putyin orosz elnök a Fox televíziónak a Donald Trump amerikai elnökkel tartott csúcstalálkozója után, még Helsinkiben adott, az Egyesült Államokban hétfőn elhangzott interjújában.