EUR: 323,94 Ft
CHF: 287,64 Ft
2018. szeptember 22., szombat
Móric

Egyéb Érd

A trianoni békediktátumra emlékezett a város

A Kutyavári úti országzászlónál emlékeztek az érdiek a trianoni békediktátumra és következményeire. Katonai tiszteletadás mellett idézték fel a 98 évvel ezelőtti, első világháborút lezáró szerződés következményeit; azt, hogy feldarabolták a történelmi Magyarországot, hogy elveszítettük az ország területének kétharmadát, és több mint 3,3 millió honfitársunk kisebbségi létbe kényszerült.

A magyarságon akkor ütött sebek azóta sem gyógyultak be. A megemlékezésen a városvezetés, az intézmények képviselői és helyi lakosok helyeztek el koszorút az országzászló-emlékműnél.

Fotó: Boros Sándor

Kapcsolódó Cikkek

 • Meghalt Kulcsár Győző, a nemzet sportolója

  Meghalt Kulcsár Győző, a nemzet sportolója

  Szerda este hetvenhét éves korában elhunyt Kulcsár Győző négyszeres olimpiai bajnok párbajtőröző. Csapatban háromszoros világbajnok, továbbá két világbajnoki ezüst- és négy bronzérem tulajdonosa, valamint többszörös országos bajnok.

 • Egy elfelejtett hadjárat története

  Egy elfelejtett hadjárat története

  1968. augusztus 20-áról 21-ére virradó éjszaka a Varsói szerződés négy tagállama – Szovjetunió, Lengyelország, Bulgária és Magyarország – megszállta a szintén szövetséges Csehszlovákia területét.

 • Fesztivál fesztivál hátán

  Fesztivál fesztivál hátán

  Javában dübörög a Jameson CineFest nemzetközi filmfesztivál, de a muzsika kedvelői sem unatkoznak ebben az időszakban. Múlt hétvégén zajlott az Utcazenei Fesztivál, ahol élő zenés programokkal várták az érdeklődőket, és ahol többek között a Vahúr csodát lát együttes szórakoztatta a közönséget.