EUR: 333,72 Ft
CHF: 305,59 Ft
2019. szeptember 20., péntek
Friderika

Egyéb Dunaújváros

A szabadban ünnepelték Szent Iván éjjelét

Két intézmény is bekapcsolódott Dunaújvárosban a Múzeumok Éjszakája országos programjába: az Intercisa Múzeum a római kori kőtárban, szabad téren szervezte meg az eseményt, míg a Kortárs Művészeti Intézet a megszokott környezetben várta a látogatókat.

Az idén is csatlakoztak dunaújvárosi intézmények a Múzeumok Éjszakája programhoz: az Intercisa Múzeum által szervezett rendezvénynek hagyományosan a római kori kőtár ad otthont a víztorony tőszomszédságában.


Kellemes szabadtéri környezetben tölthették a Múzeumok Éjszakáját a kilátogatók

Ezúttal is kellemes, ligetes környezetben próbálhatták ki a kézműves-foglalkozásokat az érdeklődők, akik akár a római katonák és polgárok öltözetét is felpróbálhatták, de a római kori vacsora sem maradt ki a kínálatból. Az este derekán pedig tábortűznél korabeli dalok csendültek fel, és Keszi Tamás régész tárlatvezetésére is érdemes volt figyelni az egykori római fürdőben. A Kortárs Művészeti Intézetben idén is az interaktív programok kaptak főszerepet: a Tervezz te is közteret! elnevezésű kreatív foglalkozáson kicsik és nagyok engedhették el fantáziájukat, míg az este zárásaként Várnai Gyula és Dalai Dávid tartott színpadavató koncertet.

Kapcsolódó Cikkek

  • Jól halad a sétány építése

    Jól halad a sétány építése

    Heteken belül elkészül az Újhegyi sétány harmadik szakaszának felújítása. A 2016-ban átadott első, majd a 2019 tavaszán elkészült második ütemet követően az önkormányzat immár teljes hosszában újjávarázsolja a kerület legnagyobb lakótelepének főutcáját.

  • Szücsné vértesszőlősi képviselőként Tatabánya ellen szavazott

    Szücsné vértesszőlősi képviselőként Tatabánya ellen szavazott

    Szücsné Posztovics Ilona, a DK és a többi ellenzéki párt polgármesterjelöltje vértesszőlősi önkormányzati képviselőként arra szavazott, hogy Vértesszőlős a Tatai járáshoz tartozzon, ne Tatabányához – ismertette sajtótájékoztató keretében Salló Győző.