2018. december 10., hétfő
Judit

Belföld

A közép-európai régióban a lakosság kétharmada elutasítja a kvótát

A közép-európai régió lakosságának kétharmada elutasítja a bevándorlási kvótát, háromnegyede pedig inkább rossznak tartja a migrációt, mint jónak – emelte ki friss felmérésükből a Nézőpont Intézet kutatási igazgatója az M1 aktuális csatorna műsorában pénteken.

Nagy Dániel elmondta, az intézet tizenegy közép-európai ország részvételével végzett kutatásából kiderült, hogy csak a régió egyharmada támogatja a kötelező elosztási mechanizmust. A megkérdezett országok közül egyedül Ausztriában voltak többségben azok, akik támogatnák a kvótarendszert – tette hozzá, kiemelve, hogy legszilárdabban a visegrádi négyek – Lengyelország, Csehország, Szlovákia, Magyarország – állnak ki ellene.


A kutatás szerint a megkérdezettek háromnegyede utasítja el a migrációt. Ausztria és Németország is egyértelműen úgy gondolja, hogy rossz az Európán kívülről érkező bevándorlás.

További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek

 • A következő többéves uniós költségvetés elfogadása a legfontosabb ügy

  A következő többéves uniós költségvetés elfogadása a legfontosabb ügy

  Az Európai Bizottság mandátumából hátralévő időben a legfontosabb ügy a következő többéves uniós költségvetés elfogadása – mondta Navracsics Tibor, az Európai Bizottság oktatásért, kultúráért, ifjúságpolitikáért és sportügyért felelős biztosa az Országgyűlés európai ügyek bizottságának hétfői ülésén.

 • A család a nemzet fennmaradásának záloga

  A család a nemzet fennmaradásának záloga

  A család az az alapegység, amely nemzetünk fennmaradásának záloga – jelentette ki az ifjúságpolitikáért és esélyteremtésért felelős helyettes államtitkár hétfőn Szegeden.

 • Újabb kilencmilliárd forint a Kárpát-medencei óvodafejlesztési programra

  Újabb kilencmilliárd forint a Kárpát-medencei óvodafejlesztési programra

  A magyar kormány 9,048 milliárd forintot fordít a Kárpát-medencei óvodafejlesztési program harmadik ütemére – közölte a Szabolcs-Szatmár-Bereg megye és Kárpátalja együttműködésének fejlesztéséért és a Kárpát-medencei óvodafejlesztési program koordinálásáért felelős miniszteri biztos hétfőn Budapesten, sajtótájékoztatón.