2018. december 19., szerda
Viola

Egyéb XIII.kerület

A klubigazgató szerint megérdemelte a Vasas a kiesést

Bár egy utolsó fordulóbeli győzelemmel benn maradhatott volna a Vasas az NB I-ben, csapatunk kispesti veresége azt jelenti, hogy a következő idényben az NB II-ben kell szerepelniük az angyalföldieknek. Vancsa Miklós klubigazgató szerint megérdemelték a kiesést, ami természetesen Michael Oenning vezetőedző állásába került.

A Vasas 101 éves története során 17 évet töltött a másodosztályban. Először a 1928–29-es évadban esett ki a legjobbak közül, de akkor egy év után sikerült a visszajutás. Az 1932-es kiesés után aztán már egy évtized másodosztály következett, és csak az 1941–42-es NB II bajnokaként kerültek vissza az első osztályba. Innen aztán megszakítás nélkül NB I-es volt a csapat – egészen a 2001–2002-es bajnokságig, amikor az utolsó helyen végzett a Vasas, ráadásul a 2002–2003-as másodosztályú bajnokságból pénzügyi tartozás miatt kizárták csapatot, így a Vasas labdarúgó-szakosztálya 2003 elejétől, 85 év működés után megszűnt.
Jött azonban a Vasas-érzelmű Jámbor János nagyvállalkozó, aki Vancsa Miklós szakmai irányításával feltámasztotta a csapatot, amely egy év múlva már fel is jutott az élvonalba. Bár 2005–2006-ban a kieső helyen végeztek a piros-kékek, az FTC-t pénzügyi tartozásai miatt kizárták, így a következő évadban is első osztályúak maradtak. A 2011–12-es évadban – Jámbor János ekkor már nem volt tulajdonos – ismét kiesett a Vasas, majd a Jámbor–Vancsa páros visszatérésével újra visszatértünk az NB I-be. Most viszont háromévi első osztályú tagság után ismét elköszöntünk az NB I-től, és nyártól az NB II-ben harcolhatunk a feljutásért.


Padlón az angyalföldiek (Fotó: mti)

– Mindent megpróbáltunk, tisztában voltunk a helyzetünkkel – mondta a kispesti vereség után Michael Oenning vezetőedző. – Tudtuk, ha hátrányba kerülünk a Honvéd ellen, nagyon nehéz lesz, ez be is igazolódott. Nem tudok nagy szemrehányást tenni a csapatnak. Látható volt, hogy nem akar összejönni semmi. Kiestünk, ezt el kell fogadni.

Oenningnek már nem lesz esélye visszavezetni a csapatot az élvonalba, miután a klub nem hosszabbította meg június 30-án lejáró szerződését.
– Köszönjük Michael Oenning két és fél éves munkáját csapatunknál, és további pályafutásához sok szerencsét kívánunk. Amint az új vezetőedző személyéről megszületik a döntés, természetesen tájékoztatni fogjuk a közvéleményt – mondta erről Vancsa Miklós, a Vasas FC ügyvezető igazgatója, aki hozzátette, lényegében borítékolható volt a kiesésük.
– Mondhatnánk, hogy másfél éve albérletben játszunk, hogy nagy méretű füves edzőpálya nélkül készültünk, de az egész idényt nézve azt kaptuk, amit megérdemeltünk. Ha nem látjuk be, hogy ezúttal kiesést érdemeltünk, nincs jövőképünk. Az a csapat, amelyik az utolsó huszonkét fordulóban csak háromszor nyer, nem mutogathat senki másra, nem nézhet gyanakvóan a riválisok eredményeire, csak saját magát hibáztathatja. Erre a mérlegre nincs magyarázat, már az is csoda, hogy az utolsó fordulóban volt esélyünk elkerülni a kiesést. Ha csak egyetlen meccsel többet nyerünk, bent maradunk. De a tizedik hely is gyalázatos szereplés lett volna.


Kapcsolódó Cikkek

 • Az idén többet költenek a magyarok ajándékokra

  Az idén többet költenek a magyarok ajándékokra

  Az idén a magyarok többet szánnak karácsonyi ajándékra, mint tavaly és kevesebbeknek kell előre takarékoskodniuk az ünnepi kiadásokra – közölte a Budapest Bank kedden a megbízásából készített GfK reprezentatív kutatás megállapításait.

 • A mesterséges intelligencia olyan lesz mint az internet

  A mesterséges intelligencia olyan lesz mint az internet

  Muszáj foglalkoznunk a mesterséges intelligencia kérdésével, ugyanis viszonyt kell képeznünk vele, hogy megismerhessük, hogy milyen hatással is lesz az életünkre – mondta Palkovics László innovációs és technológiai miniszter, a LEXI AI Generation nemzetközi mesterséges intelligencia chatbot verseny díjátadóján csütörtökön.

 • Csökkent az agresszív légi utasok, nőtt a balesetek száma

  Csökkent az agresszív légi utasok, nőtt a balesetek száma

  Csökkent az agresszív légi utas száma 2017-ben az előző évihez viszonyítva, de nőtt a légi balesetek száma 2018 első fél évében – hangzott el a Nemzetközi Légi Szállítási Szövetség (IATA) genfi konferenciáján csütörtökön.