EUR: 323,16 Ft
CHF: 287,79 Ft
2018. december 11., kedd
Árpád, Árpádina

Egyéb

A nyár legsportosabb fesztiválja

Nem véletlen az EFOTT-tot tartják a legsportosabb fesztiválnak mind közül, hiszen az érdeklődök az esti koncertek és bulik mellett napközben többféle mozgásformának hódolhatnak vizen és szárazföldön egyaránt. 

Minden fesztivál közül az EFOTT-tot tartják a nyár legsportosabb fesztiváljának. Itt a reggelek közös tornával kezdődnek és napközben is számos mozgásformát próbálhatnak ki a fesztiválózok vizen és vízparton is. A kifejezetten a sportoknak kialakított szigeten rendezik meg az egyetemi strandkézilabda, strandröplabda és rögbi bajnokságokat.


Az évről-évre jól bevállt versenyeken felül a szervezők új sportágakkal is készülnek júliusban. Lesz többek között ultimate frisbee (az eszközt az ellenfél térfelére kell eljuttatni anélkül, hogy földet érne), lucky arrow (csapatban történő íjászat, cél az ellenfelek és kihelyezett célpontok kilövése), polefitness (rúdsport) és kviddics bajnokság (labdák átjuttatása különböző pontokat érő lyukakon). Mindezek mellett a már megszokott boxot, akadályfutást, wakeboardozást, vívást, sporlövészetet szintén ki lehet majd próbálni. A labdarúgás szerelmeseinek is több lehetőség áll majd a rendelkezésére, hiszen a strandfocin kívűl lehet majd buborékfocizni, dartsfocizni és teqballozni. Az idei VB-t a helyszínen mindenki kényelmesen izgulhatja végig, ugyanis a mérkőzéseket egy óriási ledfallal felszerelt arénában követhetik majd a fesztiválózok.

“Szerencsére ma újra menőnek számít mozogni és egészségesen élni, ezért egyre több fiatal választ magának valamilyen sportágat. Az EFOTT-ra érkezők 40%-a sportol a helyszínen, és ezt az arányt szeretnénk még fentebb tornázni. Legyen szó a nagyobb múlttal rendelkező játékokról vagy éppen a legfrissebb vívmányokról, azon dolgozunk, hogy a lehető legtöbb Efottozó számára tegyük élménnyé a sportot” – mondta Maszlavér Gábor fesztiváligazgató, majd hozzátette: ha valaki a nyugodtabb mozgásformákat kedveli annak lehetősége lesz például jógázni is. Sőt ha az alkoholt se veti meg a legideálisabb számára a sörjóga lesz. Gábor arról is beszámolt, hogy idén is elindítják a Tekerj az EFOTT-ra! megmozdulást, ahol évente 100-200 diák biciklizik le a heyszínre. Most Budapest mellett Székesfehérvárról is indulhatnak kerékpárral a résztvevők a Velencei-tó partjára.


Kapcsolódó Cikkek