2018. december 11., kedd
Árpád, Árpádina

Külföld

A nap képe: Űrszelfi

Manapság már szinte mindenhol szelfizhetünk. Menőbbnél menőbb képeket készíthetünk magunkról különleges helyeken egyetlen gomb lenyomásával okostelefonunk segítségével.

Ám abban erősen kételkedünk, hogy Buzz Aldrin szelfijét bárki felülmúlhatná. Az űrhajós, aki egyébként a második emberként lépett a Holdra 1969. július 20-án, 1966. november 12-én, a Gemini–12 missziójának keretein belül készítette a világ első űrszelfijét, amit most a Twitteren meg is osztott követőivel. Elég vagány fotó lett, meg kell hagyni.

Buzz Aldrin és az első űrszelfi /Fotó: Twitter/Buzz Aldrin

Kapcsolódó Cikkek

 • Rekordot állított fel az Aquaman

  Rekordot állított fel az Aquaman

  Az év egyik leggyengébb mozis hétvégéjén is a Ralph lezúzza a netet: Rontó Ralph 2 végzett az élen, az animációs film 16,1 millió dollárral növelte hazai bevételét, amely így három hét alatt elérte a 161 milliót.

 • Erősebb lehet Merkel utódja

  Erősebb lehet Merkel utódja

  Kíváncsian várják az elemzők, hogy elhagyja-e elődje erősen migránspárti politikáját az Angela Merkel pártelnöki helyére hajszállal megválasztott Annegret Kramp-Karrenbauer. A Nézőpont Intézet ügyvezető igazgatója szerint a német Kereszténydemokrata Unió (CDU) új elnöke, politikailag akár erősebb is lehet, mint elődje, aki lényegében a migrációs politikájába bukott bele.

 • Elfogadták Soros migránspaktumát

  Elfogadták Soros migránspaktumát

  Elfogadta 150 ENSZ tagállam képviselőjének többsége azt a globális menekültügyi csomagot, amelyről a világszervezet közgyűlése 19-én szavaz majd, de több mint tucatnyi ország lépett ki már a csomag egyeztetési folyamatából.