EUR: 322,18 Ft
CHF: 285,20 Ft
2018. december 19., szerda
Viola

Belföld

A Magyar Bor Ünnepe 2018 – Tállya

“A Magyar Bor Ünnepe 2018 – Tállya”  rendezvénysorozat, azon túl, hogy a hazai borkultúra és a tudatos minőségi borfogyasztás népszerűsítését tűzte ki célul, egy olyan ágazaton belüli „bormustra” kíván lenni, ahol a kiválasztott, hazánkban jellemző szőlő- vagy borfajtákat, valamint az elmúlt időszakban újra reneszánszát élő pezsgőt kezeli majd prioritásként kommunikációjában.

Az eseménysorozat szorosan együttműködik a hazai borrégiókkal, illetve az itt megrendezett jelentős boreseményekkel. Az elődöntők során egy-egy fajtaversenyt bonyolítanak le, ahol szakmai és közönségdíjas nyerteseket választják ki.


A versenysorozat során a borászok egy szakmai kóstoló keretén belül egymás borait értékelik, így választják ki az adott elődöntő (fajtaverseny)  nyertesét. A szakmai értékelés egy Fiáth Attila által kidolgozott origós eljárással történik: a fajtához legjobban illő, annak jegyeit legjobban hordozó tétel nyeri a versenyt. A tállyai döntőbe 3 bor kerülne be, a köztük felállított sorrendet pedig csak a zárógálán, Tállyán fedné fel a zsűri.

ELŐDÖNTŐK:

Bikavér: Egri Bikavér Ünnep – 2018. július 5.

Olaszrizling: Füredi Borhét&Kékszalag – 2018. július 28.

Irsai Olivér: Bácska Kincsei Természeti Napok – 2018. szeptember 8.

Kékfrankos: Szekszárdi Szüreti Napok – 2018. szeptember 13-16.

Pezsgő: Budai Borfesztivál – 2018. szeptember 6-9.

Furmint: BBQ fesztivál (Tállya) – 2018. október 13-14.

Az eseménysorozat lezárásaként a régiós döntök nyertesei, résztvevői, valamint prominens vendégek részvételével kerül megrendezésre a záró esemény, a Magyar Bor Ünnepe, ahol díjazásra kerülnek a 2018. év nyertes borászai, borai, pezsgői.


A záróeseménynek minden évben a tállyai Mailloth-kastély ad majd otthont.

Díjátadón levetítik a régiós döntőkről forgatott rövid image filmeket, valamint a legjobb 3 borászt és boraikat bemutató kisfilmeket. Ezt követően az Oscar-gála stílusában hirdetik ki 2018 nyertesét.

Az esemény kommunikációja több szálon (közönség, szakmai, régiós, ismeretterjesztő, stb.) fut majd. Az MTVA csatornái műsorfolyamukban rendszeresen beszámolnak a régiós döntőkről, megszólaltatják a szervezők mellett a versenyen induló borászokat, borkedvelő résztvevőket, valamint egy, a rendezvénysorozat nevét viselő műsorral támogatják a kezdeményezést.

A Borünnep szakmai mentora: Dr. Fiáth Attila nemzetközi borakadémikus
A Borünnep szervezője: Tállyáért Egyesület

Kapcsolódó Cikkek

 • A karácsonyt veszélyeztetik az agresszív tüntetők

  A karácsonyt veszélyeztetik az agresszív tüntetők

  Az év végéhez és karácsonyhoz közeledve megszokott, hogy felpezsdül az élet az utcákon. Ez idén sincs másképp, annyi különbséggel, hogy az esti séták meghittségét az elmúlt napokban felváltotta a Soros-féle randalírozó, rongáló, gyújtogató, agresszív ellenzéki aktivisták rendbontása.

 • Burleszk lett az ellenzékiek zaklató akciójából

  Burleszk lett az ellenzékiek zaklató akciójából

  Bohócot csináltak magukból az ellenzéki képviselők, akik megpróbálták megzavarni a közmédia munkáját. Akcióikból sorra készülnek az internetes mémek, az MTV feljelentette őket, mert túlterjeszkedtek  jogaikon és azóta birtokvédelem óvja a székházat.

 • Az anyagiak már nem gördítenek akadályt a gyermekvállalás elé

  Az anyagiak már nem gördítenek akadályt a gyermekvállalás elé

  A Fidesz-kormány 2010 óta jelentős, a családalapítást, gyermekvállalást támogató intézkedést hozott, ezek közül kiemelkedők a munkához kötött kedvezmények. A családi adókedvezmény évről évre emelkedik, a kisgyermekeseknek a gyed extrának köszönhetően nem kell választaniuk a munka és a család között, a nők pedig negyven év munkaviszony után nyugdíjba mehetnek, ezzel segítve a gyermeknevelést.