EUR: 323,12 Ft
CHF: 286,42 Ft
2018. december 13., csütörtök
Luca, Otília

Sport

A brazil kapitány szerint játékosai túl feszültek voltak

Tite, a brazil labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya szerint a világbajnokság első mérkőzésén, a Svájc elleni 1-1-es döntetlen alkalmával játékosai túl feszültek voltak.

A szakember úgy véli, a góljukig – amit a 20. percben Philippe Coutinho szerzett – túl nagy nyomás volt a brazil kezdőcsapat játékosain, akik a feszültség miatt még a gólelőny birtokában sem játszottak elég pontosan.


“Volt néhány tiszta helyzetünk, de a befejezéseknél nem összpontosítottunk megfelelően, ami abból eredt, hogy a vb első mérkőzésén túl idegesek voltak a játékosok” – mondta Tite. Hozzátette: mivel győzelmet várt, csalódott a döntetlen miatt.

A kapitány segítője, Cleber a brazil együttes “gyilkos ösztönét” hiányolta az összecsapáson, és hibaként említette, hogy túl gyakran veszítettek labdát, ami persze az ellenfél érdeme.

“A svájciak sokkal kiegyensúlyozottabban futballoztak, mint a 2014-es vb-n” – nyilatkozta a segédedző. Hangsúlyozta: a riválisnak sikerült nyomás alatt tartania a brazil játékosokat, akik hiába dolgoztak ki helyzeteket, nem voltak elég hatékonyak a befejezéseknél.

Az ötszörös vb-győztes dél-amerikaiak, a torna egyik favoritjai, az E csoportban legközelebb pénteken, Costa Rica ellen lépnek pályára, majd jövő szerdán Szerbiával mérkőznek meg.

Kapcsolódó Cikkek