EUR: 323,30 Ft
CHF: 286,35 Ft
2018. december 13., csütörtök
Luca, Otília

Egyéb Érd

A trianoni békediktátumra emlékezett a város

A Kutyavári úti országzászlónál emlékeztek az érdiek a trianoni békediktátumra és következményeire. Katonai tiszteletadás mellett idézték fel a 98 évvel ezelőtti, első világháborút lezáró szerződés következményeit; azt, hogy feldarabolták a történelmi Magyarországot, hogy elveszítettük az ország területének kétharmadát, és több mint 3,3 millió honfitársunk kisebbségi létbe kényszerült.

A magyarságon akkor ütött sebek azóta sem gyógyultak be. A megemlékezésen a városvezetés, az intézmények képviselői és helyi lakosok helyeztek el koszorút az országzászló-emlékműnél.

Fotó: Boros Sándor

Kapcsolódó Cikkek

 • A Creativ Chef megmutatja, ő hogy szereti

  A Creativ Chef megmutatja, ő hogy szereti

  Nagy Eszter kreatív séf neve ma már ismerősen cseng az újdonságokra nyitott vagy akár klasszikus ízeket kedvelő hobbiszakácsok körében. A Konyhafőnök Szuperdöntő című show-műsor nyertese a most megjelent Kreatívan magyarosan – én így szeretem című könyvével bizonyítja, hogy mi, magyarok a gasztronómiánk sokszínűségét tekintve a világ legszerencsésebbjei vagyunk.

 • Adományokat osztottak

  Adományokat osztottak

  250 nehéz körülmények között élő család vehetett át adományt Zalaegerszegen, az élelmiszercsomagokat a Család- és Gyermekjóléti Központ munkatársai állították össze az önkormányzat kétmillió forintos támogatásnak köszönhetően.

 • Egyedi értékeket őriznek

  Egyedi értékeket őriznek

  A hucul lovaktól a Bodrog vízi élményútvonalig: természetvédelmi és a természeti értékekre épülő turisztikai célú fejlesztések kezdődtek az Aggteleki Nemzeti Park Igazgatóság (ANPI) működési területén.

 • Adózni kell az AIRBNB után

  Adózni kell az AIRBNB után

  Döntött a képviselő-testület: Józsefvárosban jövőre építményadót kell fizetni az AIRBNB-ként hasznosított lakások után.