EUR: 323,60 Ft
CHF: 285,83 Ft
2018. szeptember 24., hétfő
Gellért, Mercédesz

Belföld

A közép-európai régióban a lakosság kétharmada elutasítja a kvótát

A közép-európai régió lakosságának kétharmada elutasítja a bevándorlási kvótát, háromnegyede pedig inkább rossznak tartja a migrációt, mint jónak – emelte ki friss felmérésükből a Nézőpont Intézet kutatási igazgatója az M1 aktuális csatorna műsorában pénteken.

Nagy Dániel elmondta, az intézet tizenegy közép-európai ország részvételével végzett kutatásából kiderült, hogy csak a régió egyharmada támogatja a kötelező elosztási mechanizmust. A megkérdezett országok közül egyedül Ausztriában voltak többségben azok, akik támogatnák a kvótarendszert – tette hozzá, kiemelve, hogy legszilárdabban a visegrádi négyek – Lengyelország, Csehország, Szlovákia, Magyarország – állnak ki ellene.


A kutatás szerint a megkérdezettek háromnegyede utasítja el a migrációt. Ausztria és Németország is egyértelműen úgy gondolja, hogy rossz az Európán kívülről érkező bevándorlás.

További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek

  • Szigorítja a menekültügyi rendszert az olasz kormány új törvénycsomagja

    Szigorítja a menekültügyi rendszert az olasz kormány új törvénycsomagja

    Az érkezők azonosítási idejének meghosszabbítását, a humanitárius menedékjog kérelmezésének szigorítását, valamint a bűncselekményt elkövető emberek kiutasítását is tartalmazza az olasz kormány új biztonsági és migrációs törvényerejű rendelete, amelyet Giuseppe Conte miniszterelnök és Matteo Salvini belügyminiszter mutatott be hétfőn Rómában.

  • Gellért 100 – a hazai vendéglátás legendája

    Gellért 100 – a hazai vendéglátás legendája

    Hogy miben közös Habsburg Otto, Richard Nixon, Yehudi Menuhin, Andrew Lloyd Webber, Zsigmond Vilmos, vagy Maximillian Shell? Mindegyikük nevét egy-egy lakosztály viseli a Danubius Hotel Gellértben, ahol többször is megszálltak. Budapest egyik legszebb szállodaépülete idén szeptemberben ünnepli centenáriumát.