EUR: 333,72 Ft
CHF: 305,67 Ft
2019. szeptember 20., péntek
Friderika

Belföld

A Szabadság tér a szurkolók fellegvára

Focilázban ég a világ, Budapest sem maradhat ki a sorból. A fővárosban több szurkolói zóna is várja a drukkereket, a legnagyobb a Belvárosi Foci Mozi elnevezésű drukkerhely a Szabadság téren. Hétfőn jártunk ott, és a szurkolókkal közösen néztük meg a Belgium–Panama (3-0) és a Tunézia–Anglia (1-2) meccset.

Tökéletes időjárás, hideg sör és futball. Így lehetne jellemezni a szabadság téri drukkerhelyet, ahol a világbajnokság alatt mindennap 13 és 23 óra között szoríthatunk kedvenc csapatainknak. Lehet csocsózni, a Szerencsejáték Zrt. jóvoltából fogadni, kapura rúgni és playstationözni is.


– Budapest csodálatos város. Idejöttünk nyaralni az édesanyámmal és a tesómmal, így itt követjük a belga válogatott meccseit – mondta a Lokálnak Anamarie, aki Antwerpenből érkezett Budapestre. Szerinte hazája nyeri a tornát.

Fotó: Mészáros Diána

A belgák Panama ellen kezdték meg szereplésüket a vb-n, és panamai szurkolókból sem volt hiány a Szabadság téren. Szerintük már az is csoda, hogy országuk válogatottja kijutott a vb-re, és az egészet buliként fogják fel. Hasonlóan vélekedtek egy nappal korábban a Costa Rica-iak, akik a szerbek elleni 1-0-s vereség után is táncoltak és ünnepeltek.


Az esti Tunézia–Anglia találkozón a tér dugig volt szigetországi szurkolókkal.

– Harry Kane a legjobb csatár a világon, idén mi nyerjük a vb-t! Ránk férne már a siker, hiszen 1966-ban győztünk utoljára. Budapest gyönyörű, az emberek kedvesek, a sör pedig olcsó – mondta a liverpooli Adam, aki a haverjaival nézte a meccset, és közben egyik sört itták a másik után.

Fotó: Mészáros Diána

– A London melletti Essexből érkeztünk egy legénybúcsúra. Tom barátunk elkövette élete legnagyobb hibáját, elkötelezte magát, szóval még utoljára ki kell rúgnunk a hámból. Tudtuk, hogy Budapest a legjobb hely az ilyesmire! Mindennap itt ülünk és nézzük a meccseket – mondta egy másik angol.

Fotó: Mészáros Diána

A magyar válogatott hiányában szurkolóink más csapatokat választanak a vb-n.

– Amikor csak tehetem, ott vagyok a magyar válogatott mérkőzésein. Sajnálatos, hogy nem tudtunk kijutni a vb-re. Most a lengyel barátainknak szurkolok, remélem, sikerül maradandót alkotniuk – mondta Pista barátjával, Márkkal.

Fotó: Mészáros Diána

 

Árlista

Üdítő: 500 Ft (0,5 l)

Ásványvíz: 300 Ft

Csapolt sör: 500 Ft

Dobozos sör: 550 Ft

Nagyfröccs: 1030 Ft

Hosszúlépés: 590 Ft

Sajtos-tejfölös lángos: 1000 Ft

Csirkés/kolbászos szendvics: 1490 Ft

Amerikai hotdog: 700 Ft

WC: 200 Ft

 

Kapcsolódó Cikkek

  • A magyar vidék fejlesztése a kormány kiemelt célja

    A magyar vidék fejlesztése a kormány kiemelt célja

    A magyar vidék fejlesztése a kormány kiemelt célja, hiszen a kis- és középvárosok kezében van az ország jövője – hangoztatta Orbán Balázs, a Miniszterelnökség parlamenti és stratégiai államtitkára pénteken Kőszegen a Felsőbbfokú Tanulmányok Intézete (FTI) által szervezett, “Kreatív város – Fenntartható Vidék” (KRAFT) címet viselő konferencia megnyitóján.

  • Szombaton rendezik meg a Színházak éjszakáját

    Szombaton rendezik meg a Színházak éjszakáját

    Kulisszajárásokkal, nyílt próbákkal, premierekkel és egyéb rendhagyó programokkal várja harmincnégy budapesti teátrum a közönséget szombaton a Színházak éjszakáján, amelyhez számos vidéki színház is csatlakozik.