2019. szeptember 21., szombat
Máté, Mirella

Egyéb Nagykanizsa

A szövés éjszakája

Mindent a szemnek – és a kéznek is. Ez a szabály érvényesült a Múzeumok Éjszakáján a Thúry György Múzeumban, ahol a programokat a népi textíliákat bemutató kiállításhoz kapcsolódva szervezték.

Bárki kipróbálhatta például a szövést, a fonást és a nemezelést, a fiatalok pedig kincskeresésre indulhattak. Idén először átadták a múzeumalapító Kerecsényi Edit nevét viselő elismerést, amelyet a kiskanizsai Horváth Jánosné kapott az intézmény gyűjteményeinek gyarapításáért.

Fotó: Gergely Szilárd

Kapcsolódó Cikkek

 • Jól halad a sétány építése

  Jól halad a sétány építése

  Heteken belül elkészül az Újhegyi sétány harmadik szakaszának felújítása. A 2016-ban átadott első, majd a 2019 tavaszán elkészült második ütemet követően az önkormányzat immár teljes hosszában újjávarázsolja a kerület legnagyobb lakótelepének főutcáját.

 • Grezsa könnyen járható várossá tenné Vásárhelyt

  Grezsa könnyen járható várossá tenné Vásárhelyt

  Öt év alatt 50 kilométernyi utat újítana fel a vásárhelyi polgármesterjelölt, aki rendbe tenné a város járdáit, növelné a tram-train szerelvények számát, kártalanítaná a nyomvonal mellett lévő üzleteket, és elektromos buszokkal oldaná meg a helyi tömegközlekedést.

 • Szücsné vértesszőlősi képviselőként Tatabánya ellen szavazott

  Szücsné vértesszőlősi képviselőként Tatabánya ellen szavazott

  Szücsné Posztovics Ilona, a DK és a többi ellenzéki párt polgármesterjelöltje vértesszőlősi önkormányzati képviselőként arra szavazott, hogy Vértesszőlős a Tatai járáshoz tartozzon, ne Tatabányához – ismertette sajtótájékoztató keretében Salló Győző.