2018. december 19., szerda
Viola

Egyéb Nagykanizsa

A kiválóság jutalma

Kiemelkedő tanulmányi és versenyeredményekkel rendelkező diákokat és felkészítő tanárokat köszöntött az önkormányzat és a tankerületi központ. A hagyományos tanév végi gálán idén kétszáznál is több fiatalt és pedagógust jutalmaztak.

Dénes Sándor polgármester úgy fogalmazott, a tehetséges diákokat és az eredményes pedagógusokat meg kell becsülnie egy városnak, hiszen ők jelentik egy-egy település jövőjét. Azt mondta, a kiváló eredmények sokéves munkáról és erőfeszítésről tanúskodnak, s egy-egy országos verseny döntőjébe bekerülni mindig hatalmas elismerést jelent. Akik az intézményüket és városukat képviselve helytállnak, Nagykanizsa hírnevét öregbítik.


Magyar Ferenc, a Nagykanizsai Tankerületi Központ igazgatója arról beszélt, a tehetséggondozáshoz kell a jó pedagógus, és legalább ennyire fontos a világot felfedezni vágyó diák is, aki nem sajnálja az időt, az energiát, hogy napról napra gyarapítsa tudását.

Magyar Ferenc szerint a jó iskola és a jó pedagógus tanulni tanít (Fotó: Gergely Szilárd)

–  Ez a ma iskolájának egyik legfontosabb feladata, és ez az, amitől hosszú távon Magyarország, a magyar nemzet fejlődő és sikeres lehet – fogalmazott az igazgató. – Az önök eltökéltsége teremtheti meg azt a tudásalapú társadalmat, amely szükséges a XXI. század globális versenyében. A magyar oktatás minden korban kitermelte a maga világszerte megsüvegelt géniuszait, és azt a kiművelt réteget is, amely a nemzet ügyét előrevitte. Hitem szerint a ma iskolája is képes erre, ezt bizonyítják azok az eredmények is, amelyeket ma elismerünk, jutalmazunk és megköszönünk.

Magyar Ferenc leszögezte, a jó iskola, a jó pedagógus elsősorban tanulni tanít, ezzel szolgálja a legjobban a jövőt.

Kapcsolódó Cikkek

 • Az idén többet költenek a magyarok ajándékokra

  Az idén többet költenek a magyarok ajándékokra

  Az idén a magyarok többet szánnak karácsonyi ajándékra, mint tavaly és kevesebbeknek kell előre takarékoskodniuk az ünnepi kiadásokra – közölte a Budapest Bank kedden a megbízásából készített GfK reprezentatív kutatás megállapításait.

 • A mesterséges intelligencia olyan lesz mint az internet

  A mesterséges intelligencia olyan lesz mint az internet

  Muszáj foglalkoznunk a mesterséges intelligencia kérdésével, ugyanis viszonyt kell képeznünk vele, hogy megismerhessük, hogy milyen hatással is lesz az életünkre – mondta Palkovics László innovációs és technológiai miniszter, a LEXI AI Generation nemzetközi mesterséges intelligencia chatbot verseny díjátadóján csütörtökön.

 • Csökkent az agresszív légi utasok, nőtt a balesetek száma

  Csökkent az agresszív légi utasok, nőtt a balesetek száma

  Csökkent az agresszív légi utas száma 2017-ben az előző évihez viszonyítva, de nőtt a légi balesetek száma 2018 első fél évében – hangzott el a Nemzetközi Légi Szállítási Szövetség (IATA) genfi konferenciáján csütörtökön.