2020. január 27., hétfő
Angelika

Belföld

A szakértő szerint a legújabb menekülthullám nem Szíriából indult

Gyarmati István biztonságpolitikai szakértő szerint a legújabb menekülthullám nem Szíriából indult, mert aki tudott, onnan jobbára már eljött, inkább a Törökországból Görögországba érkező migránsok jelenhettek meg a Balkánon mostanában.

Gyarmati István az M1 aktuális csatornán csütörtökön azt mondta: úgy tűnik, a török hatóságok mintha kicsit lazítanának az ellenőrzésen, több embert engednek át, és ezzel Görögország nem tud megbirkózni.


A görögöknek pedig nincs elég pénzük és intézményük sem ahhoz, hogy regisztrálják őket, de “nem is igazán strapálják magukat” – tette hozzá.

Jelezte: a 2016-os EU-Törökország-megállapodásnak van olyan része is, hogy ahány embert visszatoloncolnak, annyit át is kell vennie az uniónak; ez eddig nem nagyon működött, és szerinte nem is annyira akarja egy ország sem, hogy működjön.


Kitért arra is, hogy lát kapcsolatot a június 24-i törökországi elnök- és parlamenti választás, valamint a menedékkérők növekvő száma között. Mivel mélyül a török gazdasági válság, szerinte arra készülhet a török elnök, hogy újabb “üzletet” kössön az EU-val a migráció ügyében, így megmutathatja, hogy ha Brüsszel nem elég együttműködő, több lesz a menekült – fűzte hozzá.

További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek

  • Tovább támadja hazánkat Soros

    Tovább támadja hazánkat Soros

    Alternatív megoldást keres az Európai Unió, hogy újfent migránsokat zsuppoljon a kontinensre, mivel korábbi migrációs paktumuk látványosan megbukott. Az egyre erősödő bevándorlás új formája lesz a klímamigráció, mindeközben Soros György egy új politikai elit kinevelésén buzgálkodik, melybe bűnözőket és illegális bevándorlókat von be.

  • Előzetesbe került az erőszakoló migráns

    Előzetesbe került az erőszakoló migráns

    Albérletben, egy nővel és három gyerekkel élt közösen Ahmed A. B., az a szomáliai migráns, aki január 20-án a VII. kerületi Kéthly Anna téren lévő parkba csalt, majd dulakodás után megerőszakolt egy 25 éves egyetemistát.