2019. szeptember 18., szerda
Diána

Belföld

A közép-európai régióban a lakosság kétharmada elutasítja a kvótát

A közép-európai régió lakosságának kétharmada elutasítja a bevándorlási kvótát, háromnegyede pedig inkább rossznak tartja a migrációt, mint jónak – emelte ki friss felmérésükből a Nézőpont Intézet kutatási igazgatója az M1 aktuális csatorna műsorában pénteken.

Nagy Dániel elmondta, az intézet tizenegy közép-európai ország részvételével végzett kutatásából kiderült, hogy csak a régió egyharmada támogatja a kötelező elosztási mechanizmust. A megkérdezett országok közül egyedül Ausztriában voltak többségben azok, akik támogatnák a kvótarendszert – tette hozzá, kiemelve, hogy legszilárdabban a visegrádi négyek – Lengyelország, Csehország, Szlovákia, Magyarország – állnak ki ellene.


A kutatás szerint a megkérdezettek háromnegyede utasítja el a migrációt. Ausztria és Németország is egyértelműen úgy gondolja, hogy rossz az Európán kívülről érkező bevándorlás.

További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek

  • Figyelem! Október 31-ig egyeztethet még adatot a bankjával

    Figyelem! Október 31-ig egyeztethet még adatot a bankjával

    Október 31-ig kell adataikat egyeztetniük azoknak a banki, biztosítói, nyugdíjpénztári ügyfeleknek, akiket erről szolgáltatójuk értesített; adategyeztetés hiányában novembertől a banki ügyfelek például nem kezdeményezhetnek új tranzakciót a számlájukon – hívta fel a figyelmet szerdai közleményében a Magyar Nemzeti Bank (MNB).

  • A kereszténydemokrata felfogás mást tart értékesnek, mint a liberális

    A kereszténydemokrata felfogás mást tart értékesnek, mint a liberális

    A kereszténydemokrata felfogás mást tart értékesnek, mint a liberális, például a kereszténydemokrata megközelítés közösségben: családban, nemzetben gondolkodik – mondta Menczer Tamás, a Külgazdasági és Külügyminisztérium (KKM) tájékoztatásért és Magyarország nemzetközi megítéléséért felelős államtitkára szerdán Budapesten.