EUR: 323,08 Ft
CHF: 286,06 Ft
2018. szeptember 20., csütörtök
Friderika

Egyéb Nagykanizsa

A kiválóság jutalma

Kiemelkedő tanulmányi és versenyeredményekkel rendelkező diákokat és felkészítő tanárokat köszöntött az önkormányzat és a tankerületi központ. A hagyományos tanév végi gálán idén kétszáznál is több fiatalt és pedagógust jutalmaztak.

Dénes Sándor polgármester úgy fogalmazott, a tehetséges diákokat és az eredményes pedagógusokat meg kell becsülnie egy városnak, hiszen ők jelentik egy-egy település jövőjét. Azt mondta, a kiváló eredmények sokéves munkáról és erőfeszítésről tanúskodnak, s egy-egy országos verseny döntőjébe bekerülni mindig hatalmas elismerést jelent. Akik az intézményüket és városukat képviselve helytállnak, Nagykanizsa hírnevét öregbítik.


Magyar Ferenc, a Nagykanizsai Tankerületi Központ igazgatója arról beszélt, a tehetséggondozáshoz kell a jó pedagógus, és legalább ennyire fontos a világot felfedezni vágyó diák is, aki nem sajnálja az időt, az energiát, hogy napról napra gyarapítsa tudását.

Magyar Ferenc szerint a jó iskola és a jó pedagógus tanulni tanít (Fotó: Gergely Szilárd)

–  Ez a ma iskolájának egyik legfontosabb feladata, és ez az, amitől hosszú távon Magyarország, a magyar nemzet fejlődő és sikeres lehet – fogalmazott az igazgató. – Az önök eltökéltsége teremtheti meg azt a tudásalapú társadalmat, amely szükséges a XXI. század globális versenyében. A magyar oktatás minden korban kitermelte a maga világszerte megsüvegelt géniuszait, és azt a kiművelt réteget is, amely a nemzet ügyét előrevitte. Hitem szerint a ma iskolája is képes erre, ezt bizonyítják azok az eredmények is, amelyeket ma elismerünk, jutalmazunk és megköszönünk.

Magyar Ferenc leszögezte, a jó iskola, a jó pedagógus elsősorban tanulni tanít, ezzel szolgálja a legjobban a jövőt.

Kapcsolódó Cikkek

 • Egy elfelejtett hadjárat története

  Egy elfelejtett hadjárat története

  1968. augusztus 20-áról 21-ére virradó éjszaka a Varsói szerződés négy tagállama – Szovjetunió, Lengyelország, Bulgária és Magyarország – megszállta a szintén szövetséges Csehszlovákia területét.

 • Fesztivál fesztivál hátán

  Fesztivál fesztivál hátán

  Javában dübörög a Jameson CineFest nemzetközi filmfesztivál, de a muzsika kedvelői sem unatkoznak ebben az időszakban. Múlt hétvégén zajlott az Utcazenei Fesztivál, ahol élő zenés programokkal várták az érdeklődőket, és ahol többek között a Vahúr csodát lát együttes szórakoztatta a közönséget.

 • Gondolatmegállóban várhatunk a buszra

  Gondolatmegállóban várhatunk a buszra

  Gondolatmegállót avattak a Horváth-kertben, az Alagút utca–Attila utca sarkánál. A Budavári Önkormányzat által megvalósított megálló falain kerületi írók, költők, művészek Krisztinavárosról írt idézetei olvashatók, amelyeket diákok küldtek be egy ebből a célból kiírt pályázatra.

 • Barkó Dalostalálkozó Kissikátorban

  Barkó Dalostalálkozó Kissikátorban

  A barkó népdal ünnepét  tartották szeptember 15-én Kissikátorban, a művelődési ház előtti téren felállított sátorban.  Az eseményre meghívást kapott Arló, Borsodszentgyörgy, Járdánháza  népdalköre, a Domaházi Hagyományőrző Egyesület és természetesen felléptek a házigazdák, a Kissikátori Harmonika-és Népdalkör.