EUR: 330,90 Ft
CHF: 301,09 Ft
2019. október 19., szombat
Nándor

Belföld

A Magyar Bor Ünnepe 2018 – Tállya

“A Magyar Bor Ünnepe 2018 – Tállya”  rendezvénysorozat, azon túl, hogy a hazai borkultúra és a tudatos minőségi borfogyasztás népszerűsítését tűzte ki célul, egy olyan ágazaton belüli „bormustra” kíván lenni, ahol a kiválasztott, hazánkban jellemző szőlő- vagy borfajtákat, valamint az elmúlt időszakban újra reneszánszát élő pezsgőt kezeli majd prioritásként kommunikációjában.

Az eseménysorozat szorosan együttműködik a hazai borrégiókkal, illetve az itt megrendezett jelentős boreseményekkel. Az elődöntők során egy-egy fajtaversenyt bonyolítanak le, ahol szakmai és közönségdíjas nyerteseket választják ki.


A versenysorozat során a borászok egy szakmai kóstoló keretén belül egymás borait értékelik, így választják ki az adott elődöntő (fajtaverseny)  nyertesét. A szakmai értékelés egy Fiáth Attila által kidolgozott origós eljárással történik: a fajtához legjobban illő, annak jegyeit legjobban hordozó tétel nyeri a versenyt. A tállyai döntőbe 3 bor kerülne be, a köztük felállított sorrendet pedig csak a zárógálán, Tállyán fedné fel a zsűri.

ELŐDÖNTŐK:

Bikavér: Egri Bikavér Ünnep – 2018. július 5.

Olaszrizling: Füredi Borhét&Kékszalag – 2018. július 28.

Irsai Olivér: Bácska Kincsei Természeti Napok – 2018. szeptember 8.

Kékfrankos: Szekszárdi Szüreti Napok – 2018. szeptember 13-16.

Pezsgő: Budai Borfesztivál – 2018. szeptember 6-9.

Furmint: BBQ fesztivál (Tállya) – 2018. október 13-14.

Az eseménysorozat lezárásaként a régiós döntök nyertesei, résztvevői, valamint prominens vendégek részvételével kerül megrendezésre a záró esemény, a Magyar Bor Ünnepe, ahol díjazásra kerülnek a 2018. év nyertes borászai, borai, pezsgői.


A záróeseménynek minden évben a tállyai Mailloth-kastély ad majd otthont.

Díjátadón levetítik a régiós döntőkről forgatott rövid image filmeket, valamint a legjobb 3 borászt és boraikat bemutató kisfilmeket. Ezt követően az Oscar-gála stílusában hirdetik ki 2018 nyertesét.

Az esemény kommunikációja több szálon (közönség, szakmai, régiós, ismeretterjesztő, stb.) fut majd. Az MTVA csatornái műsorfolyamukban rendszeresen beszámolnak a régiós döntőkről, megszólaltatják a szervezők mellett a versenyen induló borászokat, borkedvelő résztvevőket, valamint egy, a rendezvénysorozat nevét viselő műsorral támogatják a kezdeményezést.

A Borünnep szakmai mentora: Dr. Fiáth Attila nemzetközi borakadémikus
A Borünnep szervezője: Tállyáért Egyesület

Kapcsolódó Cikkek

 • Hangversennyel emlékeznek Kocsis Zoltánra

  Hangversennyel emlékeznek Kocsis Zoltánra

  Maurice Ravel, Frédéric Chopin és Kovács Zoltán egy-egy művével emlékeznek Kocsis Zoltán zongoraművészre, karmesterre és zeneszerzőre halála évfordulóján a Nemzeti Filharmonikusok november 6-án a budapesti Müpában.

 • Megkezdődött a 12. Nemzeti Vágta!

  Megkezdődött a 12. Nemzeti Vágta!

  A Nemzeti Lovas Díszegység bemutatójával, koszorúzási ünnepséggel, majd a versenysorozat ünnepélyes megnyitójával, a 72 versenyző település lovasának fogadalomtételével és az előfutamokkal kezdődik ma délben a 12.

 • Túl sok cukrot esznek a gyerekek!

  Túl sok cukrot esznek a gyerekek!

  Túl sok cukrot esznek a gyerekek; felmérések szerint a 2 és 18 év közötti fiatalok több cukrot fogyasztanak a WHO által javasolt, a teljes kalóriabevitel tíz százalékánál – közölte Antal Emese dietetikus szombaton az M1 aktuális csatornán.

 • Erre figyeljen a hétvégén

  Erre figyeljen a hétvégén

  Rendezvények miatt több helyen is forgalomkorlátozások lesznek a fővárosban a hétvégén. Szombaton és Vasárnap rendezik meg a 12. Nemzeti vágtát, amire már pénteken elkezdődik a készülődés, Budán pedig futóverseny miatt bonyolódik a közlekedés.