EUR: 322,77 Ft
CHF: 281,53 Ft
2018. október 21., vasárnap
Orsolya

Belföld

A gyűrűzés szezonja

Nem, nem és nem! Nem ornitológiai indíttatású, tematikájú cikk következik. A boldogító igenek szezonja veszi kezdetét. Van, aki először, van, aki másodszor, van, aki…

A dolog személyesen is érint, hiszen könyvelő barátom fejét is bekötik a héten, de megnyugtatott, hogy a mérhetetlen költségeket nem terheli a kuncsaftjaira, így a közeljövőben sem kell áremeléssel számolnom. Ez jó hír. A másik már kevésbé, hiszen egy hét múlva táncos barátom is oltár elé áll az „igen” válasz reményében, de ez már eddig is nagyon sokba került az ifjaknak. Történt ugyanis, hogy a lagzit szervező cég annak rendje és módja szerint legombolta a 700 ezer forintos előleget, majd szőrén-szálán eltűnt. Így aztán hiába lett volna hetedhét országra szóló lakodalom, már az esküvő előtt „újratervezésre” volt szükség. Mint Moha bácsinak a GPS-ben.


Mondjuk eléggé pofátlan dolog így lenyúlni a házasulandókat, de kényszerhelyzetben sok minden segít, kivéve a nyafogást. Ezért másként, máshol – lehet, még drágábban is – lesz a lakodalom, de lesz! Tényleg nehezen érthető emocionálisan az esküvőszervező cég magatartása. De a fiatalok ilyenkor még minden bokron átgázolnak a szent cél érdekében – a szülők meg irracionálisan gálánsak… –, így aztán a gonosz, átvágó, unfair cégek csak dörzsölik a markukat, hiszen a lé a zsákban, a többi nem érdekes.

Jó lenne már rendet vágni ezen a területen is, hiszen nincs annál rosszabb, mint hogy keserű szájízzel készüljenek életük nagy pillanatára a fiatalok, akiktől az ország gyermekáldást, egy egészséges gondolkodású utódlást remél. Hogy lehet ezt elvárni, amikor majd a gyerekeknek mesélnek a legédesebb napjukról és elmondják a galád történetet?


Sehogy.

De most szezon van, a virágárusok szakmányban készítik a menyasszonyi csokrokat, az egyházak pluszbevételhez jutnak, a tyúkok riadtan színlelnek betegséget, mert gyöngyöző leves formájában – függetlenül a csigatészta-kísérettől – nem akarnak a násznép kedvében járni…

Ilyen ez az esküvősdi. Mint az élet. Jó és rossz egyaránt övezi. Ettől szép. Boldogságot minden mátkapárnak!

Kapcsolódó Cikkek